Як виростити та доглядати за авокадо

авокадо

Чому люди вирощують домашні рослини? На це є низка причин. Вони доповнюють наше життя, озеленюють нашу оселю, роблять її естетичнішою, крім того, нам часто буває потрібно за кимось чи чимось доглядати.

Одним із цікавих та екзотичних варіантів для вирощування у домашніх умовах є дерево авокадо. А як в домашніх умовах посадити і виростити таку рослину? Як її доглядати, щоб вона росла, розвивалась та не засохла? Про це читайте у моїй статті.

Як правильно посадити авокадо, щоб воно виросло

  1. Найперше вам знадобиться кісточка авокадо, горщик, грунт і неглибока миска або тарілка. Очистіть кісточку авокадо та видаліть будь-яку м’якоть або шкірку, які можуть залишитися на ньому.
  2. Наповніть горщик землею для кімнатних рослин і зробіть отвір у центрі трохи більшого розміру, ніж насіння. Помістіть насінину в лунку та засипте її землею, переконавшись, що загострений кінець дивиться вгору.
  3. Поставте горщик у неглибоку миску або тарілку та наповніть його водою, доки вода не досягне рівня ґрунту. Воду слід міняти кожні кілька днів, щоб запобігти розвитку цвілі.
  4. Помістіть горщик у тепле місце з непрямим сонячним світлом і зачекайте, поки рослина проросте. Це може зайняти від двох тижнів до двох місяців, залежно від умов і сорту авокадо, яке ви збираєтесь вирощувати.
  5. Коли паросток зійде, пересадіть рослину у більший горщик, наповнений свіжою землею.

Як правильно доглядати за авокадо

  1. Для того, щоб авокадо гарно росло і розвивалось, рослина має перебувати у світлому місці щонайменше шість-вісім годин на день (але краще без попадання прямих сонячних променів). Тому темна, затінена кімната не підходить для вирощування авокадо.
  2. Рясно поливайте дерево авокадо, але не надто часто. Між поливами дайте ґрунту трохи підсохнути. Також авокадо любить вологе повітря – тому не забувайте його регулярно обприскувати.
  3. Удобрюйте дерево авокадо збалансованим добривом один або два рази на рік.
  4. Регулярно обрізайте усі мертві або хворі гілочки, видаляйте будь-які присоски, які ростуть навколо основи дерева. Саме дерево обрізайте кожні кілька років, щоб зберегти його форму та розмір і стимулювати нове зростання.
  5. Доглядаючи за своїм деревом, слідкуйте за наявністю шкідників, хвороб, таких як попелиця, щитівка, борошнистий червець, коренева гниль, грибкові захворювання, такі як антракноз і борошниста роса. Лікуйте будь-які шкідники або хвороби відповідними засобами, як тільки вони будуть помічені, щоб запобігти подальшому пошкодженню рослини.

Вирощуйте авокадо, й у вас ніколи не буде депресії 🙂

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*