Графіті з Андреєм Шептицьким на стінах Стрийського ринку - Блог про Львів

Графіті з Андреєм Шептицьким на стінах Стрийського ринку

Графіті

Продовжуємо…

Ну, а тепер будемо говорити на мою улюблену тему останніх місяців – графіті.

Якось на днях їхав Воробус на автомобілі біля Стрийського ринку й на стіні побачив досить цікаву композицію, яка просто змусила мене зупинити авто, попросити водія почекати кілька хвилин щоб я міг зробити фото для блогу й згодом розповісти про цю цікавинку нашій спільноті.

Що такого цікавого побачив автор блогу, хто є автором цього творіння і як можна відноситися до подібного читайте далі у черговій публікації на блозі.

Отже, довгих вступів робити не буду, а скажу що на стіні біля Стрийського ринку зробили графіті на якому зображено митрополита Андрея Шептицького у трьох вікових категоріях, чи то краще сказати станах.

Виявляється цей витвір мистецтва є тут ще з минулого року, а точніше з жовтня місяця.

Це графіті є частиною соціально-мистецької кампанії “ДемАльянсу” “Говорять стіни Львова”. Автором цього чудового творіння є Андрій Савчишин.

Над втіленням своєї ідеї в життя він працював не багато, не мало, а цілих два місяці.

Чому саме Шептицький? Як відомо, 2015-й рік став роком цього митрополита, адже 29 липня минулого 150-ть років від дня його народження.

Також читайте:   Флеш-моб на підтримку збірної України у Львові

Скільки треба грошей щоб намалювати таке графіті? За словами автора, не багато, якихось кілька тисяч гривень.

Подібна практика показала, що вшановувати пам’ять відомих людей можна й не витрачаючи великої суми грошей. А таких стін, які пустують і не вписуються в загальну архітектуру нашого з вами міста є, ой, як багато.

Тепер до іншого питання – відношення людей до подібного мистецтва. Коли робив світлини на блог, до мене підійшла жіночка й почала питатися як я відношуся до подібного витвору мистецтва.

Звісно, що я схвалив дану ідею, на що жіночка відповідала, що вона також би може підтримала графіті, але їй не подобається що митрополита зобразили на стінах ринку. За її словами, є багато кращих місць для цього.

Можливо й так, сперечатися не став, бо останнім часом вважаю це непотрібним. Для цього є люди, які в цьому розбираються набагато краще. Я ж лише – блогер, який старається інформувати суспільство про щось цікаве що відбувається у нашому з вами місті.

Нагадаю, минулого року, на площі Святого Юрія відкрили пам’ятник згадуваному вище, митрополиту – Андрею Шептицькому.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. zars 26.01.2016 пише:

    Шептицького зобразили не в тому місці. Людина, яка це задумала реально не має жодного уявлення про цього чоловіка. Зображати мораль, духовність, силу духу, державність, святість української нації на стіні засраного стрийського торговища є ганьбою і повною бздурою пацанви з якогось там демальянсу, який відбиває грантові грошики малюванням графіті.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*