УЗД: як підготуватися і що це за процедура - Блог про Львів

УЗД: як підготуватися і що це за процедура

УЗД у Львові

Ультразвукова діагностика – це неінвазивний спосіб дослідження та візуалізації стану внутрішніх органів. До речі, у нашій клініці є доступна ціна на УЗД у Львові. Вона вважається однією з найбільш результативних та безпечних.

Найчастіше УЗД у Львові проводять для того, щоб оцінити:

  • розмір органу (його евентуальне збільшення чи зменшення);
  • зміна структури тканини;
  • наявність наростів чи пухлин;
  • діаметр судин;
  • відкладення холестерину у кровоносних судинах;
  • наявність рідини в черевній порожнині.

Як працює УЗД

Ультразвукове дослідження здійснюється на основі проходження хвиль високої частоти через шкіру та органи. Тканини, у тому числі складаються органи, мають різну щільність. У зв’язку з цим вони відображають ультразвукові хвилі з різною швидкістю. Чим вище щільність тканини, тим швидше вона їх відображає. Рідини, своєю чергою, повністю поглинають ультразвуки.

Датчик, що продукує та отримує відбиті хвилі, допомагає вивести зображення на екран. Це зображення називають сонограмою. Воно є чорно-білим і колір залежить від щільності тканини. Наприклад, кістки мають білий колір, а рідини — чорний.

Лікар-фахівець оцінює зображення, отримане внаслідок проведення ультразвукового дослідження. Після цієї інтерпретації може встановити діагноз чи призначити додаткові обстеження.

Переваги УЗД

Ультразвукову діагностику по праву вважають одним із найкращих типів дослідження. Вона має величезну кількість переваг, головними з яких є:

Безпека ― на відміну від комп’ютерної томографії, магнітно-резонансної томографії, рентгена та інших видів обстеження, діагностика не надає негативного впливу на організм людини. Ультразвукові хвилі вважаються безпечними та такими, які не можуть завдати шкоди здоров’ю у помірній кількості. Таке обстеження можна проводити кілька разів на рік, на відміну від досліджень, де використовують ікс-промені.

  • Вірогідність результатів ― УЗД у Львові дозволяє побачити точне та детальне зображення внутрішніх органів, оцінити їх стан та поставити правильний діагноз.
  • Універсальність – апарат для проведення узд може бути застосований для обстеження практично будь-якого органу людини. Крім того, цей метод діагностики часто застосовують як екстрений. Він доступний для використання навіть у випадках, коли людина перебуває в комі.
  • Неінвазивність – для того, щоб зробити діагностику ультразвуковими хвилями, не потрібно порушувати цілісність тканин тіла людини.
  • Швидкість і легкість – дослідження зазвичай процедура триває 15-20 хвилин і виключає неприємні відчуття.
  • Вартість – ціни на УЗД набагато нижчі, ніж на інші види дослідження.

Види УЗД

Щоб зробити якісне обстеження конкретного органу, потрібно використовувати максимально ефективний метод який є в медичному центрі Medialt у Львові.

Дуплексна діагностика використовується для дослідження судин людини. Цей вид обстеження дозволяє виявити наявність тромбів, бляшок холестерину, оцінити структуру і будову судин, а також поспостерігати за швидкістю кровообігу. Дуплексне дослідження з’явилося відносно недавно і стало справжнім проривом у діагностиці захворювань серцево-судинної системи.

Абдомінальна діагностика дозволяє обстежити органи черевної порожнини неінвазивним методом. За її допомогою можна простежити наявність новоутворень на внутрішніх органах. Зазвичай абдомінальне дослідження виконують при панкреатиті, холецистит, захворювання печінки, запалення нирок.

Цей тип діагностики також є актуальним при вагітності. Він допомагає визначити термін вагітності та статі дитини, кількість плодів, розвиток ембріона.

Вагінальне дослідження використовується для обстеження репродуктивних органів жінок. Воно дозволяє визначити довжину шийки матки, особливості будови матки, а також наявність новоутворень. Цей метод також використовується для огляду плода першому триместрі вагітності. На цьому терміні він є більш інформативним, ніж абдомінальний.

У деяких випадках у мережі медичних центрів “Батьківщина” лікар може призначити високочастотне дослідження суглобів та кісток. Якщо пацієнт турбує біль у суглобах і м’язах, тривалі неприємні відчуття після травм, артрити, остеоартрози, нарости у м’язах таке дослідження може допомогти у діагностиці.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*