24-та річниця Чорнобиля - Блог про Львів

24-та річниця Чорнобиля

Чорнобильська АЕС

Сьогодні минає 24 роки від страшного дня в історії України і не тільки. Рівно стільки років назад відбулася найбільша за всю історію енергетики ядерна катастрофа. Це просто жах.

Як тільки собі уявляєш скільки людей загинуло або постраждало від цієї біди – аж страшно стає.

Цей день страшний для людства. Згадуючи вибух – мурахи ідуть по шкірі.

26 квітня 1986 року поблизу міста Прип’ять на Чорнобильській АЕС, яка розташована саме там стався вибух четвертого енергоблоку, який спричинив руйнування реактора. У результаті у навколишнє середовище було викинуто незліченна кількість радіоактивних речовин.

Зараз можна багато дискутувати на тему чи приховала Радянська влада цю подію чи ні. А що Нам від того легше. Багато людей втратили рідних, близьких і просто на просто кажучи годувальників сім’ї.

А скільки людей набралися радіації!!!! У результаті цього ще досі народжуються хворі діти і люди хворіють на незрозумілі хвороби. І що найгірше помирають. Ото вже біда.

Як розказали мені предки, що про аварію в Україні дізналися не відразу ж. Влада на той час все приховала і аж потім зрозуміла, що аварія серйозна і почали евакуйовувати людей.

А за кордоном про вибух дізналися буквально через годину-дві. Зокрема цією інформацією володіли НАТО, ПЕНТАГОН, МАГАТЕ.

Також читайте:   ДТП під Львовом: загинуло 5 людей

Країни Європи і світу відразу ж почали повідомляти свої громадян про небезпеку.

Наші ж громадяни дізналися про аварію десь на день третій. Дуже шкода людей, які займалися ліквідацією наслідків катастрофи. Всі вони вмирали від надмірної дози радіації.

Інформація про радіацію прийшла не з СРСР, як мало б бути, а з Форксмаркської АЕС в Швеції, коли на одязі співробітників 27 квітня було знайдено радіоактивні частинки. Отакої.

А ще була радіоактивна хмара, яка пройшла не однією країною і тим самим забруднило атмосферу.

На даний момент 30-ти кілометрова поблизу АЕС – це зона відчуження. А колись там були школа, ресторани, та що тут сказати – жили люди. А тепер все пустіє.

Та не всі люди покинули свої домівки. Кілька років назад дивився телепередачу, де показували, що ще близько 200 людей живуть офіційно у Чорнобильській зоні. А скільки ще неофіційно.

Трапляються доволі часто злодії, що крадуть заражені речі і згодом перепродують.

На це я можу сказати просто – БЕЗ КОМЕНТАРІВ.

Насамкінець пропоную Вам переглянути два фільми про Чорнобиль:

Чорнобиль: за секунди до катастрофи

Таємниця смерті академіка Легасова

Вшануймо пам’ять загиблих!!!!! Такого нам більше не треба.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 26.04.2010 пише:

    Так це страшна подія, рана яка не заживе ніколи. Дякуючи старшому брату Україна на довгі віки буде нести на собі тягар радіаційної зарази. Для того, щоб подібна катастрофа не повторилась я пропоную створити в 30-ти кілометровій зоні санаторій-профілакторій для державних мужів з Росії. Бо цьому злу ми завдячуємо лише дякуючи Росії.

  2. zars 26.04.2010 пише:

    Учора Янукович у Києві “суботнік” влаштував… Його б у Чорнобиль відправити смереки садити: все ж таки одна голова – добре, а дві – краще.

  3. DoktorRomario 26.04.2010 пише:

    Як що б СССР зробили нормально реактор тоді і було б все нормально і ніякого вибуху не було б, а вони не вміли нічого робити, або робили як попало в них ж руки з ж..и росли тому таке і сталось!!! Але яка була дурна влада, що навіть не провели виселення людей з цієї зони і не попередили чим це діло пахне, всі країни вже знали, а наші люди були без поняття….
    А ТЕПЕР ПОДУМАЙТЕ ХТО НАМ СТАРШИЙ БРАТ, А ХТО ВОРОГ!!!!

  4. Йорік 26.04.2010 пише:

    Чорнобель форевер, такого щастя більше нам не треба!!!!

  5. yAnTar 26.04.2010 пише:

    На 4 день після вибуху у Києві людей (і дітей в т.ч) вигнали на першотравневий парад. Влада знала чудово про вибух і так цинічно поступила з людьми. А з влади ніхто не був наказаний.

  6. Архіваріус 28.04.2010 пише:

    yAnTar пише: На 4 день після вибуху у Києві людей (і дітей в т.ч) вигнали на першотравневий парад. Влада знала чудово про вибух і так цинічно поступила з людьми. А з влади ніхто не був наказаний.

    Тільки комуністи здатні на такі злочини проти свого народу. Історія вже не перший раз показує брехливе та зрадливе лице комуністичної зарази. Тільки біда втому, що на Україні її розвелося дуже багато і знищити її дуже складно. 😀

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. 25-та річниця Чорнобиля

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*