10 цікавих фактів про День Святого Валентина - Блог про Львів

10 цікавих фактів про День Святого Валентина

День Святого Валентина

День Святого Валентина відзначають у південній і західній Європі ще з часів середньовіччя. В Україні традиція святкувати день Валентина набула популярності лише у 1990-2000-х роках. Назва свята походить від імені християнського священника, який, попри заборону римського імператора Клавдія одружуватися воїнам, продовжував таємно вінчати закоханих.

Хто відправив першу валентинку? Якою була найдорожча у світі валентинка? Скільки листівок розсилають по всьому світу на День Валентина? Читайте цікаві факти про День Святого Валентина та дізнавайтеся)

1. Перший день Святого Валентина

Ймовірно, першу валентинку надіслав герцог Орлеанський у 1415 році – ув’язнений у лондонському Тауері він хотів сказати своїй дружині, як сильно її любить. Першою жінкою, яка надіслала валентинку, була Марджері Брюз у 1477 році, яка, відправляючи листа своєму нареченому, також додала листівку з любовними віршами.

Відомим в історії подарунком на День Святого Валентина також є яблуко, вкрите рожевою глазур’ю, у коробці з чорного дерева, всипаної перлами. Подарунок був подарований у XVI ст. Анні Болейн королем Генріхом VIII. Скринька, до речі, збереглася й донині.

2. Великі зізнання і великі гроші

День Валентина – це не тільки великі зізнання, а й великі гроші. Масове виробництво листівок почалося в 1848 році, а компанію в Вустері (штат Массачусетс, США) заснувала жінка Естер Хауленд. Зараз тільки в Сполучених Штатах на День святого Валентина продають майже 200 мільйонів троянд!!! Також 14 лютого по всьому світу відправляється близько мільярда листівок!

3. Колір має значення

Хоча не всі про це знають, але крім забобонів щодо кількості квітів у букеті існує ще повір’я про символічність кольорів троянд та всіх зрізаних квітів:

  • червоні троянди – коли ми даруємо такий букет близькій нам людині, ми надсилаємо зашифроване повідомлення «Я тебе люблю» або «Я дуже про тебе піклуюся».
  • жовті троянди – у більшості країн вони асоціюються з негативними почуттями, зокрема з ревнощами та розлукою. Пам’ятайте, однак, що значення кольору троянд суто символічне. Не відмовляймося від вибору квітів цього кольору, якщо знаємо, що потенційний одержувач просто любить сонячні кольори.
  • білі троянди – означають, що «мої почуття справжні» або «у мене благородні наміри».
  • рожеві троянди – коли ми їх даруємо, наш жест означатиме «ти мені дуже подобаєшся»

квіти на день Валентина

4. Подарунки на День Святого Валентина

Найпопулярнішими подарунками на День святого Валентина є:

  • листівка
  • шоколад, солодощі
  • квіти
  • вечеря в ресторані
  • ювелірні вироби, прикраси
  • одяг, білизна

5. Найдорожча валентинка

Найдорожча в історії валентинка була виготовлені із чистого золота та прикрашена серцем з діамантів і сапфірів. Все це було запаковано в… хутро норки. Ця валентинка була дорогим подарунком оперній співачці Марії Каллас від судновласника і мільярдера Арістотеля Онасіса.

6. Дві двадцять тисяч

Саме стільки разів (в середньому) у світі 14 лютого лунає питання – «Ти вийдеш за мене заміж?».

7. Ромео і Джульєтта

Щороку з нагоди Дня закоханих Верона, де відбувалися дії найвідомішої драми Шекспіра «Ромео і Джульєтта»,… отримує близько тисячі листівок, адресованих Джульєтті.

Балкон Ромео і Джульєтти у Вероні (Італія)

Балкон Ромео і Джульєтти у Вероні (Італія)

 

8. День Святого Валентина і презервативи

За підрахунками Durex, продажі презервативів у День Святого Валентина збільшуються на 25%. Цікаво, що через місяць після Дня Святого Валентина, в березні… продається найбільше тестів на вагітність.

9. День Святого Валентина і тварини

Близько 3 % людей, у яких є домашні тварини, в цей день дарують подарунки своїм пухнастим улюбленцям.

10. Японський день Святого Валентина

14 лютого в Японії, як і у всьому світі, відзначають День Святого Валентина. Але цього дня подарунки дарують лише дівчата. Традиційно подарунком є білий шоколад. Тільки через місяць, з нагоди «білого дня», кавалери відповідають взаємністю на романтичний жест.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*