Як позбутися постійної сонливості? - Блог про Львів

Як позбутися постійної сонливості?

сонливість

Ви постійно відчуваєте втому і сонливість? Ви не перестаєте позіхати упродовж дня, незалежно від того, скільки ви спите? Навіть якщо і так, то ви не одні такі на світі. Мільйони людей страждають від постійної сонливості, також відомої як надмірна денна сонливість. На щастя, є кроки, які можна вжити, щоб зменшити її вплив і підвищити загальний рівень енергійності.

  1. Побільше висипайтеся. Достатня кількість якісного сну має важливе значення для того, щоб залишатися бадьорими протягом дня. Прагніть до 7-9 годин на ніч і намагайтеся лягати спати й прокидатися щодня в один і той самий час. Уникайте використання гаджетів у ліжку та створіть розслаблюючу атмосферу, тримаючи свою спальню темною та тихою.
  2. Регулярно займайтеся спортом. Фізичні вправи є одним із найефективніших способів підвищити рівень енергії та зменшити втому. Прагніть до 30 хвилин помірних вправ п’ять днів на тиждень. Це може включати ходьбу, біг підтюпцем, їзду на велосипеді або плавання.
  3. Їжте здорову їжу. Збалансоване харчування, повне свіжих фруктів, овочів, нежирних білків і цільного зерна, може допомогти підтримувати рівень енергії протягом дня. Уникайте солодких закусок, які можуть спричинити початковий прилив енергії, а потім неминучий збій.
  4. Обмежте споживання кофеїну. Кофеїн може тимчасово зарядити вас енергією, але надлишок може призвести до більшої втоми в довгостроковій перспективі. Спробуйте обмежити споживання кофеїну до однієї-двох чашок на день і уникайте його вживання пізно вдень або ввечері, оскільки це може перешкодити вашій здатності добре висипатися.
  5. Короткий денний сон. Якщо є така можливість – короткий потужний сон у час дня може допомогти підвищити рівень енергії, якщо це робити правильно. Старайтеся не більше 20 хвилин за раз, щоб ви не заснули глибше, через що після цього ви почуватиметеся більше сонливим, а не оновленим.

Якщо ж такі поради не допомагають зменшити вашу постійну сонливість, можливо, настав час звернутися за професійною допомогою до свого лікаря або спеціаліста з психічного здоров’я, який може дати додаткові поради щодо того, як найкраще контролювати ваш стан і покращити загальне самопочуття. Будьте здорові!

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*