Чи повинна жінка працювати? - Блог про Львів

Чи повинна жінка працювати?

Чи повинна жінка працювати?

В Україні, за даними Держстату, близько третини жінок працездатного віку є економічно неактивними. Це більше, ніж у середньому по країнах ЄС. Ймовірно, для цього є багато причин, у тому числі низька зарплата або неможливість поєднати роботу, догляд за дітьми та сімейне життя.

Я дуже поважаю і захоплююся жінками, які вирішили звільнитися з роботи і вирішили подбати про свій дім і дітей. Я не вважаю це жертвою, а простим вибором, адже кожен має право влаштовувати своє життя так, як хоче. Щоб йому було комфортно і щасливо.

Проте я вирішила поділитися з вами своєю думкою і обґрунтувати її кількома пунктами.

Чому я вважаю, що кожна жінка повинна працювати професійно?

Незалежність

Життя дуже різне. Як правило, найкраще, якщо ми можемо покластися на себе. Якщо ми віддаємо своє життя в чужі руки, воно завжди може опинитися на льоду. У стосунках бувають і розриви, і хвороби, і раптова смерть. Якщо батьки нас підтримають, може виявитися, що їм не вистачить ресурсів, що вистачить або підуть. І в такій ситуації, якщо жінка роками не працює і не має заощаджень чи страхового поліса на велику суму, у неї можуть бути проблеми.

Свобода

Можливо, гроші не приносять вам щастя, але вони дають вам можливість вирішувати самому, тобто свободу. Якщо ви фінансово незалежні, ви впораєтеся з будь-якою ситуацією.

працююча жінка

Кращий настрій

Правда така, що більшість жінок не отримують величезного задоволення, сидячи вдома. Навіть якщо деякий час все йде добре, настає момент, коли ви починаєте задихатися. Ви мрієте вийти в люди, порушити повсякденну рутину, мати гарне вбрання, макіяж і випити кави далеко від дому. Недарма мами кажуть, що йдуть на роботу відпочити. Важливо, звичайно, щоб це була робота, яка вам подобалася. Занадто довге перебування вдома може викликати розчарування (не для всіх, але можливо). Ось чому я вважаю, що для власного психічного здоров’я корисно йти на роботу.

Також читайте:   Думки дорослої жінки

Розвиток та самореалізація

Жінки, які звільняються з роботи, дуже часто також відмовляються від своїх професійних планів, мрій та амбіцій. Вони забувають, що хотіли закінчити навчання, вивчити мову чи отримати підвищення. А потім, через роки, вони розуміють, що повернутися – це не просто. Професійні успіхи дуже впливають на самооцінку, а особистісний розвиток, нові знання збагачують нас і розширюють наш кругозір.

Здоровий егоїзм

Думати про себе не гріх. І не лише щодо нігтів, волосся чи взуття. Це також, але найбільше, думка про те, щоб почуватися цінним, потрібним, мудрим, красивим і незалежним. Професійна робота цього всього не гарантує, але безперечно вигідна.

Щаслива жінка – це реалізована жінка.Я вважаю, що кожна жінка повинна працювати професійно. Я розумію бажання проводити час з маленькими дітьми, але я думаю, що настає час, коли ці діти добре справляються без цілодобової допомоги. Тоді варто подумати про себе і свої глибоко заховані мрії. Без почуття провини.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*