Чи повинен чоловік платити за жінку? - Блог про Львів

Чи повинен чоловік платити за жінку?

Чи повинен чоловік платити за жінку?

Одним із найсильніших стереотипів є те, що джентльмен завжди платить за свою супутницю. Однак цьому заперечують багато жінок, а також і чоловіків. Чи справді так повинно бути? Як було раніше? Як вийти із ситуації, коли якась сторона хоче позбутися цієї звички?

Уявіть собі, що пара сидить за столиком у романтичному ресторанчику. Це їхнє третє побачення, і вони обоє мають більш сміливі плани на найближче майбутнє. Попереду їх чекає приємна прогулянка додому, ласкаві слова і приємні дотики. Він хапає рахунок, але зараз вона каже, що хотіла б заплатити за себе. Він явно не згоден, але вона наполягає. Атмосфера згущується, тому що вона відчуває, що її ігнорують, а він не знає, чи це випробування, чи, можливо, вона не хоче продовження вечора? І тут серія недомовок може призвести до драматичного кінця.

Перш ніж перейти до підказок, як краще поводитися в такій ситуації, я хотіла би пояснити, звідки походить переконання, що чоловік платить за жінку.

Цей стереотип має своє сильне й раціональне обґрунтування у суспільстві. У минулому жінки вищого суспільства були відрізані від джерел доходу, і лише їхні чоловіки та батьки займалися заробітком грошей. Підкреслюю, що це стосується лише вищого класу, оскільки жінки зазвичай важко працювали в селянському, робітничому та міщанському класах.

Всупереч видимості, це не було ідеальним устроєм для еліти, оскільки багато чоловіків просто не могли дозволити собі створити сім’ю. Звідси висока популярність статусу холостяка, пізні весілля і навіть позашлюбні діти. Жінки, з іншого боку, повинні були звертатися до своїх опікунів-чоловіків, коли мова зайшла про гроші.

Фінансово незалежнішими вони почали ставати лише в міжвоєнний період, а тим більше після Другої світової війни, коли отримали можливість працювати і заробляти гроші. До того часу однією з найважливіших характеристик кандидата в чоловіки був його заможний гаманець. Тому оплата рахунків була відповідальністю чоловіка. Це був не просто гарний жест, який мав на меті справити гарне враження.

Але з часом перестало дивувати, що навіть заміжня жінка працює і заробляє гроші. Зараз все менше дивує (і дуже добре!), що жінка іноді заробляє більше свого партнера. Фінансове домінування чоловіків над жінками все рідше зустрічається в наших стосунках.

Чому жінка хоче платити за себе сама?

Оскільки ми вже знаємо джерела звички платити чоловіками, ми також усвідомлюємо, що це опосередковано підкреслювало фінансову залежність жінки від чоловіка. Уявіть, що друг запрошує вас у паб на гарне пиво чи келих віскі й оплачує рахунок. Спочатку ви отримуєте приємний жест, але потреба відплатити залишається.

Так само і в стосунках чоловік-жінка. Чоловік, який платить за жінку, робить її залежною від себе і зобов’язує відплачувати їй. Але як вона має відплатити, коли він не дає їй платити? точно! В результаті чоловік ставить у незручне становище жінку, яка, запропонувавши інше побачення або зайшовши на мить до нього в квартиру, вагатиметься погодитися лише тому, що вона йому щось винна.

Також читайте:   З 1 травня українцям підвищать мінімальну зарплату

гроші

Фінансово незалежні жінки часто вважають за краще не залишатися в боргу перед чоловіком. Це дозволить їм більш самостійно приймати подальші рішення. Тож це не обов’язково означає, що вони несерйозно ставляться до них. Це також не обов’язково перевірка їхньої рішучості.

Отже, переходимо до конкретних правил. Чоловік обов’язково повинен заплатити за каву, обід, вечерю, кіно коли він запрошує.

Зазвичай перше побачення відбувається з ініціативи чоловіка, тому він і оплачує. На наступних побаченнях від неї може бути пропозиція, що вона цього разу оплатить або хоча б додасть до рахунку. У цьому немає нічого поганого. Якщо ви збиралися платити, будь ласка, дайте відповідь, що в цьому немає необхідності, але не розраховуйте на інше погашення боргу. Дозвольте їй вирішувати самій і дайте їй можливість бути доброю до вас.

Чи має вона пропонувати платити? Це залежить від форми запрошення. Якщо пропозиція була вашою, зобов’язань немає. З іншого боку, коли ви домовитеся, що поїдете кудись удвох і за щось заплатите, досить хорошою практикою з її боку буде пропозиція розділити витрати порівну.

Якщо ви хочете уникнути непорозумінь під час оплати, ви можете перед замовленням сказати щось на кшталт «Я оплачу сьогодні». Якщо ви забули, а рахунок вже з’явився, ви можете запропонувати «дай мені заплатити». Таким чином ви подасте сигнал, що враховуєте її думку, що не платите за неї без запиту. При цьому ви дасте їй можливість чітко висловити свою волю. Вона матиме можливість відмовити та запропонувати розподіл витрат.

Як поділити витрати?

Не тільки все більше жінок, а й все більше чоловіків вважають за краще ділитися своїми рахунками.

Важче, коли вона розраховує не заплатити, а він просто не може собі цього фінансово дозволити. Важко розраховуватися, що студент буде платити за кожну вечерю на двох, і при цьому він не хоче відмовлятися від побачень. Рішення є досить чітким і делікатним, припускаючи, що наступний рахунок оплачується разом або вибирається форму зустрічі, яка не створює витрат, наприклад, прогулянку.

Чи завжди повинен платити чоловік?

Чоловік не повинен вдавати, що може зробити краще, якщо він цього не зробить, тому що правда колись випливе. З іншого боку, жінка повинна пам’ятати про витрати, на які вона наражає свого партнера. Адже ми живемо в одному світі і знаємо, які є реалії.

Дозвольте лише додати, що якщо ми вже ділимося, то добре ділитися порівну. Дискусія про те, хто що їв і на скільки – погана ідея.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*