Жити у Львові. Палац Баворовських - Блог про Львів

Жити у Львові. Палац Баворовських

Палац Баворовських

Перед тим, як пуститися в подорож до Парижу, Барселони, Риму, чи Відня, знайдіть в собі час і бажання побачити Львів. Львів, який понад все!

Львів, який є одним з найкращих міст Європи. В той час, як ми всі знаємо хто такий Анрі Матіс, і чекаємо кілометрові черги, щоб побачити його “Танець”, то знайте, що в помешканні Матіса висіла робота Михайла Мороза.
Вмійте бачити довкола себе надзвичайне, і не шукайте “чогось” за океанами.

Арсенал Сенявських збудований за проектом військового інженера генерала Павла Ґродзицького біля костелу Святої Марії Магдалени.

Символ

Наприкінці XVII століття арсенал перед шведським наступом перенесли до резиденції Сенявських у Старому Селі, а сама будівля перейшла до родини князів Чорторийських, які влаштували поряд з будинком стайню і манеж. На початку XIX сторіччя будинок перейшов до родини Баворовських.

Також читайте:   Збір кришечок на протези воїнам АТО у Львові

У 1877 році Віктор Баворовський перевіз до будинку свою бібліотеку, яка з 1900 року стала публічною і з того часу мала назву бібліотеки Баворовських.

Всередині

За радянських часів тут знаходився Відділ мистецтв Наукової бібліотеки імені Василя Стефаника.

У 2006 році була завершена реставрація будівлі на кошти меценатів (Омеляна і Тетяни Антоновичів, уряду Польщі та державного бюджету України) і тепер тут розташовано Палац мистецтв Омеляна і Тетяни Антоновичів Львівської наукової бібліотеки ім. В. Стефаника НАН України.

Картина

Це чи не єдина бібліотека в Україні, яка має унікальні мистецькі твори, які експонуються. Серед них є полотна Труша і Мороза, Гніздовського та інших.

Май очі широко відкриті.

Автор статті: Olena Bilous.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*