Як вибрати душову кабіну сучасному львів’янину

Як вибрати душову кабіну

Відмінною альтернативою ванни є душова кабіна. Такі її позитивні якості, як компактність та наявність додаткових функцій, привертають увагу багатьох львів’ян. Ознайомтеся з особливостями конструкції виробів, зверніть увагу на способи монтажу. Це допоможе обрати оптимальну модель, яка забезпечить в подальшому зручну та повноцінну її експлуатацію.

Різновиди конструкції

Душові кабіни представлені в трьох варіаціях: відкриті, закриті, комбіновані.

Відкриті моделі мають просту конструкцію, яка складається з двох елементів. Вони передбачають монтаж підлогового піддону, його під’єднання до каналізації та встановлення по периметру стінок. Обираючи такий варіант, вдається суттєво зекономити бюджет та швидко здійснити монтаж.

Закрита кабіна має автономну конструкцію, яка складається з піддону, бокових стінок та стелі. Портативні бокси відрізняються наявністю різноманітних додаткових функцій, які дозволяють здійснювати водні процедури з максимальним комфортом. Але за такий виріб доведеться заплатити більше.

Комбіновані душові кабіни на відміну від боксів обладнані глибокими піддонами. Це надає можливість встановлювати додаткові пристосування, за допомогою яких вони можуть перетворюватися в гідромасажну ванну або джакузі. Такий варіант потребує достатнього простору, який не може бути меншим за 7 м2.

Форми та розміри

В залежності від доступної площі приміщення, яке відводиться для встановлення душової кабіни, та з урахуванням власних побажань можна обирати компактні (800х800 мм) та просторі (1500х1500 мм) моделі.

Також читайте:   Муки ремонту: яку стелю обрати?

При виборі оптимального варіанту важливо звернути увагу на піддон. Він може бути виконаний в напівкруглій, круглій, прямокутній, квадратній, кутовій формі. Інтер’єр невеликою ванної кімнати краще доповнити душовою кабіною з кутовим або напівкруглим піддоном. Для просторих санвузлів обмежень в виборі немає.

Асортимент душових кабін вражає різноманіттям виробів, які відрізняються глибиною піддонів. Є можливість обрати повністю плоскі варіанти або ті, висота яких над підлогою становить понад 40 см.

Щоб уникнути проблем, пов’язаних з монтажем душових кабін, важливо врахувати особливості розміщення каналізаційної системи. Може статися так, що для встановлення моделі з низьким піддоном виникне необхідність здійснювати її монтаж на спеціальний п’єдестал.

Матеріали

Сучасні душові кабіни виробляють з різноманітних матеріалів. Найчастіше використовуються:

  • Акрил. Дозволяє створювати моделі з різноманітними розмірами та формами, додавати функціональні елементи та механізми. Термін експлуатації таких виробів становить 10-15 років.
  • Чавун. Характеризується вражаючими показниками міцності та довговічності. Матеріал відрізняється повільним нагрівом та довшим зберіганням тепла. Конструкції з чавуна мають обмежений асортимент форм.
  • Кераміка. Завдяки чудовому зовнішньому вигляду такі кабіни прекрасно доповнюють інтер’єри будь-яких стилів. В процесі використання потребують дбайливого поводження.
  • Натуральне каміння. Найчастіше використовується керамограніт, який характеризується високою міцністю та довговічністю. Зовні матеріал може імітувати мармур та інші породи.
Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*