Як спланувати поїздку за кордон - Блог про Львів

Як спланувати поїздку за кордон

поїздка за кордон

Літо – пора відпочинку та реалізації ідей. У цей період, кожен намагається для себе щось відкрити, пізнати нового, десь відпочити. Хтось, бажає відпочити від буденності міста та відчути себе одним цілим із природою – мандруючи у сільську місцевість, про це вже, до речі велася мова на нашому блозі. Певним особам, які мріють на “залізних птахах”перетинати меридіан за меридіаном, припаде до душі – мандрівка в іноземні країни.

Цікавий випадок стався зі мною кілька днів тому. Мандруючи центром міста, наткнувся на одного товариша, який метушливо тинявся вулицею. З його пояснень я зрозумів, що бідолаха, нещодавньо одружився та пообіцяв новоспеченій мадам влаштувати омріяну подорож за кордон. Щоправда, тут є невеличка заковика. Сам ніколи не виїжджав за терени України та не орієнтується в таких питаннях, тому як ошпарений тинявся у пошуках туристичної компанії, щоб якомога швидше довести своїй дружині – Земля, все таки, дуже близька до форми кулі та трішки притиснута із полюсів! Звісно, без романтики тут також не обійтися – метою поїздки мала бути одна із середземноморських країн. Товаришу також було важко зрозуміти з чого починати і він волів дізнатися: Як це все можна зробити якісно та щоб запам’яталося на довго? “Хммм” – знову ж таки промугикав я.

“З такою справою поспішати не варто”. Відправивши товариши додому із заохочувальним подарунком дружині у вигляді невеликої плюшевої киці, я повністю занурився у думки. Подумавши трішки, я зрозумів – історія цікава, потрібно проаналізувати від А до Я мандрівку. Тому тематика нашої дискусії сьогодні буде наступною: “Як спланувати поїздку за кордон?”.

Планують не лише архітектори!

Опираючись на досвід, першим правилом буде те що, подорож потрібно планувати за 2-3 місяці до омріяного дня. Так буде більше часу, щоб підшукати найкращі варіанти пересування і майбутнього житла. Загалом, чим довший проміжок часу між початком планування та мандрівкою, тим дешевше вона вам обійдеться. Також можна влаштувати подорож в несезон, адже багато готелів та перевізників можуть Вам запропонувати значні знижки. Інший плюс полягає у тому, що в такий період значно менше туристів, які тиняються вуличками Європи. Осінь або рання весна – оптимальний час для подорожей у Європейські країни. Проте, якщо прагнете екзотики та побувати в Східних країнах – краще обирати час, який буде співпадати із сприятливою погодою у цих країнах.

Мандри самотужки чи з туристичними компаніями?

Можна організувати та спланувати подорож самостійно або звернутися до так званих турагентств чи туроператорів. Відразу зазначу, що при використанні послуг туристичних компаній правило довгострокового планування не діє, адже якщо купити тур в одну із країн Європи по “горящих путівках”, то можна зекономити 30-40% від початкової вартості мандрівки.

Туристичний оператор – це компанія, яка буде організовувати туристичні подорожі і не займається пошуком туристів. А ось туристичні агентства – посередник між туроператором і мандрівником. Тобто ці агентства відразу пропонують подорожувальнику готовий продукт.

Наступним кроком буде розібратися: “Що таке тур?”

Тур – туристична поїздка за певним маршрутом в певний термін з певним комплексом послуг. Цей пакет послуг включає в себе наступні складові: переліт туди-назад, переїзд від аеропорту до готелю, страхівка, отримання віз, екскурсія тощо.

Відповідно, звідси випливає, що успіх Вашої мандрівки буде прямо-пропорційно залежати від якості роботи компанії, яку Ви обираєте. Пересторога полягає у тому, що дуже важливо вибрати сумлінну компанію, котра має значний досвід роботи і перевірену базу клієнтів. Якщо компанія має солідний досвід роботи на ринку та професійних працівників, це буде однією із ознак якісної політики компанії. Професійних працівників легко визначити – при зустрічи з вами вони не будуть розповідати шаблонну інформацію з видрукованого листочка А-4 про країну, в яку Ви нагаєтеся потрапити, а поділяться з Вами власним досвідом подорожей. Можна, звісно, самотужки копирсатися в Інтернеті, проте краще всього покластися на досвід друзів, чи добрих знайомих друзів, щоб не потрапити у пастку шахраїв та недобросовісних фірм. Зараз дуже часто вмикаючи канали новин, можна спостерігати, як вбиті горем подорожувальники тижднями ночують в аеропорті, оскільки якийсь туроператор збанкрутував чи виявився шахраєм. Також варто додати, що вірити усім відгукам на Інтернет-сторінці компанії не варто, адже дуже часто це працівники компанії пишуть хвалебні оди собі ж самим.

