25-та річниця Чорнобиля - Блог про Львів

25-та річниця Чорнобиля

Чорнобиль

Сьогодні надворі 26 квітня, третій день Великодніх свят.

Хтось ще досі святкує, хтось вийшов вже на роботу, хоча буди і такі, що працювали вже і вчора, а ще сьогодні і день з негативним відтінком.

Не подумайте, що сталася якась аварія чи землетрус, просто саме 26 квітня виповнюється 25-ть років від дня, коли у світі сталася найбільша у світі ядерна катастрофа, і що саме прикро відбулася вона в містечку у Київській області під назвою Чорнобиль.

Як швидко летить час, ще десь нещодавно вибухнув злісний четвертий енергоблок ЧАЕС, а вже від того часу минуло 25-ть років.

Але, нам від того не легше. Люди загинули, не знати скільки постраждали від цієї катастрофи і що саме прикріше, не знати чого очікувати від дітей, які народяться саме від покоління, яке найбільше постраждало під час аварії на ЧАЕС.

Але і це ще не все. З Чорнобилем і досі є проблеми і не знати, коли вони вирішаться.

Справа у тому, що саркофаг над реактором, зведений після аварії, поступово руйнується і за оцінками експертів йому залишилося не довго, приблизно п’ять років.

Також читайте:   Воробус засинає, допоможіть!!!

Радіація ще є і не мала, тому Україні потрібен новий об’єкт укриття. Про нього говорять вже давно, але як завжди у нас буває, не вистачає грошей.

Але, схоже що ситуація поступово зрушується з мертвої точки. Після вибухів у Японії світ сильно зацікавився Чорнобилем і на нещодавній конференції у Києві країни пообіцяли матеріальну допомогу нашій державі.

Але, обіцянки ми всі знаємо, побачимо на ділі, бо саме діла все вирішують.

Поки ж Чорнобиль, за відсутності людей, яких евакуювали, поступово перетворюється на туристичну зону. Тут організовують екскурсії, навіть влаштовують обід в їдальні АЕС.

Ви спитаєте чи є там радіація що так все почали дозволяти? Експерти кажуть, що нема, але хто його знає.

Не краще все-таки поїхати на екскурсію в Карпати чим їздити по небезпечних зонах відчуження?

Але, це вже справа кожної людини, що хочуть, то і роблять.

Ми ж, вшануймо пам’ять загиблих під час цієї аварії і не тільки!!!

Насамкінець, пропоную послухати пісню про цю катастрофу і вдуматися у слова, що нам дійсно такого більше не треба ніколи.

Другого Чорнобиля світ і ми не переживемо:

Фото: daily.lviv.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 8 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 26.04.2011 пише:

    Ви спитаєте чи є там радіація що так все почали дозволяти? Експерти кажуть, що нема, але хто його знає.

    Ну що значить нема радіації?)) цікаво що це за такі експерти), можеш лінк скинути?)) якщо там немає радіації то про що взагалі розмова?)))

  2. Архіваріус 26.04.2011 пише:

    Дихайте друзі, на дозиметри, і не забувайте про рівень радіації. Хоча для українського народу нема нічого страшнішого від москалів! 😀

  3. Vorobus 26.04.2011 пише:

    Stakeholder пише:
    Ну що значить нема радіації?)) цікаво що це за такі експерти), можеш лінк скинути?)) якщо там немає радіації то про що взагалі розмова?)))

    http://daily.lviv.ua/news/32356

  4. Stakeholder 26.04.2011 пише:

    Щось не видно в тій статті жодного імені якогось експерта)), чи копіпастери на daily lviv у нас тепер апріорі експерти?)) нехай з’їздять на пікнічок у цю буйну природу, і пофоткаються в кабінax вертольотів на звалищі зараженої техніки))

  5. дaнило 26.04.2011 пише:

    трагедія дається в знаки і зараз 🙁

  6. zars 26.04.2011 пише:

    Хто-хто уху-юшку любить http://io.ua/vc5bad92d615d88bdc083289dc9e43333

  7. Taras 26.04.2011 пише:

    дaнило, Не те що “і зараз”! Вона, можливо, буде даватися взнаки ще більше ніж зараз в майбутньому. Радіація – це не одноденна стихія, як, наприклад, наводнення чи пожежа. Радіоактивні частинки нікуди не діваються, вони є на землі. І будуть там ще дуже довго.

  8. Гопнік 26.04.2011 пише:

    чорнобиль назавжди! ше не одне покоління терпітиме від тої біди 😥

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Як я їв яблуко з Чорнобиля

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*