Секонд-хенди зачинять? - Блог про Львів

Секонд-хенди зачинять?

секонд-хенд

Досить цікаву інформацію розповсюдили кілька днів тому засоби масової інформації. Виявляється Наш Кабінет міністрів планує заборонити ввезення дешевого одягу (в народі секонд-хед) в країну.

От … вже і до секонд-хенду добралися, – сказав мені один дідусь.

«Якщо це зроблять, то як я одяг буду купляти. Пенсія в мене і так мала, а дорогі речі я собі дозволити не в змозі».

Так сказав після цієї новини не тільки цей дідусь, а і ще багато народу, що вдягається саме у цих магазинах.

Ще за уряду Тимошенко точилося багато розмов, що магазин дешевого одягу із-за кордону вже давно потрібно зачинити та до конкретики не дійшло і секонд-хенд залишився.

Тепер вже знову повернулися до цієї теми.

Законопроект про заборону ввезення секонд-хенду в Україну вже підтримали Міністерство промислової політики і Державна митниця. Проект вже надіслали у секретаріат Кабінету Міністрів Нашої країни.

Звісно, що місцеві підприємці двома руками тільки «за» за зачинення магазинів дешевого одягу.

Ухвалять його чи ні важко сказати, але зараз відомо одне: малозабезпечені громадяни Нашої країни пролетять як фанера над Парижем.

Місцеві товари не будуть такими дешевими як дешевий одяг із закордону. Що тоді буде? Люди ж голими ходити не будуть.

Також читайте:   Кладовище домашніх тварин на Сихові

Я розумію представники легкої промисловості підтримують цей законопроект, бо таким чином можна буде у більшій кількості продаватися місцевий одяг, відкриються багато вітчизняних фабрик чи запрацюють занедбані.

Підприємці, які ввозять товари із-за кордону, вже не будуть уникати податків, а будуть платити їх за свій товар.

Якщо вже зачиняти секонд-хенди, то заробітну плату і пенсії громадянам підняти до такого рівня, щоб люди дійсно могли купити собі необхідний одяг чи скажімо взуття.

Чесно сказати, якщо об’єктивно подивитися на ситуацію в країні, секонд-хенди єдиний спосіб нормально вдягнутися. Це правда і не думаю чи хтось це заперечить.

Щоб не говорили ніби в Україні існує середній клас, це неправда. Він є, але в дуже малій кількості.

Наші громадяни діляться на багатих і бідних. Де вони мають гроші на комунальні послуги, їжу, дітей, себе все-таки.

На даний час дешевим одягом багато людей живуть. Ви зайдіть подивіться скільки людей там скуповує одяг кожного дня. Ще магазин не відчинився, а вже черга ого-го. Всі хочуть взяти якусь хорошу річ.

Не мають за що купити одяг у дорогих магазинах, тому і шукають дешеві. А секонд-хенди якраз таким і є.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 13 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 12.09.2010 пише:

    Коли нарешті станемо вільними від секонд хенду і від російського ярма, яке віками над нами висить. Позбудемося секонд хенду разом із москалями. :laugh:

  2. haidamac 13.09.2010 пише:

    Чесно сказати, якщо об’єктивно подивитися на ситуацію в країні, секонд-хенди єдиний спосіб нормально вдягнутися

    Автор теж вдягається в секонд-гендах???
    Як на мене таке “піклування” про малозабезпечених є блюзнірством.
    Давайте і надалі возити мотлох з-за кордону, і плювати на підтримку розвитку вітчизняної економіки. Ну звичайно, плакатися про низький життєвий рівень населення то одне. А забезпечувати його ріст – то вже “нє нашєго ума дєло”?
    А “купити в секонді гарну річ”, знаєте, я ліпше вдягнуся в щось попростіше, ніж доношувати щось після інших

  3. adfjl 13.09.2010 пише:

    К-сть секонд-хендів яскраво свідчить про рівень держави в цілому. Секонд-хенд відстій, і досить блін жалітись на державу, люди самі у всьому винні – вони плюють на тротуари, відливають у під’їздах і вигуулюють собак на тортуарах. І ща мають наглість казати “ми в Європу хочемо”.

