Міжконтинентальний Кубок. «Каскавел Футзал» – «Пальма Футзал» – 3:3 (по пенальті – 3:4) - Блог про Львів

Міжконтинентальний Кубок. «Каскавел Футзал» – «Пальма Футзал» – 3:3 (по пенальті – 3:4)

Пальма Футзал

Востаннє розіграш Міжконтинентального Кубку проводився у 2019 році. Тоді, у Бангкоку, бразильський «Магнус» лише у серії пенальті обіграв аргентинську «Боку Хуніорс» (тоді Міжконтинентальний Кубок проходив у форматі турніру, в якому грали команди з усіх континентів, окрім Північної Америки, яка не була представлена, а ось Південну Америку представили одразу три колективи. – А. Т.).

Відповідно, у «Каскавел Футзал», який був фактично господарем майданчику, була можливість не тільки завоювати Міжконтинентальний Кубок на очах своїх уболівальників, а і продовжити домінування Бразилії. Річ у тім, що до цього моменту Бразильські команди здобували Міжконтинентальний Кубок десять разів. І за рахунок цих перемог бразильських клубів Південна Америка випереджала Європу перед даним поєдинком на одну перемогу. Таким чином, у «Пальми Футзал» була чудова можливість зробити рахунок у суперечці Південної Америки та Європи рівним. До того ж, якби команда з Балеарських островів здобула перемогу, то вона би принесла сьомий трофей саме для Іспанії, представники якої найчастіше з європейських країн здобували Міжконтинентальний Кубок (перш за все, завдяки здобуткам «Мовістар Інтера» – легендарної «Зеленої Машини» часів Хесуса Канделаса. – А. Т.).

До матчу за Міжконтинентальний Кубок обидві команди підходили у різних настроях. «Каскавел Футзал» втратив можливість захистити титул чемпіона Бразилії, поступившись у півфінальній серії плей-оф «Атлантіко». Тому, можна сміливо сказати, що цей поєдинок ще був для «Каскавела» хорошою можливістю реабілітуватися перед своїми вболівальниками за невихід до фіналу бразильської Національної футзальної ліги. У той же час «Пальма Футзал» прилетіла у Бразилію в якості свіжеспеченого учасника «Фіналу чотирьох» футзальної Ліги чемпіонів. Нагадаємо, що в Елітному раунді цього турніру «Пальма» зіграла внічию з київським «ХІТом», і саме цей результат допоміг команді з Балеарських островів вийти до свого другого «Фіналу чотирьох», аби вже там спробувати захистити свій титул чинного переможця Ліги чемпіонів.

«Каскавел Футзал» вже на старті гри мав непоганий момент для того, щоб відкрити рахунок. Проте, Карлао не влучив у ворота з перспективної позиції. Але куди більш небезпечним був удар Густавіньйо у наступній атаці – тут вже Луан Мюллер був змушений вступати у гру та відбивати удар. «Пальма» не забарилася з відповіддю та створила два моменти біля воріт Матеуса зусиллями Оладгобада. А вже на 4-й хвилині іспанський колектив повів у рахунку після точного удару Ромуло – Матеус явно був до цього не готовий. Після цього «Пальма» одразу спробувала одразу розвинути свій успіх, але зробити це підопічним Антоніо Вадільйо не вдалося. Тим не менш, було видно, що гра пішла явно не за планом «Каскавела», тому Лукасу Шіоро довелося брати тайм-аут.

І ця взята хвилинна перерва подіяла на команду з Бразилії максимально позитивно: на 7-й хвилині помилка гравців «Пальми» у захисті призвела до голу у виконанні Джоні, який виправився за отриманий незадовго до цього «гірчичник». Після цього вже трибуни погнали «Каскавел» уперед, на що «Пальма» кілька разів намагалась відповідати грою вп’ятьох та підключеннями Луана Мюллера до атак. Однак, це не приносило балеарцям якогось зиску. Натомість, практично перше підключення до атаки голкіпера «Каскавела» Матеуса стало гольовим – він на екваторі першого тайму зміг «прошити» свого колегу по воротарському цеху. І тепер вже «Пальмі» довелося корегувати свій план на гру та намагатись якомога швидше відігратись. Зокрема, непогана нагода була у Ромуло, але його удар прийшовся поруч зі стійкою. Зрештою, трохи згодом вже Антоніо Вадільйо був змушений брати «хвилину», аби внести корективи. Однак, і після тайм-ауту в діях гравців «Пальми» відчувалась нервовість, чим могли скористатися опоненти з «Каскавела». Однак, коли було потрібно, балеарців виручав Луан Мюллер. Але на 17-й хвилині він не зміг врятувати свою від голу. До третього взяття воріт «Пальми» призвів розіграш ауту та підключення Матесуса, який пробив з далекої відстані, а Селбак п’ятою підкорегував політ м’яча точнісінько у ворота. 3:1 на користь «Каскавел Футзал». Відповідно, становище «Пальми» вже у першому таймі виглядало важким. Однак, на 19-й хвилині Оладгобад міг скоротити відставання своєї команди до мінімуму, проте йому завадив Матеус, який записав на свій рахунок класний «сейв». Саме вдалі дії голкіпера дозволили «Каскавелу» піти на перерву з більш-менш комфортною перевагою.

