Квест у Львові - Блог про Львів

Квест у Львові

квест

Доброго дня, шановні читачі блогу!

Я думаю всі з вас знають значення слова квест, і впевнений, що більшість з вас не раз проходили різні квести на комп’ютері.

Але сьогодні розповідь піде про незвичний квест, де можна відчути себе самого персонажем комп’ютерної гри.

Справа у тому, що у Львові вже не перший рік певна студентська організація проводить квести по рідному місту Лева, але я дізнався про них тільки нещодавно.

Запросила мене до гри одна з команд, якій не вистачало гравців, точніше я їх сам знайшов. Чому ж не познайомитись з новими людьми, що завжди позитивно, і не пізнати краще своє рідне місто?, що я і вирішив зробити.

Так як квест був напередодні Дня всіх святих, назвати його вирішили відповідно – на честь відомого фільму жахів Пила. Але назва це була суто умовна, ніяких жахів нас по дорозі не чекало, нажаль. Єдине що час від часу в завданнях недоречно згадувалося ім’я Джона Крамера.

Після реєстрації всі команди отримали перше завдання і почалося…. Суть самого квесту полягає у тому, що потрібно шукати певні вулиці – споруди – заклади Львова, в районі яких ми отримували нові завдання, і так аж до фінішу.

Самим необхідним атрибутом даної гри був ліхтарик, так як коди, наприклад, були розміщенні на папірцях 0,5×0,5 см., неможливо було побачити звичайним оком у темну пору доби, а також карта Львова, тому що багато вуличок були дуже маленькі, і щоб знати куди бігти – потрібно було орієнтуватися на карті.

Приколів під час гри було багато, що потішило. Наприклад на вулиці Броварський сторож Краківського ринку, бухий в дупель, до речі, дуже довго цікавився, що ж ми тут вишукуєм і в результаті пообіцяв на нас спустити псів. Але всі команди фінішували у повному складі, значить цей задум на щастя сторожу не вдалося втілити у життя.

Також читайте:   Віп казіно: як стати учасником клубу та отримати заохочення

Другим приколом було одне з завдань: “А тепер вас чекає зустріч з чудовиськом, яке вдвічі молодше за саме місто Львів і постійно живиться душами молодих людей”. Ми довго думали і в результаті прийшлося брати підказку. Я не буду говорити правильної відповіді, можливо читачі блогу самі здогадаються, що це за заклад. Скажу тільки, що чудовисько – це метафора. Коли ми взнали, сміялися довго.

А завершився квест невеличким казусом – до останнього завдання прийшли одночасно три команди, у тому числі і наша. А останнє завдання, яке мало прояснити де ми маємо фінішувати – було обірване. І от дві команди замість того, щоб подумати, почали возбухати з самого факту. А наша команда не дивлячись ні на що здогадалася про місце фінішу. Але пізніше загальними зборами було вирішено, що переможців буде троє – три команди, що прийшли до останнього завдання. Ну і ф.. з ним. Головне участь!!!

квест

Перемогу ми відсвяткували подарованим нам кон’яком з “чоколядою”.

Після того вирішили додому відпочивати, бо вже були одинадцята година вечора.

Загалом квест тривав чотири години, так як потрібно було завжди бути в тонусі і встигати бути першими, 75 % з усього часу ми бігали. Ніг не відчуваю до сих пір. 🙂 Але заради такого адреналіну – варто було “позайматися бігом”.

Наостанок про маршрут який ми подолали на своїх двох (до слова, користуватися транспортом було суворо заборонено): пл. Митна – вул. Герцена – вул. Тиха – пл. Шашкевича – вул. Броварська – Арсенал – …(це відповідь на питання про чудовисько) – вул. Архітекторська – музей Русалки Дністрової.

Читачам блогу хочу побажати – займайтесь спортом і любіть Львів!!!

Автор статті: patron.



Також раджу прочитати:

коментарів - 63 може ще щось напишете?

  1. adekvat 01.11.2011 пише:

    який брєд :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  2. patron 01.11.2011 пише:

    Адекват згоден що ця забава може або подобатись, або ні, “на смак і колір товаришів немає”. Але називати цє брєдом просто тому що це тобі не подобається, це тупо!!! Квест сам по собі дуже корисна штука, але безумовно “на любителя”!

