Застосування туристичних килимків - Блог про Львів

Застосування туристичних килимків

туристичний килимок

Однією з ключових складових комфортного та безпечного відпочинку в поході є туристичний килимок. Надійні туристичні килимки є важливою частиною спорядження: навіть найтепліший спальник буде ненадійним під час безпосереднього контакту з холодною поверхнею.

Для чого потрібні туристичні килимки

Туристичні килимки є обов’язковим елементом туристичного спорядження. Вони є необхідним компонентом спальної системи «килимок-спальник», адже саме у парі вони повною мірою виконують свої функції. При використанні спальника утеплювач ущільнюється, ефективний повітряний прошарок зменшується. Тепловтрати за відсутності додаткового утеплювача можуть досягати 50%. Враховуючи це, розробники переклали частину теплоізоляційного функціонала на килимок. Таким чином, завдяки йому підвищується комфорт відпочинку та забезпечується захист від переохолодження.

Які є види туристичних килимків

Залежно від умов, в яких використовуються туристичні килимки, вони можуть мати різну конструкцію та бути виготовлені з різних матеріалів. Сьогодні на ринку представлені різноманітні моделі, кожна з яких має свої переваги та недоліки.

Пінополіуретанові килимки

Найтиповішим видом матеріалу килимків є класичні пінки. Вони практичні, відносно недорогі, але досить громіздкі та не відзначаються високими теплоізоляційними властивостями. Пінополіуретанові килимки бувають різної товщини. Чим вони товщі — тим краще ізолюють від холоду, але такий килимок займатиме більше місця.

Для літнього походу та на м’якому місці розміщення намету підійде тонкий варіант килимка. В інших випадках варто знайти золоту середину. Але слід врахувати, що місця в рюкзаку для килимка доведеться відвести більше, ніж зазвичай.

Надувні килимки

Надувні моделі мають невелику вагу та у складеному вигляді займають мінімум місця. Всередині них знаходиться пуховий або синтетичний матеріал. Якщо розглядати співвідношення якості термоізоляції та ваги, лідирують моделі, заповнені пуховим наповнювачем.

Також читайте:   Дорога до водоспаду Кам'янка у жахливому стані

Вибір надувних килимків дуже різноманітний. Моделі без теплоізоляції важать 250-300 г та займають мінімум місця, при цьому забезпечують високий рівень акумуляції тепла. Моделі з фольгованими камерами мають вагу 500 г. Але слід зауважити, що чим легший і компактніший надувний килимок, тим тоншим є матеріал і тим легше його пошкодити.

Самонадувні моделі

У згорнутому вигляді вони займають мало місця, а в надутому мають товщину, яка забезпечує комфортний відпочинок. До недоліків самонадувних килимків можна віднести порівняно велику вагу, необхідність носити також ремкомплект та обережно з ним поводитися. Не зважаючи на те, що сучасні самонадувні килимки досить міцні, при виникненні значних пошкоджень їх не вдасться усунути за допомогою ремкомплекту. Такі килимки беруть, як правило, у довгі походи або у разі тривалого відпочинку із розбивкою постійного кемпінгу.

Якими є критерії вибору

Вибираючи спорядження, слід враховувати наступні показники:

  • теплоізоляційні властивості — вибір цієї характеристики залежить від часу подорожі та температури навколишнього середовища;
  • вага — має бути невеликою, оскільки турист весь час йде пішки та несе на собі й так важку ношу;
  • габарити — повинні бути мінімальним (є види, які легко поміщаються в кишеню у складеному вигляді, а є нескладні габаритні моделі).

Туристичний килимок — незамінний супутник та помічник туриста. Магазин Travelersclub пропонує великий асортимент килимків, які зроблять похід комфортним та безпечним.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*