Зручний та якісний зошит: як обрати шкільне приладдя - Блог про Львів

Зручний та якісний зошит: як обрати шкільне приладдя

Як вибрати зошити для школи

Початок навчального року i кінець літніх канікул – це час, коли кожен учень і батьки мають поповнити своє шкільне приладдя. Це обов’язково мають бути зошити з обкладинками, зручні, міцні та з красивим дизайном для дитини. Дізнайтеся, на що потрібно звернути увагу під час купівлі та які найкращі зошити для школи зараз пропонують виробники канцтоварів.

Які зошити бувають

Використання якісних канцоваторів – гарантія зручності під час навчання. Зверніть увагу, чи потрібен вам зошит із полями. Вчителі вимагають, такий варіант, щоб писати на полях зауваження та оцінки. Види:

  • у 3 рядки – для навчання письма найменших;
  • у лінійку – для дітей старшого віку, здебільшого призначений для письма українською мовою;
  • для малювання – можна вибрати варіанти без полів;
  • зошити в клітинку – це стандарт, що використовується з усіх предметів.

Шкільні зошити в лінійку зазвичай використовують для написання довгих текстів, нотаток, творів або листів. Вони полегшують збереження рівного ряду тексту. Це особливо важливо для дітей початкових шкіл. Варіанти в лінійку можна успішно використовувати для контрольних.

Варіанти в клітинку незамінні, де крім тексту є ще цифри, схеми або малюнки. Завдяки сітці легше підтримувати порядок і рівність, що особливо важливо, наприклад, на уроках математики, фізики або технології.

Найчастіше купують варіанти, скріплені скобами. Це тонкі варіанти в м’якій обкладинці. Щоб вибрати більш довговічне рішення, рекомендуємо розглянути клеєну або зшиту основу, але знову ж таки для контрольних робіт такий варіант не підходить. Зошити на спіралі ідеальні, якщо потрібно іноді відривати сторінки.

Поради щодо вибору

Товари з 12 і більше аркушами ідеальні для шкільних уроків. Для щоденного користування як чернетки та навчання в школі краще обрати види в клітинку та лінійку. Для навчання учнів також варто підібрати кулькові ручки з синім чорнилом та якісні олівці. Кількості 12 сторінок достатньо для школяра початкових класів.

Якість паперу

Найважливішим фактором, що визначає якість сторінок, є щільність паперу. Ідеальним рішенням буде пошук зошитів зі щільним папером понад 70 г/м. Це гарантує, що чорнило не проступить на інший бік паперу. Щільність паперу 60 г/м є класикою.

Особливість гарного зошита для школи – стійкість гумки до стирання. На це варто звернути увагу, особливо дитині молодших класів, де гумки вона носить частіше, ніж у старших класах. Особливо на початку навчання письма та читання.

Обкладинка

Якісні зошити мають обкладинку з ламінованого паперу. У дешевих варіантах використовується суто картонна обкладинка, але вона найбільш схильна до пошкоджень. Перший тип обкладинки для зошитів є найкращою покупкою і вибором за співвідношенням ціни та якості.

Менш поширене рішення – з твердою обкладинкою. Цей тип покриття стійкий до пошкоджень. Однак необхідно враховувати, що цей тип шкільного приладдя значно важчий і не завжди вчителі дозволяють їх використовувати для уроків. Колір обкладинки може бути нейтральним для контрольних, математики та української мови.

Висновки

Сьогодні виробники шкільного приладдя оперативно реагують на світові тенденції та адаптують дизайн обкладинок під очікування покупців. У цьому плані діти будуть особливо раді можливості вибрати зошити для навчального року з улюбленим казковим персонажем або яскравими принтами. У шкільних зошитах теж є такі кольори, але більш приглушені.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*