  3. adekvat 01.11.2011 пише:

    Брєд це наші українські квести, які тупо перекладині з американських. Ну який нух..й камерон в Україні???

  4. adekvat 01.11.2011 пише:

    останнім часом часто все беруть зза бугра. От наприклад перший український 3Д фільм Синєвир це чергова штольня але вже з вкраденим американським персонажем жахів – чужим!!!

  5. patron 01.11.2011 пише:

    adekvat, я думав ти просам квест гониш.

  6. patron 01.11.2011 пише:

    Ну а завдання це так – явно не вершина логіки і розуму. Що є то є. Але для мене це невеликий мінус. Головне сам процесс!!!

  7. adekvat 01.11.2011 пише:

    🙂

  8. adekvat 01.11.2011 пише:

    Просто обідно шо ми як країна третього світу практичного нічого свого не придумуємо (маю на увазі чогось нормального), а все копіюєм з заходу. Починаючи від серіалів і шоу закінчуючи квестами.

  9. Чудовисько – то, мабуть, РАЦС якийсь?

  10. Vorobus 01.11.2011 пише:

    А тепер вас чекає зустріч з чудовиськом, яке вдвічі молодше за саме місто Львів і постійно живиться душами молодих людей
    І хто вгадає що це за чудовисько? 😮

  11. Vorobus, Або універ…

  12. patron 01.11.2011 пише:

    Володимир, сідай, 5!!! Таки Універ!

  13. дякую, сенсей! 😳

  14. Пан П 01.11.2011 пише:

    adekvat пише: Просто обідно шо ми як країна третього світу практичного нічого свого не придумуємо (маю на увазі чогось нормального), а все копіюєм з заходу. Починаючи від серіалів і шоу закінчуючи квестами.

    А кілько пане ви вже ідей придумали для рідної неньки України? Замість того щоб обіжатись, що нема ідей взяв би і придумав сам бодай якусь ідею, чи чекаеш що хтось це робитиме за тебе?

  15. adekvat 01.11.2011 пише:

    Пан П пише: А кілько пане ви вже ідей придумали для рідної неньки України? Замість того щоб обіжатись, що нема ідей взяв би і придумав сам бодай якусь ідею, чи чекаеш що хтось це робитиме за тебе?

    В своїй роботі я придумую. Наприклад я не роблю сайти по стандартних шаблонах, а роблю нові і унікальні. Не скажу що всі для неньки України, але один був. Те що в Україні менший попит на унікальні шаблони аніж в росії звичайно сумно. Наприклад жоден з сайтів відвідувачів цього блогу не є з унікальним дизайном. Але був би попит, робив би унікальні шаблони і для Українських сайтів.
    Так як ви пане П перейшли на особистості, дозволю і собі запитати: а що ви придумали?

  16. Пан П 01.11.2011 пише:

    adekvat пише: Пан П пише: А кілько пане ви вже ідей придумали для рідної неньки України? Замість того щоб обіжатись, що нема ідей взяв би і придумав сам бодай якусь ідею, чи чекаеш що хтось це робитиме за тебе?
    В своїй роботі я придумую. Наприклад я не роблю сайти по стандартних шаблонах, а роблю нові і унікальні. Не скажу що всі для неньки України, але один був. Те що в Україні менший попит на унікальні шаблони аніж в росії звичайно сумно. Наприклад жоден з сайтів відвідувачів цього блогу не є з унікальним дизайном. Але був би попит, робив би унікальні шаблони і для Українських сайтів.
    Так як ви пане П перейшли на особистості, дозволю і собі запитати: а що ви придумали?

    я придумав журнал Пробудження, який несе світло в маси користувачів інтернету 🙂 (ото вже як себе не похвалю то хто похвалить?)
    Щодо шаблону сайтів, то я не вебдзинайнер, щоб писати для свого сайту унікальний дизайн, як на мене головне не форма, а зміст. (хоча з часом може і зроблю).
    Але повернімось до вас, просто розпирає від цікавості побачити той сайт, зроблений для неньки України з суперським унікальним дизайном.