«Пальмі» вдалося відзначитися практично на початку другого тайму. Горлільйо, який, між іншим, отримав свій перший виклик до національної збірної Іспанії, обігрався з Ромуло та пробив у дальній кут воріт Матеуса. Той же Гордільйо міг скоро забити свій другий гол у грі, проте цього разу пробив вище воріт. У свою чергу, «Каскавел» спробував загасити атакувальний пил іспанців, а заодно і заспокоїти гру завдяки контролю м’яча. І подекуди це призводило до фолів від «Пальми». Але цей контроль м’яча не допоміг «Каскавелу» – на 25-й хвилині Рабіско, перериваючи передачу Марсело на Бруно Гомеса, зрізав м’яч у власні ворота, і рахунок став 3:3. І цей автогол Рабіско фактично перевернув гру. На 27-й хвилині Бруно Гомес класно обіграв суперника, а потім вийшов на ударну позицію та пробив мимо Матеуса, проте Джоні виніс м’яч з порожніх воріт.

Також читайте:   Футбол. Чемпіонат України. Карпати 1:0 Таврія (відео)

Гра суттєво пожвавішала, і обидві команди стали діяти гостріше, а протиборства між гравцями подекуди були на межі фолу. Щоправда, якщо казати про порушення правил, то тут «Каскавел» грав більш акуратно та дисципліновано. Разом з тим, гра радувала око й ефектними моментами. Наприклад, ударом Ромуло ножицями через себе на 30-й хвилині. Варто сказати, що після третього забитого голу «Пальма» все-таки почала діяти більш гостро біля воріт Матеуса, і саме майстерність голкіпера не давала «Каскавелу» пропустити знову.

Але на 33-й хвилині міг забити саме «Каскавел»: Мігуім підчатував помилку суперників під час атаки та створив контрвипад, проте не зміг переграти Луана Мюллера. Це був «дзвіночок» для «Пальми», якій не варто було захоплюватися атаками. А вже ближче до закінчення основного часу обидві команди почали обмін моментами. Щоправда, при цьому «Пальма» двічі була близькою до того, щоб привезти собі п’ятий фол. Зрештою, за півтори хвилини до кінця основного часу Ромуло таки приніс своїй команді п’ятий фол. Однак, оперативно покарати своїх візаві «Каскавел» не зміг. Разом з тим, жодній з команд так і не вдалося вирвати перемогу в основний час. Тому, володар Міжконтинентального Кубку мав визначитись у серії пенальті.

На жаль для українських любителів футзалу, колишній гравець херсонського «Продексіму» Клаудіньйо, який пробивав першим від «Каскавела», не зміг переграти Луана Мюллера. У свою чергу, голкіпер «Пальми» впорався з двома першими ударами представників «Каскавела». І це у підсумку зіграло свою вирішальну роль. Далі промахів більше не було у жодної з команд, але при цьому перевага була у «Пальми». І її в остаточну перемогу іспанської команди точним ударом втілив Фабіньйо.

Таким чином, «Пальма Футзал» зробила ще один поєдинок до свого 25-річчя, додавши до титулу переможця Ліги чемпіонів ще і Міжконтинентальний Кубок. Це десятий Міжконтинентальний Кубок для представників Європи, і за кількістю перемог вона зрівнялася з Південною Америкою (а точніше – з її представницею, а саме – з Бразилією. – А. Т.). Окрім того, це сьома перемога представника Іспанії. П’ять разів володарем Міжконтинентального Кубку ставав «Мовістар Інтер». Ще один такий трофей принесла Іспанії «Каха Сеговія». І ось тепер до цієї когорти додалась «Пальма Футзал», яка стала найкращим клубом світу.

Наостанок варто сказати, що титул MVP матчу за Міжконтинентальний Кубок отримав Клебер. Чесно кажучи, важко сказати, чим керувались організатори. Однак, на правах автора цього матеріалу скажу свою думку. Звання найкориснішого гравця матчу мав би отримати або Ромуло (як це не прикро визнавати, враховуючи наявність у цього гравця російського паспорту), який забив гол та віддав результативну передачу, або ж Луан Мюллер, який протягом гри виручав «Пальму», а у серії пенальті потягнув два перших удари. Втім, це лише думка автора.

Отже, через чотири роки Міжконтинентальний Кубок знову був розіграний на футзальному паркеті. І маємо надію, що надалі ніщо не заважатиме щорічному розіграшу цього трофею, а в один прекрасний день за нього спробує поборотись і команда з України.

«Каскавел Футзал» (Бразилія) – «Пальма Футзал» (Іспанія) – 3:3 (по пенальті п2)
Голи: Джоні (7), Матеус (10), Селбак (17) – Ромуло (4), Гордільйо (22), Рабіско (25 – автогол)
«Каскавел Футзал»: Матеус, Ді Фанті – Карлао, Густавіньйо, Зекінья, Жессе – Джоні, Селбак, Рабіско, Ернандес – Клаудіньйо, Мікуім, Вітіньйо, Майкон
«Пальма Футзал»: Луан Мюллер, Карлос Баррон – Ромуло, Шагінья, Рівільйос, Фабіньйо – Гордільйо, Оладгобад, Марсело, Клебер – Вілліан Лоуренсо, Бруно Гомес
Попередження: Густавіньйо (6) – Марсело (7), Гордільйо (22)
Серія пенальті:
Клаудіньйо – 0:0 (воротар)
Клебер – 0:0 (вище воріт)
Жессе – 0:0 (воротар)
Ромуло – 0:1
Вітіньйо – 1:1
Бруно Гомес – 1:2
Джоні – 2:2
Марсело – 2:3
Карлао – 3:3
Фабіньйо – 3:4

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*