У Львові погодний колапс - Блог про Львів

У Львові погодний колапс

Дерева

Вчорашній день у Львові нагадав мені місяць так червень або ж липень, коли можна спостерігати сильні грози, які супроводжуються шквальним вітром від якого падають дерева.

Але, реалії такі, що надворі 11 грудня й навіть тоді дерева падають і то масово. Зокрема, за вчора таких «рослин» зменшилося на більше чим 120 штук. Ваш автор близько обіду за відсутності електроенергії вдома вирішив прогулятися, завітавши до товариша в гості. Перше, що кинулося в очі, так це аномальна погода на вулиці. Незважаючи на морозяну погоду, падав дощ. Відповідно й він одразу ж замерзав не лише на одязі людей, а й на лінії електропередач, вікнах, деревах тощо.

Як наслідок, електротранспорт міста одразу ж «пішов спати». Трамваї як виїхали зранку з парку, так о 22 годині (саме тоді я повертався додому) вони ще й досі стояли на місці. І як тут не згадати роботу водія трамваю. «Шефи» змушені були цілий день сидіти у своїх рухомих складах. На ранок 12 грудня світла в кінці тунелю немає. Електротранспорт міста досі не курсує.

Звичайно, що за відсутності трамваїв і тролейбусів люди одразу ж кинулися на автобуси. А їх, до слова, також на маршрутках було не так вже й багато. І це ще пощастило що був вихідний день. Уявіть собі що буде сьогодні у перший робочий день тижня.

Також читайте:   Коли буде опалення у громадському транспорті?

Колапс

З горем по полам сів я в автобус, проїхав метрів зо три й зупинився. Справа у тому, що на вулиці Шота Руставелі зненацька впало дерево, яке перегородило дорогу. Не дивно, що автобуси почали їхати проти руху. А що ж робити? Реалії сьогодення. Як виявилося згодом дерево на згадуваній вище вулиці було не одне. До кінця дня була інформація про падіння близько ста дерев. І це в грудень місяць. Уявіть що відбувалося би якщо би був ще сильніший ураган.

Чого слід очікувати далі? А далі по прогнозу погоди легше не стане. Принаймні цього тижня синоптики й на далі прогнозують істотне погіршення погодних умов. До дощу зі снігом та додасться ще й сильний мороз ввечері. Тому, добре подумайте коли виходите зі своїх домівок. Розумію, без світла сидіти важко, але й лазити по морозу в умова колапсу теж не мегадрайвово.

Бережіть себе!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*