  17. Пан П 01.11.2011 пише:

    МІж іншим про обідно, кажуть на обіжених балкони падають, тож Адекватику обережно, а то ще чого доброго впаде щось на голову. (Може каску якусь прикупіть 😉 )
    Тутка навіть написав статтю про то все, пане Адеквате особливо раджу почитати:
    http://waking-up.org/psyhologiya-i-psyhoterapiya/pro-obrazy/?lang=uk

  18. Пан П 01.11.2011 пише:

    А щодо квесту то супер стаття, Патрон молодець що взяв участь, (а на коментарі деяких “адекватних” критиків не звертай увагу) може ото свою команду організуємо, ще Воробуса певно що візьмем.

  19. Пан П 02.11.2011 пише:

    А то що квести запозичені з Америки то дійсно так, але що в цьому поганого? Якщо пан Адекват такий “ура-патрійот” що не приймає нічого запозиченого, тоді пропоную йому негайно викрутити вдома всі електиричні лампочки, бо вони теж запозичені за бугра (придумані американцем Томасом Едісоном), також назавжди відмовитись від картоплі, помідрів та шоколаду (бо теж були завезені з Америки).

  20. adekvat 02.11.2011 пише:

    Впізнаю натуру справжнього львівського пана, який говорить багато та все не по темі. Креатив не полягає в тому щоб не брати чогось запозиченого, а полягає в тому що якщо вже шось запозичили, то зробити це унікальним. А відносно квесту. Квест це хороша річ, і вище я нічого не казав проти квесту загалом. Просто саме цей квест ху..ня. Вже як робиш український квест придумай завдання близькі до української ментальності, а не приплітай сюди якогось тіпа крутого кемерона, який по суті …. ладно, це не тема статті.

  21. adekvat 02.11.2011 пише:

    Зараз пан П вже напевне пише комент: «якщо ти такий розумний, придумай свій квест» 😆 😆 😆

  22. adekvat 02.11.2011 пише:

    Пан П,
    Не хочу тебе образити але твій блог більше схожий на лекції атеїзму, які були колись, або на лекції релігієзнавства, які є тепер. Адже валиш всі релігії на купі: справжні наряду з лжерелігіями. Це не просвіта а супермаркет вчень: вибери собі одне по власних критеріях і йди гуляй. Отаке враження.

    ПС. НЕ треба мене питати: «які релігії є справжніми». Думаю ти і сам знаєш.

  23. Пан П 02.11.2011 пише:

    Образити мене не вдастя 😛
    Супермаркет — цікаве порівняння, заходьте до нас, сьогодні в нас акція – просвітлення із знижкою 30% 😆

    Справжня та релігія, яка дарує гармонію, мир та спокій в душу.

    Адеквате, а ходімо з нами на квест, буде весело. Я чомусь думаю, що ви дуже одинокий, самотній юнак (звичайно ви в цьому не зізнаетесь, але я то знаю), а ще ідеаліст з купою комплексів (всі ідеалісти такі). Ото побігаємо в квест, потім випьємо пивка, га? 🙂

  24. Пан П 02.11.2011 пише:

    а ще я не тільки про релігії пишу, в мене ще й мистецтво є, психологія там всяка, мандрівки і таке інше.

  25. adekvat 02.11.2011 пише:

    Так я ідеаліст, і в мене майже нема однодумців. Але це не означає що я самотній. Надиво я легко знаходжу спільну мову з людьми, якщо мені треба. Пивка я б попив у вільний час, а на квест, ше й такий недороблений думаю часу не знайду.

  26. adekvat 02.11.2011 пише:

    До речі прагнення до ідеалу це основа всіх релігій світу. Так, для довідки

  27. adekvat 02.11.2011 пише:

    Але от подивіться на США. Там більшість людей ідеалісти. Вони знають шо має бути так і ніяк інакше. А в нас: «та як зробимо так і буде». От і живемо відповідно.

  28. adekvat 02.11.2011 пише:

    В нас кожен дірєктор параші вважає себе пупом і царем свого маленького світу. Такого не може бути в громадянському суспільстві. Так, влада в нас жахлива, але треба починати з себе.

