Футбол лікує від гіпертонії? - Блог про Львів

Футбол лікує від гіпертонії?

Юне обдарування

Все більше чую від людей, особливо, які вже прожили життя та у молоді трапляється, що вони страждають такою недугою як гіпертонія.

Коротко скажу, що гіпертонія – це проблеми із тиском, а саме його підвищення.

За статистикою 25 % дорослого населення на планеті страдає цією недугою. Молодь також. Не знаю чому. Можливо це пов’язано із Чорнобилем чи ще чимось. Також причиною може бути надмірне фізичне навантаження..

Та не будемо про сумне. Сьогодні мова піде цікаве відкриття чи пак сказати тлумачення терапевтів Копенгагенського університету та однієї цюріхської клініки.

Що це за відкриття?

Кожного дня, особливо коли хороша погода ми йдемо вулицями, дорогами, полянами. Ви напевно мало звертаєте увагу як там дітлахи на різних майданчиках чи просто парках грають у футбол.

Ви скажете ну і що? Що тут доброго хіба побиті коліна і постійні травми. Так переважно говорять мами цих дітей.

Від своїх знайомих чую, що вони ходять грати у цю гру просто так, не заради грошей, а щоб розвиватися фізично.

Думаю ні для кого не секрет, що спорт – це сила. Та терапевти Копенгагенського університету, що в Данії та цюріхської клініки «Schulthess» і вчені Швейцарського федерального інститут технологій оприлюднили досить цікаву інформацію.

Виявляється, що футбол є хорошим засобом для профілактики і і лікування Нашої недуги – гіпертонії.

Також читайте:   COVID-19 косить наші ряди

Ці вищеперераховані особи зробили висновок, що люди, які займаються футболом, допомагають своєму здоров’ю, а саме позитивно впливають на свою серцево-судинну систему. Футбол знижує тиск і стабілізує ваше серце.

Також заняття цим видом спорту добре впливають на спалення жирів і вивід холестерину.

Чому ж саме футбол помагає людям, що мають гіпертонію?

Скажу відразу ж, не тільки футбол, а і командні види спорту лікують це захворювання.

Футбол допомагає тим, що гіпертонікам бажано вести рухомий стиль життя, а ця гра якраз допомагає. Регулярні фізичні вправи нормалізують масу тіла і стимулюють обмінні процеси. Це ще не все, люди, які мають фізичні навантаження звільняються від шлаків.

Після самого матчу люди, що грали у футбол незалежно від віку мабуть відчували поліпшення серцевої функції. Це спричинено тим, що об’єм легенів збільшується і тканини краще насичуються киснем.

Що дуже ще важливе у футболі – це психологія. Колись ми про це ще поговоримо, а зараз лише скажу, що успіхи всієї команди допомагають підвищувати свій морально-психологічний стан і забути про хворобу.

Що ж, граємо футбол так як цей хлопчина на фото і не будемо мати ніяких тисків, але в міру, бо що забагато, то нездорово.

Будьте здорові!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 12 може ще щось напишете?

  1. zars 16.02.2010 пише:

    Як медик, категорично заперечую делетантські твердження автора. Нерозумні безконтрольні фізичні навантаження для гіпертоніків є небезпечними. Це може привести до спазму серцевого мяза і, як наслідок, відспівування вже колишнього хворого щирим християнським порастасом.

  2. Narcus 16.02.2010 пише:

    zars, Та шо ти знаєш-автор правильно написав що це повинно бути в міру!!! Чи цим людям просто сидіти на місці і їсти таблетки пачками щоб тиск збивати?!!! Ти може Медик але просто не так пишиться 🙂

  3. bankiduki 16.02.2010 пише:

    Знаю добре цього молодика на фото, мав честь не раз з ним розділити радість перемоги на футбольному полі 🙂 До дам лише : що дійсно варто займатися спортом і все у вас буде гаразд , головне ще поєднувати різні його види і звісно все в міру – золоте правило.

  4. zars 16.02.2010 пише:

    Narcus пише: Ти може Медик але просто не так пишиться

    Ну попадись мені на хірургічний стіл… Зробим з тебе красавіцу, як та квіточка на твоїй аватарці.

  5. Narcus 16.02.2010 пише:

    zars, так ти не Педик-ой опечатка-Медик ти Мясник!!! 🙂 Чи ти в ботанічному садіку працюєш БАТАН 🙂

  6. zars 16.02.2010 пише:

    Narcus пише: zars, так ти не Педик-ой опечатка-Медик ти Мясник!!! Чи ти в ботанічному садіку працюєш БАТАН

    Слухай ти, придурку, це розважальний сайт. Якого хрена так примітивно обзиватися. Ми можемо тут рубатися хоч до посиніння пальців, але на рівному місці підарасити – чмошно й гамнюшно. Віриш, ти дістав. Хочеться дійсно вдягнути бутси і щиро порушити правила ударом по яйцях.

  7. bankiduki 16.02.2010 пише:

    Еммммм,знову ця колетнеча….мабуть дійсно правду говорять : “Куди не поїдь….. за кордон,в міжгалактичну подорож …зміни хоч імя ,зовнішність… а менталітет видасть все одно” гірко :unsure:

  8. zars 16.02.2010 пише:

    Ага, найпростіше із сумом констатувати колотнечу. Досить ментально. А стати на якийсь бік і мочити биків слабО?

  9. bankiduki 16.02.2010 пише:

    ну ось…в даному прикладі я висловив загальну думку.Якщо говорити конкретно звісно – почав пан Narcus,до пана zarsа притензій менше .Нікого не осуджую в ніякому разі,лише прагну щоб ви задумалися : “до чого ці холівари?”

  10. zars 16.02.2010 пише:

    bankiduki, бачу тобі більше подобається роль польового судді, ніж гравця. Мудра тепер молодь – суддя за матч бере більше від футболістів двох комад місячної зарплатні. А якщо пінальті призначити – взагалі ляля. Головне, щоб трибуни не засвистали.

  11. zars 16.02.2010 пише:

    О bankiduki, гуру суддівства! Признач, будь добрий, пєналь у наглу пику Наркуса – я точно не промажу.

  12. bankiduki 16.02.2010 пише:

    не подобається роль судді, єхидний сарказм тут нідочого.Загалом кусайтеся собі на здоров’я,прикро…