Найкращі гірськолижні курорти Європи: частина друга - Блог про Львів

Найкращі гірськолижні курорти Європи: частина друга

Найкращі гірськолижні курорти Європи

Продовжую розповідати про найкращі гірськолижні курорти Європи. Першу частину статті дивіться тут, а сьогодні наступна «порція» мого рейтингу ТОП-18.

7. Валь-Гардена / Val Gardena (Італія)

У центрі величезної гірськолижної зони Доломітів Валь-Гардена вже давно приваблює професійних лижників та прихильників фрі-райду, а серед скелястих вершин Селла-Ронда також є такий варіант катання які хелі-скі (спуск по незайманих снігових схилах з підйомом до початку спуску на вертольоті). Але Південний Тіроль – це набагато більше, ніж просто катання на лижах. На сході вкрита соснами скеляста долина Альта-Бадія має давню ладінську культуру та колоритну місцеву їжу, аж до відзначеного трьома зірками Мішлена St Hubertus.

Валь-Гардена

8. Валь д’Арлі / Val d’Arly (Франція)

Багата савойська гастрономічна культура та чимало екологічних місць для проживання роблять регіон Валь д’Арлі хорошим вибором для сімейної подорожі на природу. Зверніть увагу хоча б на сімейний гірськолижний курорт Espace Diamant, а також Portes du Mont-Blanc у напрямку до Межева, куди часто приїжджають покататися на снігоступах і бігових лижах, а потім поїсти в таких ресторанах, як La Ferme de Victorine, де подають колоритні місцеві страви.

Валь д’Арлі

9. Прадоллано / Pradollano (Іспанія)

Найпівденніший гірськолижний курорт Європи в горах Сьєрра-Невада в Гранаді має понад сотню кілометрів снігових трас, на яких регулярно проводяться змагання Кубка світу з лижних перегонів. Але найкраще в кількох днях катання тут – це спуститися з гори й попрямувати куди інде. Незабутні враження подарує поїздка до Гранади з екскурсією у палац Альгамбра (приблизно 40 хвилин їзди автомобілем), чи до Мотріля з його пляжами Коста-Тропікал (заледве година їзди на південь), або ж до Малаги (2 години).

Прадоллано

10. Віллар-сюр-Оллон / Villars-sur-Ollon (Швейцарія)

Цей химерно красивий і шикарний швейцарський курорт є фаворитом для багатіїв та навіть королівських осіб з Європи, які бажають покататися у горах. Величезна гірськолижна зона добре підходить як для сімей із дітьми, так і просунутих лижників, а також і для катання на лижах у пізній сезон. Раджу проїхатися старою гірською залізницею, яка все ще возить лижників до вершини гори, як того вимагає традиція, а також відвідати мальовничі гірські ресторани, зокрема Lac des Chavonnes, Auberge du Col de Soud.

Також читайте:   Межигір'я. Частина третя (фото)

Віллар-сюр-Оллон

11. Ґєравіца / Gjeravica (Косово)

Саме тут можна спробувати катання на ратраках (snowcat skiing) – це коли лижники та сноубордисти сідають в кабіну на ратрак і їдуть на віддалену гору. Є винаходом Північної Америки і з’явилося у Європі на позатрасових напрямках. Небагато європейських гірськолижних курортів викликають таку інтригу, як Прокляті гори, як місцеві жителі називають хребет Ґєравіца на албансько-косовому кордоні, верхні схили якого стали доступними для людей лише у XXI столітті. Косовське крафтове пиво та сезонні місцеві вечері чекають втомлених лижників, котрі тільки-но досліджували дикий позатрасовий рай, де все ще живуть рисі, ведмеді та вовки…

Ґєравіца

12. Кран-Монтана / Crans Montana (Швейцарія)

Розташований на мальовничому сонячному плато над долиною Рони, курорт Кран-Монтана є магнітом для лижників середнього рівня, передовсім швейцарських, італійських та британських. Поєднання традиційних шале та сучасних бетонних конструкцій характерне для двох місцевих поселень – Кран-Сюр-Сьєрр і Монтана, які з’єднані фунікулером. Круті, швидкі спуски та високогірна місцевість підтримують рівень адреналіну, а нижчі схили, які виходять на південь, вимагають неквапливого, позатрасового петляння крізь сосни. Досвідчені лижники збираються в місцевих гірських ресторанах Buvette de Pepinet або Cabane Violettes, щоб спробувати ресті – хрустку картопляну запіканку та крут о фромаж (швейцарська сирна страва), а в самому місті у затишному La Dente Blanche можна покуштувати неперевершене фондю.

Кран-Монтана

Далі буде…

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*