Бюджетний туризм або як економити на подорожах - Блог про Львів

Бюджетний туризм або як економити на подорожах

Бюджетний туризм або як економити на подорожах

Подорожі та туризм – це чудовий спосіб розширити свій світогляд, познайомитися з різними культурами та отримати новий погляд на світ. Мандрівки своєю країною та світом допомагають дізнаватися більше про себе, розвивати цінність різних способів життя, дають поради, куди рухатись далі по життю, забезпечують тривалі та яскраві спогади… Це також може бути чудовим способом розслабитися та відновити сили від повсякденного життя.

Втім, туризм доступний не всім через низку факторів. Зрозуміло, що зараз війна – це суттєве обмеження для мандрівок, особливо за кордон, але навіть у мирний час такі чинники як доступність транспорту та потенційні ризики щодо безпеки можуть стати перешкодою для реалізації плану на подорож. Деякі території також можуть бути обмежені через політичні чи релігійні причини, або можуть бути надто небезпечними через стихійні лиха, війни чи інші конфлікти. Крім того, деякі люди можуть не мати необхідних документів або віз, необхідних для подорожі, а також грошей.

ТОП-8 порад з організації бюджетних мандрівок

Що стосується фінансів, то це обмеження все ж можливо обійти, користуючись можливостями пересуватися світом безкоштовно (автостоп) чи проживаючи так само (каучсерфінг). Портал LadyPapers пропонує до Вашої уваги ТОП порад щодо організації бюджетних подорожей, які допоможуть Вам зекономити на грошах, але не на своєму бажанні мандрувати.

  1. Чітко розрахуйте свій бюджет. Перш ніж почати планувати свою подорож, визначте, скільки грошей ви можете витратити. Це допоможе вам встановити реалістичні очікування та звузити вибір. Коли ви дізнаєтесь, скільки можете витратити, досліджуйте напрямки, які відповідають вашому бюджету. Шукайте місця, які пропонують цікаві для вас заходи та враження за доступною вам ціною.
  2. Поїздки в міжсезоння. У міжсезоння багато напрямків пропонують знижки та суттєво нижчі ціни на проживання, авіарейси та розважальні заходи.
  3. Бронюйте завчасно. Завчасне бронювання може допомогти вам заощадити гроші на авіаквитках і розміщенні. Скористайтеся веб-сайтом порівняння авіаквитків, щоб порівняти ціни кількох авіакомпаній, і шукайте пропозиції на веб-сайтах готелів або сайтах бронювання, як-от Airbnb або HomeAway. Авіакомпанії та готелі часто пропонують знижки для «ранніх пташок».
  4. Подорожуйте автостопом. Це чудовий спосіб познайомитися з новими людьми та завести друзів, не говорячи вже про те, що ви зекономите гроші, які могли би витратити на громадський транспорт. Подорож автостопом – це пригода, яка неодмінно подарує вам історії, які ви зможете розповідати довгі роки!
  5. Легкий рюкзак. Легкий рюкзак допоможе знизити витрати, оскільки багато авіакомпаній стягують плату за зареєстрований багаж і сумки із зайвою вагою. Візьміть із собою лише найнеобхідніше та подумайте про те, щоб взяти з собою такі речі, як закуски та туалетні приналежності, щоб уникнути необхідності купувати їх у місці призначення.
  6. Використовуйте купони та коди знижок під час онлайн-бронювання. Багато туристичних онлайн-сайтів пропонують купони та коди знижок, які допоможуть вам заощадити гроші на бронюванні.
  7. Шукайте безкоштовні заходи в регіоні, який ви відвідуєте. У багатьох містах є безкоштовні музеї, галереї, парки та інші пам’ятки, відвідування яких не коштує нічого -скористайтеся ними! Ви також можете шукати знижки на такі пам’ятки, як тематичні парки або тури, на таких веб-сайтах, як Groupon або LivingSocial.
  8. Їжте місцеву їжу у кафе поза межами туристичних зон або на ринках замість дорогих туристичних ресторанів або мереж швидкого харчування. Це суттєво дешевше, до того ж це чудовий спосіб краще зрозуміти місцеву кухню!

Таким чином, подорожувати – це круто, навіть за невеликі гроші. Круто, тому що це дозволить вам зрозуміти нові культури, побачити нові місця та завести нові знайомства. Зрештою, це допоможе краще розуміти навколишній світ, дізнатися більше про себе, врешті – змінити ваше життя. Подорожі також дозволяють знайти нових друзів, відкрити нові захоплення та створити тривалі спогади.

При підготовці статті частково використано матеріали сайту https://ladypapers.com/.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*