Порівняння руйнує особистість? - Блог про Львів

Порівняння руйнує особистість?

Порівняння

Гадаю, що в цьому питанні як і в сотні інших будуть як завше кілька таборів прихильників тієї чи іншої думки.

Колись, я точно вірив в те, що порівняння руйнує. З цим процесом ми зустрічаємось з самого дитинства і до кінця наших днів. Спершу нас порівнюють, а потім ми порівнюємо і тд.

Я думав спершу що можна завершити цей допис гарною картинкою і фразою, яка дуже популярна
«Порівнювати слід себе з собою у минулому» (????мікрофон падає)…

Хоча я потім зрозумів, що тема не докінця розкрита, адже іноді «порівняння» це ж добрий спосіб зрозуміти на «чому ти стоїш» і «куди рухаєшся».

Видається що цей підхід може бути корисний у житті, бізнесі, спорті і тд.

Втім, але, однак, проте ????

Тут слід розуміти що треба Усвідомлено порівнювати. Га? Що це таке?

Усвідомлене порівнювання – це підхід, коли коли ми свідомо та конструктивно використовує процес порівнювання для свого розвитку.Ми зберігаємо емоційну рівноваги та не застрягаємо.

Якщо ви вже взялися порівнювати ось кілька характеристик усвідомленого порівнювання:

1. Здорове сприйняття різниць.

Визнати що кожна людина має унікальний шлях, обставини, історію.Цінуємо власні досягнення, не знецінювати чужі. І навпаки.

2. Робота з емоціями.

Усвідомлення того, що почуття заздрості або невдоволення можуть виникати, але вони не повинні ставати домінуючими емоціями.Вибираємо конструктивний підхід – пошук різних сценаріїв.

Також читайте:   Гайд із реєстрації на сайті Infinity. Особливості та умови інвестування

3. Фокус на своєму розвитку.

Тобто обираємо порівняння як джерело натхнення та мотивації для власного росту, а не для зневіри чи зниження самооцінки.

4. Вибір адекватних орієнтирів.

Наприклад, замість порівнювання з ідеалізованими образами у соціальних мережах, краще обирати приклади з реального життя або порівнювати себе з власним минулим.

5. Заручитися підтримкою.

Вміти підкреслити власні досягнення та позитивні якості.Зберегти свою самооцінку і водночас попросити зворотний звʼязок від того кому довіряєш.

6. Орієнтація на процес, а не результат.

Розуміння того , що успіх інших часто є результатом довгого шляху, і тому порівнювання не повинно бути лише про кінцевий результат, але і про шлях до нього. Це дозволяє розуміти краще цінність власних зусиль та процесу навчання.

Гадаю, що усвідомлене порівнювання допомагає зосереджуватися на своєму розвитку і зростанні, не дозволяючи негативним емоціям затьмарювати власний прогрес і досягнення.

Взагалі , мені видається що майже все потрібно робити усвідомлено, тоді і жити стане краще. Щоправда щоб дійти до цього слід практикуватися і збирати свій досвід та актуалізовувати його.

То що, як гадаєте – Порівняння руйнує особистість?

Автор статті: bankiduki.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*