Як купити вживаний велосипед - Блог про Львів

Як купити вживаний велосипед

Як купити вживаний велосипед

Розвиток ринку велосипедів і культури їзди на велосипеді як фізичної активності стимулюють попит і пропозицію. Придбання нового висококласного велосипеда з теперішніми зарплатами не всім під силу і тоді приймається рішення купити щось б/у. Деякі люди свідомо купують вживані речі, щоб не тільки дешевше, але й екологічно, пропагуючи розумне споживання.

Де і як знайти собі ровер

Якщо ви вже вирішили купити вживаний велосипед, спочатку варто добре спланувати, що ви будете шукати і де. У великих містах працюють різноманітні ринки та недільні базари. Це своєрідна суміш покупців, посередників, випадкових власників чужого майна та покупців, які намагаються орієнтуватися у цьому хаосі. Там ви можете придбати будь-який велосипед, як правило, старше п’яти років, у музейному стані (добре збережений) або в трагічному стані (легко чи сильно покоцаний).

Купувати в Інтернеті набагато легше, тому що ви можете скористатися пошуковими системами, або вибрати сайт надійного продавця, наприклад, уживана техніка з Європи, спокійно порівняти декілька варіантів Якщо вас цікавить конкретний виробник, ви дізнаєтеся про всі доступні на даний момент варіанти за кілька секунд. Очевидною перевагою покупки вживаних велосипедів є їх низька ціна, часто вдвічі нижча від роздрібної ціни нового обладнання. Пам’ятайте, однак, що в групі з десяти варіантів на вибір найдешевший точно не буде найкращим. І при покупці онлайн при можливості вибирайте варіант післяоплати, щоб мати можливість ретельно оглянути велосипед.

Також читайте:   «CAR-RENT» дарує знижки на прокат авто з нагоди відкриття у Львові

Як вибрати велосипед

Звичайно, найкраще можливе рішення – купити, наприклад, хороший велосипед двопідвіс у одержимого ентузіаста, який у гонитві за новинкою здатний продати своє обладнання за привабливою ціною, щоб мати більше грошей на наступний велосипед.

Однак, якщо ви вибираєте для себе велосипед на карбоновій рамі, ключовим питанням повинен бути вік обладнання. Карбон може мати приховані дефекти, структурні тріщини, які на перший погляд здаються нешкідливими. Світла оправа спокуслива, але будь-які зміни кольору лаку, локальні плями або сліди склеювання повинні автоматично підвищувати вашу пильність.

Трохи більше уваги варто приділити рамам із задньою підвіскою. Перевіряється не тільки сама конструкція рами, але також підшипники і глушник. Якщо він повітряний, перевірте його герметичність і чутливість. Будь-які витоки не вітаються і зазвичай коштують багато в сервісі. Трохи попрактикувавшись і знайшовши ящик для інструментів, ви зможете самостійно замінити зношені підшипники в осях обертання. Якщо ні, то вартість такої операції становитиме кілька сотень гривень.

З екзотичними марками велосипедів також варто бути обережними. Вони можуть мати рідкісні або незвичайні патенти або компоненти, які непросто купити в магазині. Велосипеди десятирічної давнини можуть мати задні колеса шириною 165 мм і наприклад, незвичайний привід із планетарною передачею.

Отже, якщо для вас актуальне питання покупки «двоколісного друга» – перегляньте гірські велосипеди в каталозі за вказаним посиланням. Ровер їде!

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*