Особливості обрання найкращого кавового сервізу - Блог про Львів

Особливості обрання найкращого кавового сервізу

Кавовий сервіз

Кавовий сервіз – це ще один фундаментальний елемент у кожному домі та будь-якому поважаючому себе наборі. Насправді, особливо на півдні України, кава є першим напоєм, який пропонують гостям, коли вони йдуть у новий дім молодят, і останнім, що пропонують наприкінці вечері. Враховуючи силу цього ароматного темного напою, як його подавати, щоб не помилитися? Вважається доречним купити гарні чашки для кави.

Оскільки це не завжди проста операція, тому я пропоную кілька невеликих порад.

Будь-який кавовий набір складається з чашок, які відрізняються від чашок для чаю тим, що вони менше і зазвичай товщі. Ось чому чашки, з яких складається кавовий сервіз, зазвичай називають маленькими чашками. Чашки можуть бути в різній кількості, але зазвичай набори чашок мають кількість елементів на 6, 12 або 18 осіб. Найповніші набори складаються, крім чашок, із скоординованих блюдець, скоординованої таці, цукорниці та молочника.

Використання та стиль

Вибір кавового набору значно відрізняється за характеристиками залежно від обставин, у яких він буде використовуватися. Зазвичай рекомендується придбати принаймні два набори чашок для кави, один для щоденного використання, а інший для використання в особливих випадках. Кавові набори для щоденного використання зазвичай складаються лише з 6 керамічних або скляних чашок, прозорих або кольорових, простих або трохи химерних форм. З іншого боку, кавові сервізи для спорадичного використання зазвичай складаються з 12 чашок плюс відповідні блюдця, піднос, молочник і цукорниця, як правило, з тонкої білої порцеляни. Це пов’язано з тим, що цей тип кавового сервізу зазвичай демонструють на важливих, а іноді й офіційних заходах, для яких потрібна певна ступінь елегантності.

Посуд є основним начинням на нашій кухні, навіть якщо ми часто забуваємо про нього, зосереджуючись на стравах, які він містить. Тому вибір столового посуду важливий як з точки зору естетичної цінності, так і з точки зору функціональності та тривалості. Вивчивши аспекти вибору найкращої підставки, цього разу ми побачимо, на що слід звернути увагу, купуючи кухонний посуд, починаючи з оцінки матеріалів, використаних для їх виготовлення.

Якому матеріалу надати перевагу?

Основними аспектами для оцінки кухонного посуду є тип виробництва та використовувані матеріали, кожен з яких має переваги та недоліки, а також щодо використання. З цієї точки зору слід враховувати особливості.

Особливості кераміки та порцеляни

Це один із найвідоміших і найстаріших традиційних матеріалів для господарського посуду, отриманий шляхом приготування в печі суміші глини та інших природних грунтів, які містять різні мінерали. Успіх кераміки в промислових масштабах починається в Англії наприкінці вісімнадцятого століття, після чого поширюється у всьому світі. З іншого боку, для посуду цей матеріал в основному замінений порцеляною, яка є більш цінною та більш стійкою до зношування, як ми незабаром побачимо.

Також читайте:   Вибираємо якісний ортопедичний матрац

Керамічні вироби вже багато років особливо цінуються покупцями у всьому світі. Не дивно, що вони часто кольорові, прикрашені або незвичайної форми. Сервізи з цього матеріалу не відрізняються особливою вартістю, придатні для щоденного використання. Проте навіть керамічні тарілки можуть бути естетично привабливими, а часом і вишуканими, особливо якщо мова йде про ручно декоровані артефакти, які надають столу теплий і веселий відтінок. У будь-якому випадку важливо, щоб кухонний посуд з цього матеріалу не дряпався і був стійкий до миття при високих температурах. Це пояснюється тим, що плями та тріщини сприяють поломці, а надто пористі поверхні вказують на погане скління, яке може бути крихким, важко мити та не гігієнічним. Крім того, при використанні керамічного посуду та меблів дуже важливо стежити, щоб на поверхні не було відколів і відколів. В іншому випадку необхідно буде викинути предмети, оскільки ви можете потрапити в їжу метали, особливо свинець, який, як відомо, є токсичним. Коли кераміку покривають помбо та олов’яною глазур’ю та калійною майолікою, придатні для виготовлення плитки та декоративних предметів, але сьогодні дуже мало використовуються для столу, за винятком декоративних серветок.

Незважаючи на те, що порцеляна відноситься до звичайної кераміки, вона відрізняється надзвичайною яскравістю і блискучим білим кольором, а також чудовою стійкістю до старіння, незважаючи на її добре відому крихкість щодо падінь і сильних ударів.

Приблизно половина порцелянового корпусу складається з каоліну — особливої ​​білої породи, відомої в Азії з давніх часів — у поєднанні з польовим шпатом і кварцом у рівних пропорціях. Для виробництва м’якої порцеляни випал відбувається при температурі 1200 градусів, а для твердої порцеляни – більш цінної і міцної – потрібно 1300-1400 градусів за Цельсієм. Вибрати набір чашок для кави не завжди так просто, як ви думаєте. Ми сподіваємося, що тоді ми надали вказівки всім, хто збирається придбати його.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*