Також читайте:   Воробус і компанія беруть курс на зимову Говерлу

Висновки щодо подорожі з компаніями можна зробити наступні. Вибирати компанію потрібно солідну, яка працює не менше ніж 5 років на ринку і має у своїх ресурсах кваліфікований персонал та широку базу послуг. Дуже важливо опиратися на досвід друзів, які можуть порадити хорошу компанію, з якою вже працювали. Не потрібно економити на виборі якісного агентства, оскільки Ви заручитеся підтримкою за кордоном. Якщо раптом має місце неприємна пригода, випадок чи втрата багажу, компанія допоможе вам, адже клієнт-орієнтація – це пряма дорога до успіху будь-якої компанії. Також навіть, якщо відпочинок був не зовсім такий, про який вам обіцяли, існує варіант компенсації подорожі.

відпочинок за кордоном

Існує ще одна сторона медалі. Хто володіє інформацією – той ймовірно володіє світом. З розвитком Інтернету, важко уявити, мовляв – Невже самому не можна все спланувати та проаналізувати? “Можна” – підсказує мені головний відділ центральної нервової системи всіх хребетних та великого числа безхребетних тварин – він же Його Величність Розум.

Можна спланувати поїздку дешевше в 1-2 рази, ніж це пропонують агентства. Щоправда, для цього потрібно не лише мати голову, гроші а щей і досвід такого планування, запевняють люди які побували за кордоном не один раз.

Перш за все, потрібно ознайомитися не лише з компаніями, які пропонують перевезення літаками, автобусами чи поїздами за простими цінами, а з компаніями так званими лоукостерами.

Плануємо подорож

Пропонується умовна схема планування своєї поїздки:

Авіаквитки туди-назад. Можна використати компанію-лоукостер.

Планування пересування за кордоном / маршрут. Знов ж таки, потрібно визначити – в одну країну Ви їдете чи плануєте відвідати відразу декілька. Варто зауважити, що можна використати залізничний транспорт, який, до речі, у Європі дуже розвинутий. Можна детально розглянути маршрути на сайті www.raileurope.com.

Готель / проживання. Тут існує дуже багато нюансів – потрібно ретельно вивчити всі можливі варіанти. Не поспішайте резервувати місця у готелі, потрібно звернути уваги на район міста, ціни та власне особистий сайт готелю. Якщо поспішили із резервуванням, нічого страшного. Також присутній момент і відмови від резервації, коли існує місце зміни планів чи напрямку. Тішить те, що в більшості випадків відмова – безкоштовна. Існує момент “зіркових готелів”, тобто, звертайте уваги на кількість зірок. Слід пам’ятати, що тризірковий готель в Німеччині не адекватний готелю з такою ж кількістю зірок, наприклад, у Єгипті чи Туреччині. Дуже важливо вибрати готель, який би був найближче до визначних місцин міста. Обирати потрібно готель невеликий та типовий для країни, в яку подорожуєте. Вибрати готель можна прямо в Інтернеті: www.booking.com.

Карти / путівник. Цей пункт має особливе значення, адже багато людей просто нехтують ним. Куплений путівник зекономить Вам і нерви, і гроші. Дуже зручно підготувати електронний варіант на мобільний телефон або нетбук. Важливо обрати якісний путівник, тому вибирайте лише класичні видання. Найкращими та найавторитетніших видавництвами є Rough Guide, Lonely Planet, Bradt Travel Guides. Також важливим моментом є налаштування роумінгу, наперед вивчіть тарифи та підєднайте у свого оператора цю функцію.

Варто подбати і про наявність міжнародної платіжної картки Visa чи Mastercard, яка дозволяє здійснювати проплати через Інтернет та взагалі працює по всій планеті. Ретельно бережіть всі зібрані документи та пильнуйте власний багаж в аеропорті. Велике значення має і те, як ви підготуєтеся до подорожі в плані ознайомлення з країною. Перш за все, не полінуйтеся вивчити кілька тутешніх іншомовних слів, оглянути традиції та особливість країни, і звісно потрібно знати міжнародні мови на середньому/розмовному рівні для комфортого перебування закодном. Взагалі потрібно бути максимально уважним при плануванні подорожей та опиратися на досвід людей, які багато подорожують. Власне, краще ретально все спланувати наперед, аби зменшити ймовірність виникнення неприємних ситуацій.

Післямова

Власне, щодо мого товариша, то він вже обрав країну куди поїде – це буде Італія. Проте відклав поїздку на осінь та вивчає з дружиною італійські розмовники. Позакадром скажу, що він трішки мене похвалив, мовляв в пригоді стала ця стаття. Сподіваюся і Вам вона принесе користь 🙂

Дякую за увагу! Щасливої Вам дороги!

P.S. Якщо Ви раптом зібралися в Японію, то авиабилеты Киев-Токио можна забронювати на цьому сайті.

Автор статті: bankiduki.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 25.07.2010 пише:

    bankiduki, де це ти викопав валізу з такою поганню, як Ленін? Хіба можна з ним мандрувати? Після мандрівки по ленінських місцях мій дід передчасно помер. 😀

  2. russo turisto 26.07.2010 пише:

    Путешествовать всегда хорошо, особенно когда зелень шуршит в карманах. Никакие границы не страшны. 😀

  3. данило 27.07.2010 пише:

    сумку сумочку сумечко найгірше збираєтися 😀

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Подорож автомобілем за кордон

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*