Електровелосипед для подорожей: нюанси вибору - Блог про Львів

Електровелосипед для подорожей: нюанси вибору

електровелосипеди

Подорож завжди приносить враження та емоції. Приємні моменти потім згадуються із посмішкою. Для дослідження нової місцевості бюджетним видом транспорту стане електровелосипед. Він маневровий, має невеликий розмір та його зручно взяти із собою у міський транспорт.

Топ критеріїв для вибору електровелосипеда

Для тривалих подорожей слід зосередити увагу на професійних моделях. У них вмонтований високоякісний двигун, значна потужність якого допомагає долати бездоріжжя. До того ж акумулятор дозволяє довго їхати без підзарядки. Вони можуть бути двомісними, для бездоріжжя та сільської місцевості. Такі додатки як підсвітка та багажник зроблять катання комфортнішим. Щодо інших параметрів, то електровелосипеди можуть розганятися до 95 км/годину. Для зручності їх оснащують колесами діаметром від 14 до 29 дюймів. За класом електровелосипеди поділяють на:

  1. Гірський. Гарний вибір для подолання лісових стежок, пагорбів, вузьких доріг. Посилена конструкція, амортизатори, широкі шини та якісні гальма роблять катання безпечним та зручним.
  2. Гібрид. Дуже маневровий, може долати складні частини дороги.
  3. Міський. Нове покоління електротранспорту, що ним комфортно пересуватись вулицями завдяки високій маневровості та мобільності. Потужний та швидкий, практично безшумний.
  4. Фетбайк. Універсальний транспорт, який підійде для подорожі по бездоріжжю. Із ним ви подолаєте високу траву, ямки, значну кількість піску. Він також стане в пригоді в зимову пору року.
  5. Шосейний. Швидкісний електробайк, пристосований для їзди по спеціальній велодоріжці або гарному асфальтовому покриттю. Якщо ви плануєте довгу подорож та не проти позмагатися із друзями у швидкості, то цей велосипед саме для вас.

Якщо у подорожі вас наздогнав дощ або на шляху зустрічаються калюжі, не варто турбуватися щодо електровелосипеда. Із ним нічого не станеться. Він має водонепроникний захист ступенів IP54, IP63, IPX5 та IP7. Стосовно підвіски, то, залежно від стилю катання, можна вибрати один із таких варіантів:

  • хардтейл;
  • двопідвіс;
  • ригиден;
  • задня.

Електровелосипед оснащений бортовим комп’ютером, який відстежує режим їзди та відстань. Акумулятор забезпечує запас ходу від 25 до 50 км/годину. Для тривалого катання потрібні надійні гальма, які можуть бути барабанними, дисковими та ободними. Управління електротягою здійснюється за допомогою:

  1. Ручки акселератора. Вона керує електродвигуном – запускає та вимикає, також змінює швидкість руху.
  2. Системи допомоги педалювання. Рух педалей активує електромотор.

Плануючи відвідати нові цікаві місця, краще віддати перевагу легкій моделі. Можливо велосипед потрібно буде піднімати по сходах, переходити струмок, а окрім нього з вами буде рюкзак з речами. Запорука гарної подорожі – якісний транспорт та оптимістичний настрій.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*