  29. Пан П 02.11.2011 пише:

    adekvat пише: До речі прагнення до ідеалу це основа всіх релігій світу. Так, для довідки

    Не зовсім так. Основа всіх релігій світу – прагнення до Бога. А от людські ідеали часто бувають хибними, надуманими, як то кажуть – від лукавого. 😈

  30. adekvat 02.11.2011 пише:

    а Бог це не ідела?
    а основа релігій не бути подібними до Бога?

  31. Пан П 02.11.2011 пише:

    adekvat пише: Але от подивіться на США. Там більшість людей ідеалісти. Вони знають шо має бути так і ніяк інакше. А в нас: «та як зробимо так і буде». От і живемо відповідно.

    Як багато ви знаете американців?

  32. adekvat 02.11.2011 пише:

    Я знаю загальну картину описану в багатьох виданнях!!!
    А особисто я знаю декількох канадців. Вони недалеко в цьому питанні втекли від американців.

  33. Пан П 02.11.2011 пише:

    adekvat пише: а Бог це не ідела?
    а основа релігій не бути подібними до Бога?

    Ні, Бог не ідеал, ідеал то лише програма (радше тараканчик) в твоїй голові. Бог значно вище всіляких ідеалів.

  34. adekvat 02.11.2011 пише:

    да, лиш би сперичатися
    коротше суті релігій ти не розмумієш і не хочеш

  35. Пан П 02.11.2011 пише:

    От давай порозмірковуємо що таке ідеал, твій ідеал – то лише твої уявлення про те яким має бути світ, інші люди, Бог, квести, пиво, дівчата, американці. Але все може виявитись зовсім не таким як ти думаеш.

  36. adekvat 02.11.2011 пише:

    Пан П пише: Ні, Бог не ідеал

    За це тобі б багато натовкли пику, але деяким релігія не дозволяє 😆

  37. Пан П 02.11.2011 пише:

    adekvat пише: Пан П пише: Ні, Бог не ідеал
    За це тобі б багато натовкли пику, але деяким релігія не дозволяє

    В середньовіччя мене б спалили на вогнищі.

  38. Stakeholder 02.11.2011 пише:

    adekvat пише: Але от подивіться на США. Там більшість людей ідеалісти. Вони знають шо має бути так і ніяк інакше.

    США аж ніяк не країна ідеалістів), просто там всі працюють по накатаних схемах не відхиляючись від них, тому можна бути впевненим що все робиться саме так як передбачено, а не інакше, немає на кожному кроці “мудрагелів”, які пхають свої криві руки куди не треба.

  39. adekvat 02.11.2011 пише:

    Пан П пише: От давай порозмірковуємо що таке ідеал, твій ідеал – то лише твої уявлення про те яким має бути світ, інші люди, Бог, квести, пиво, дівчата, американці. Але все може виявитись зовсім не таким як ти думаеш.

    При чому тут мій ідеал, твій чи чийсь інший. Бог є особистість, ми бачимо його дії, і повинні діяти так само. Чи ти вважаєш шо бог то є уявна компіляція групи люде?

  40. Пан П 02.11.2011 пише:

    adekvat пише: да, лиш би сперичатися
    коротше суті релігій ти не розмумієш і не хочеш

    А нащо її розуміти? Нею треба жити і всьо буде файно 🙂

  41. adekvat 02.11.2011 пише:

    Пан П пише: А нащо її розуміти? Нею треба жити і всьо буде файно

    Про шо і мова. Але це не в твому випдку. Ти взяв собі за мету розповідати в блозі про релігії світу. Тому треба може і не розуміти, але хоча б знати їх суть.

  42. Пан П 02.11.2011 пише:

    adekvat пише: Пан П пише: От давай порозмірковуємо що таке ідеал, твій ідеал – то лише твої уявлення про те яким має бути світ, інші люди, Бог, квести, пиво, дівчата, американці. Але все може виявитись зовсім не таким як ти думаеш.
    При чому тут мій ідеал, твій чи чийсь інший. Бог є особистість, ми бачимо його дії, і повинні діяти так само. Чи ти вважаєш шо бог то є уявна компіляція групи люде?

