Графіті з Андреєм Шептицьким на стінах Стрийського ринку - Блог про Львів

Графіті з Андреєм Шептицьким на стінах Стрийського ринку

Графіті

Продовжуємо…

Ну, а тепер будемо говорити на мою улюблену тему останніх місяців – графіті.

Якось на днях їхав Воробус на автомобілі біля Стрийського ринку й на стіні побачив досить цікаву композицію, яка просто змусила мене зупинити авто, попросити водія почекати кілька хвилин щоб я міг зробити фото для блогу й згодом розповісти про цю цікавинку нашій спільноті.

Що такого цікавого побачив автор блогу, хто є автором цього творіння і як можна відноситися до подібного читайте далі у черговій публікації на блозі.

Отже, довгих вступів робити не буду, а скажу що на стіні біля Стрийського ринку зробили графіті на якому зображено митрополита Андрея Шептицького у трьох вікових категоріях, чи то краще сказати станах.

Виявляється цей витвір мистецтва є тут ще з минулого року, а точніше з жовтня місяця.

Це графіті є частиною соціально-мистецької кампанії “ДемАльянсу” “Говорять стіни Львова”. Автором цього чудового творіння є Андрій Савчишин.

Над втіленням своєї ідеї в життя він працював не багато, не мало, а цілих два місяці.

Чому саме Шептицький? Як відомо, 2015-й рік став роком цього митрополита, адже 29 липня минулого 150-ть років від дня його народження.

Також читайте:   Враження від відвідин вистави "Захар Беркут"

Скільки треба грошей щоб намалювати таке графіті? За словами автора, не багато, якихось кілька тисяч гривень.

Подібна практика показала, що вшановувати пам’ять відомих людей можна й не витрачаючи великої суми грошей. А таких стін, які пустують і не вписуються в загальну архітектуру нашого з вами міста є, ой, як багато.

Тепер до іншого питання – відношення людей до подібного мистецтва. Коли робив світлини на блог, до мене підійшла жіночка й почала питатися як я відношуся до подібного витвору мистецтва.

Звісно, що я схвалив дану ідею, на що жіночка відповідала, що вона також би може підтримала графіті, але їй не подобається що митрополита зобразили на стінах ринку. За її словами, є багато кращих місць для цього.

Можливо й так, сперечатися не став, бо останнім часом вважаю це непотрібним. Для цього є люди, які в цьому розбираються набагато краще. Я ж лише – блогер, який старається інформувати суспільство про щось цікаве що відбувається у нашому з вами місті.

Нагадаю, минулого року, на площі Святого Юрія відкрили пам’ятник згадуваному вище, митрополиту – Андрею Шептицькому.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. zars 26.01.2016 пише:

    Шептицького зобразили не в тому місці. Людина, яка це задумала реально не має жодного уявлення про цього чоловіка. Зображати мораль, духовність, силу духу, державність, святість української нації на стіні засраного стрийського торговища є ганьбою і повною бздурою пацанви з якогось там демальянсу, який відбиває грантові грошики малюванням графіті.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*