  4. Nestor 13.09.2010 пише:

    Секонд-хенд варто перейменувати на Спец-одяг. так принаймі буде відповідати дійсності 😀

  5. Архіваріус 13.09.2010 пише:

    Nestor,
    Молодчина, маєш трохи оливи в голові. 😀

  6. asdfsdf 13.09.2010 пише:

    Шукав собі зимове взуття в магазині, ціни змусили задуматись. Пішов на eBay – тепле нове зимове чоловіче взуття від Коламбії коштує від 70 доларів. В нас в магазині – теж від 70ти доларів, але невідомої італійської фірми. Як бачите – по цінах ми давно в Європі (чи навіть коханій Америці), от тільки що є для американця 70 баксів, що, курва, для мене! Чому у нас немає вітчизняного взуття за 70грн? А якщо і є, то воно гівенної якості. … Узагалі таким макаром виходить, що купуючи практично будь що (крім, можливо, їжі) я змушений напрягатись в 8 раз більше від будь якого американця. Відстій.

  7. іра 13.09.2010 пише:

    треба бастувати,щоб секонди не закрили,бо біда буде чорна !!!!

  8. asdfsdf 13.09.2010 пише:

    іра, краще купити простіше, але нове. гроші ті ж.

  9. Pylyp 13.09.2010 пише:

    Нє шановні, так нізя. На хендах з правильним підходом можна вдіватись дешево і дуже гарно, вот я люблю якісні фірмові речі, Якщо джинси то Левіс чи колінз, це так до прикладу. І вот заходжу я якось в своїх майже нових колінзах за 20 гр. В Офіційний магаз колінза і мені: “- о я бачу ви вже придбали собі пару з нашої нової колекції”, а вона там 800. А в мене зарплата 2500, то що я 1/3 зарплати на джинсу яка мені нра тратить маю?

  10. Student 13.09.2010 пише:

    Кожен по своєму правий, хтось не купує на секонді через ряд тих чи інших прични, хтось навпаки вдягається з секодну бо це на багато дешевше, одяг брендовий і т.п. Особисто я не вдягаюсь з секонду через одну причину – гігієна, одяг вживаний, не завжди пройде нормальну стерилізацію… знаю, багато хто не погодиться, але…

    З

  11. Архіваріус 13.09.2010 пише:

    Pylyp,
    Пилип, ти куди прилип. Не у фірмі справа, а тому, що ти можеш, і як заробити, і тоді тобі не доведеться носити з панського плеча недоноски. :laugh:

  12. russo turisto 14.09.2010 пише:

    Наличие таких магазинов говорит отом, что в стране правительство не проявляет заботу о своих согражданах. Ведь за бугром это барахло раздают бесплатно.
    Вот пусть в Верховной Раде открыли бы такой магазин, и всех депутатов заставить пользоваться услугами таких магазинов.

  13. PVS 19.09.2010 пише:

    haidamac пише:
    Як на мене таке “піклування” про малозабезпечених є блюзнірством.
    Давайте і надалі возити мотлох з-за кордону, і плювати на підтримку розвитку вітчизняної економіки.

    Блюзнірством є продукція нашої вітчизняної промисловості!
    І поки вони не перестануть половину матеріалів красти, а другу половину продавати “наліво”, доти люди і будуть затарюватися на “секондах” і в китайців.
    А підтримувати їх треба так, щоб на “секонд” просто не було попиту – оце буде цивілізовано, а позбавити людей варіанту вибору – це підтримка контрабанди і хабарництва, бо якщо на щось є попит, то його заборона приведе лише до переходу в тінь – секонди стануть на 10-15 грн. дорожчі і все. Виграють лише ті, кому ці 10-15 помножені на мільйони одиниць “контабасу” ляжуть до кишені, тобто чиновники.
    Така от арихметика, дітки…

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*