Кучухідзе: «Україна повинна ввести нульовий податок на виграш, щоб бути нарівні з провідними європейськими операторами» - Блог про Львів

Кучухідзе: «Україна повинна ввести нульовий податок на виграш, щоб бути нарівні з провідними європейськими операторами»

Антон Кучухідзе

Як повідомляє портал Рейтинг Букмекерів, політолог-міжнародник Антон Кучухідзе вважає, що в Україні потрібно використовувати нульову ставку виграшу як конкурентну перевагу, щоб відповідати рівню найкращих європейських операторів:

Політики говорять про гангстерів, про Аль Капоне, але нехай згадають його долю, долю всіх гангстерів: їх згубило саме ухилення від податків або ж специфіка свого ремесла. Бізнес надає послуги клієнтам і робить це за правилами, підкоряючись законодавствам багатьох країн. Так буде і в Україні. Бізнесу потрібні чіткі, прозорі, справедливі правила, що дозволяють заробити – і вони будуть їх дотримуватися. А гравці, які грають на свої зароблені гроші, з яких вже заплатили податок, у разі виграшу не горять бажанням платити 18%, рівні податку на прибуток компанії – це нелогічно і несправедливо, – заявив експерт грального ринку Антон Кучухідзе.

Кучухідзе нагадав, що раніше всі фракції без виключення були спільні в тому, що українські ігрові зони повинні бути привабливі для іноземців. Це повинно допомогти і туризму, і податків буде більше. Але хто захоче їхати в українські гральні заклади, якщо з їх виграшу доведеться сплатити найвищі в регіоні податки?

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Матч за золоті медалі. Енергія 4:5 Локомотив (відео)

Дохід від азартних ігор в Італії, який отримує бюджет країни, становить понад 20 млрд доларів. Там працює 68 іноземних компаній. Нульовий податок на виграш. Німеччина при нульовому податку – 19 млрд. Британія – понад 15 мільярдів, і там теж нульовий податок, – наводить приклади політолог. – Україна повинна використовувати нульову ставку виграшу як конкурентну перевагу, щоб бути нарівні з найкращими європейськими операторами.

Крім того, підкреслює експерт, ціна на ліцензію в Україні настільки висока (понад $10 млн), що відразу покриває наперед прогнозовані доходи від податку на валовий ігровий дохід – Gross Gaming Revenue (GGR) на перехідний період до 2024-го року. Цей час дозволить податківцям, які будуть здійснювати адміністрування ринку, створити спеціальну систему онлайн-моніторингу.

Автор статті: Sporter.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*