Чому я завжди мерзну: 8 причин дискомфортного відчуття

шось зимно

Зима ще не прийшла, стовпчик термометра у Львові майже не опускався нижче нуля, але ви вже заледве змушуєте себе вилізти з-під ковдри? Що це — хвороба чи примха? Треба розібратися, чому ви постійно мерзнете. Існує кілька причин, не повʼязаних зі слабкою волею або малою загартованістю.

1. Недостатньо потужний обігрівач

Якщо на вулиці справді холодно, ви вже ввімкнули обігрівач і все одно відчуваєте, як німіють кінцівки, можливо, річ у тім, що побутовий прилад не спроможний якісно відігріти приміщення. Якщо у вас дуже велике або надто вологе приміщення, вам потрібні додаткові засоби обігріву. Ви можете придбати потужні масляні обігрівачі у Львові із вбудованим тепловентилятором — таким чином можна збільшити енергоефективність використання клімат-приладів.

2. Сезонна хандра

На жаль, це не примхи витонченої натури, а сувора реальність. Нестача денного світла погано впливає на рівень дофаміну, який відповідає за настрій та бадьорість. Для нормалізації вироблення нейромедіатора потрібно:

  • частіше виходити на сонце;
  • вживати препарати, які містять вітамін D.

3. Нестача заліза

Залізодефіцитна анемія проявляється низкою симптомів, один з яких — постійне відчуття холоду. Недостатня кількість червоних тілець погано впливає на кровотік. Саме тому у хворих на анемію постійно мерзнуть кінцівки, та й в цілому людина почувається вʼялою, втомленою та без настрою.

Вилікуватися від серйозних форм залізодефіцитної анемії за допомогою лише правильного харчування неможливо. Потрібно приймати препарати заліза та визначити природу захворювання, щоб ліквідувати її цілком.

4. Нестача вітамінів групи B

Вітаміни групи B, як і залізо, відповідають за процес кровотворення. Якщо їх недостатньо, у крові буде мало еритроцитів. Їх нестача і викликає відчуття перманентної мерзлякуватості. Щоб поповнити організм життєво важливими елементами, треба споживати продукти тваринного походження або приймати спеціальні харчові добавки.

5. Нестача сну

Під час сну організм відновлюється. Якщо ви спите замало, то погане самопочуття гарантоване. Крім відчуття холоду ви можете зіткнутися з іншими розладами та неприємними симптомами. У першу чергу страждають найбільш вразливі органи та системи.

Заради власного здоровʼя не нехтуйте здоровим сном. Якщо ви не будете виділяти на відпочинок 8–9 годин, то потерпатимете від холоду навіть за плюсових температур.

6. Зневоднення

Пити воду потрібно не тільки в спеку, але й тоді, коли нам холодно. Рідина допомагає підтримувати нормальну терморегуляцію. Пийте не менш 8 склянок питної води на добу й швидко відчуєте різницю.

7. Малорухливий спосіб життя

Якщо наші мʼязи не працюють, то й не виробляють тепло. Щоб не мерзнути, робіть зарядку. Фізичні вправи стимулюють усі функції організму, зокрема й ті, що відповідають за терморегуляцію. Якщо вам нудно робити вправи, купіть тренажер — це вас буде мотивувати. Спортивне обладнання можна придбати в мережі магазинів Алло у Львові.

8. Нестача ваги

Якщо у вас немає зайвої ваги, можливо, у вас також немає достатньої маси мʼязів та жиру, які б могли підтримати температурний баланс. В холодну пору року включайте в раціон жири, складні вуглеводи та білкові страви — вони зігріють вас зсередини.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*