Вибираємо одяг для новонародженого - Блог про Львів

Вибираємо одяг для новонародженого

одяг для новонародженого

Одяг для новонародженого – в магазинах його дійсно багато! Що і де варто купувати, а головне – скільки штук? Я пам’ятаю, що від вибору одягу у мене паморочилося у голова. Сестра допомагала, друзі допомагали, а я, одурманена гормонами, не могла цього всього зрозуміти. Тому я підготувала для вас коротку інструкцію по окремих частинах гардеробу для новонароджених і мій абсолютний must-have.

Найважливіше, щоб одяг був зручний та якісний, тому шукайте фірмовий одяг для новонароджених, щоб дитина почувалася комфортно, а матеріал не подразнював шкіру, як це буває, якщо купувати дешеве вбрання. Отож, представляю вам мій список улюбленого одягу для новонародженого – те, що нам найбільше підійшло.

Одяг для новонароджених

1. Боді

У великому спрощенні, ці кофтинки застібаються на промежині, на памперс. Вони можуть бути з довгим або коротким рукавом. Одягається через голову або розстібається. Який вибрати? Особисто я зупинила свій вибір на повністю розстебнутому боді, яке не потрібно було надягати дитині на голову. Поводитися з таким крихітним тільцем важко для новоспеченої мами, не кажучи вже про одягання через голову.

2. Повзунки (кофтина, з’єднана зі штанами)

Це одяг від шиї до пальців ніг, мій улюблений одяг для новонароджених, ідеальний як на ніч, так і на день, обов’язково застібається по всій довжині – тоді це забезпечить швидке переодягання і комфорт для дитини, і ніяка резинка на талії не стисне незагоєний пупок.

3. Одяг на вихід

Щось гарніше, але запам’ятайте тут правило – чим зручніше, тим краще. У нас було два комплекти: сарафан і платтячко, мабуть, одягали максимум два рази кожен. Пам’ятайте, що не потрібно втомлювати новонародженого (і себе) модними нарядами. Перші три місяці для дитини повинні бути продовженням безпеки і комфорту, які він знав з маминого животика, а спідниця з фатину або модні жорсткі джинси навряд чи забезпечать це.

Також читайте:   Чому англійську мову варто вчити змалку?

4. Штани-повзуни

Тобто, картинно, нижня частина повзунків. Важливо, щоб вони мали широку, досить вільну гумку на талії і не тиснули малюка. У теплі дні я одягала дитину тільки в боді + повзуни.

5. Кофтини

Тобто всілякі блузи, які надягають через голову або традиційно зав’язують. Я використовувала їх у поєднанні з повзунами після того, як пупок зажив..

6. Нагрудники

Бавовняні,такі, що застібаються на кнопку. Я надягала їх на кожне годування, завдяки чому змогла зберегти багато одягу.

7. Комбінезон і шапочка

Вибираючи його, зверніть увагу, чи обидві ноги розстібаються майже до самих пальчиків – завдяки цьому можна одягнути дитину в комбінезон, застібнути блискавки з обох сторін і не помучитися. На жаль, малюки зазвичай не люблять одягатися, і не варто затягувати цю неприємну для них процедуру. Я сама замовила один красивий і модний комбінезон, який відкрився від горловини до промежини (ні одна ніжка не розстібалася) і тільки один раз “втиснула” в нього дитину, потім лежав у шафі

Зі скількох одиниць одягу почати?

Поки діти не мають проблем з обливанням, одяг справді не брудниться, час від часу трапиться якась пригода, пов’язана з підгузником
мої покупки були такими:

  • боді – 5 штук з довгими рукавами в розмірах 56 і 62, а також кілька деталей з короткими та/або рукавами на ремінцях, якщо літо
  • повзунки – 5 шт на 56 і 62 розмір
  • одяг на вихід – для власного задоволення, достатньо 1-2 комплектів 56 і 62 розміру
  • штани-повзуни – 2 пари
  • кофтина – 2 шт
  • нагрудники – 5 шт
  • комбінезон – 1
  • шапка – 1
  • теплі шкарпетки – 1 пара, якщо комбінезон не має вбудованих стоп.
Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*