Молочниця: причини та лікування вагінальних кандидозів у жінок

кандидоз або молочниця

У слизовій оболонці піхви часто виникають запальні процеси різної етіології, одним з яких є кандидоз або молочниця. Дане захворювання може протікати непомітно чи бути причиною багатьох ускладнень з боку репродуктивної системи жінки.

Як виникає молочниця?

Причиною виникнення молочниці є дріжджоподібний грибок з роду Candida, спори якого утворюють колонії та спричиняють ріст міцелію, клінічно такий процес проявляется рясними виділеннями білого кольору. Ріст цих грибків зумовлений дією таких чинників як:

  • неправильна дієта та нерегулярного прийому їжі;
  • порушення гігієни статевих органів;
  • тривалий прийом антибактеріальних препаратів;
  • недостатність функції ендокринних органів;
  • зниження імунітету внаслідок стресів, тривалої втоми, наявності хронічних запальних процесів.

Прояви молочниці жінка помічає зразу, розмноження грибків обумовлює появу таких симптомів:

  • поява печіння та свербіння у зоні піхви;
  • збільшення кількості виділень зі специфічним запахом;
  • виділення мають вигляд білих грудочок, які нагадують домашній сир (звідси і назва молочниця);
  • відмічаються набряки та почервоніння ураженої ділянки статевих органів;
  • больові відчуття під час близькості;
  • дискомфорт у разі сечовиділення.

Ефективно усувають клінічні ознаки захворювання препарати від молочниці. В асортименті аптеки “Бажаємо Здоров’я” пацієнти можуть знайти необхідні ліки за доступною ціною. Перед тим як купити препарати рекомендуємо зайти на сайт аптеки та переконатися в їх наявності. Також тут можна залишити бронювання і забрати замовлення в зручний для вас час у найближчому відділенні аптеки.

За відсутності специфічного лікування молочниця набуває хронічної форми, тоді жінка буде відмічали прояви захворювання до чотирьох випадків загострення на рік. Цей процес погано коригується терапевтичним лікуванням і може викликати серйозні ускладнення: кандидоз кишківника, сечового міхура чи інших органів. Молочниця часто супроводжує такі патологічні стани як трихомоніаз, хламідіоз, генітальний герпес, гонорею. Тому необхідно вчасно діагностувати дане захворювання і вжити відповідних заходів для його усунення.

Як лікувати вагінальний кандидоз?

Сучасні лікарські засоби дозволяють позбутися молочниці за декілька днів. Здебільшого це антибактеріальних засоби у вигляді таблеток, мазей, супозиторіїв. Найбільш ефективна форма – свічки від молочниці. Більшість таких препаратів призначається при легких формах кандидозу.

При важких проявах захворювання використовуються системні протигрибкові засоби, які випускаються у формі таблеток ті ін’єкцій. У разі виникнення проявів захворювання у вагітних жінок краще використовувати препарати місцевої дії та дотримуватися дієти.

Підібрати препарати без контролю лікаря заборонено, щоб уникнути резистентності до дії протигрибкових засобів. Якщо у жінки виявлене захворювання, то лікування рекомендовано проводити двом партнерам. Правильне та своєчасне лікування – збереження репродуктивного здоров’я жінки.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*