    Не вважаю, згоден що ми повині діяти так само, наприклад любити ближніх як самих себе, от ви пане Адекват любите мене (чи Воробуса) як самого себе. Короче пропоную випити за любов 🙂

  43. adekvat 02.11.2011 пише:

    будьмо 😆

  44. Vorobus 02.11.2011 пише:

    😀 😀 😀 😀 😀 😀

  45. Vorobus 02.11.2011 пише:

    adekvat пише: будьмо

    Адекват ти вживаєш алкоголь? 😮 8)

  46. adekvat 02.11.2011 пише:

    вже вжив 😆

  47. Пан П 02.11.2011 пише:

    adekvat пише: Пан П пише: А нащо її розуміти? Нею треба жити і всьо буде файно
    Про шо і мова. Але це не в твому випдку. Ти взяв собі за мету розповідати в блозі про релігії світу. Тому треба може і не розуміти, але хоча б знати їх суть.

    Я знаю їх суть, яка дуже проста – прагнути до всім сердцем, розумом і душею Бога (а не якогось ідеалу). Ти не розумієш одної простої штуки: твої уявлення про Бога і сам Бог дещо різні речі, так само як твої уявлення про мене (чи про будь-кого) і те який я є насправді – різні речі. Велика проблема ідеалістів в тому, що вони не вміють сприймати світ таким яким він є.

  48. adekvat 02.11.2011 пише:

    НУ якщо Бог сказав так то і так то, зробив то то і то, навчив то то і то тоді як Його можна сприймати двозначно???

  49. adekvat 02.11.2011 пише:

    Дійсно в деяких релігіях бог дійсно надуманий, і лише в одній релігії Бог справжній!!!

  50. adekvat 02.11.2011 пише:

    То ти не розумієш однієї важливої штуки. Бог розкриває людям себе повністю, тому і у явлення про нього будуть лише однозначні. А ти чи я не розкривають себе повністю іншим людям і так кожна людина. Тому уявлення про тебе в мене може бути хибним.

  51. Пан П 02.11.2011 пише:

    adekvat пише: НУ якщо Бог сказав так то і так то, зробив то то і то, навчив то то і то тоді як Його можна сприймати двозначно???

    Не те що двозначно, а багатозначно. Всі люди різні, що одному добре іншому смерть, з кожним Бог говорить по різному. В Біблії Ісус Христос по одному говорить з людьми, а по іншому з апостолами, і постійно додає – в кого вуха нехай слухає. Однак вуха є далеко не у всіх.

  52. adekvat 02.11.2011 пише:

    Пан П пише: в кого вуха нехай слухає. Однак вуха є далеко не у всіх.

    Ну шо я то є. Звідси і секти усякі. Але от є православ’я, де нема жодного хиби чи пороку. От і все. От і маєш вчення про ідеал, обожнення людини і прагнення до ідеалу.

  53. adekvat 02.11.2011 пише:

    Ну шо є то є

  54. Пан П 02.11.2011 пише:

    adekvat пише: То ти не розумієш однієї важливої штуки. Бог розкриває людям себе повністю, тому і у явлення про нього будуть лише однозначні. А ти чи я не розкривають себе повністю іншим людям і так кожна людина. Тому уявлення про тебе в мене може бути хибним.

    З чого ти взяв що повністю. Якщо Він це і робить то тільки великим пророкам і святим. Чи може твій нік радше писати не просто Адекват, а великий святий Адекват?

  55. adekvat 02.11.2011 пише:

    Пан П пише: Всі люди різні, що одному добре іншому смерть, з кожним Бог говорить по різному.

    Я думаю шо війна і куля в голову смерть шо одному, шо другому.
    Думаю шо любов то добре шо одному, шо другому

    Пан П пише: В Біблії Ісус Христос по одному говорить з людьми, а по іншому з апостолами

    Але суть шо в тих, шо в інших розмовах однакова.

  56. adekvat 02.11.2011 пише:

    Пан П пише: З чого ти взяв що повністю. Якщо Він це і робить то тільки великим пророкам і святим. Чи може твій нік радше писати не просто Адекват, а великий святий Адекват?

    Та кожен день робить всім без винятку. Ти шо, Біблію по діагоналі читав?

  57. Пан П 02.11.2011 пише:

    Тут згідний, глибина суть завжди однакова, але шляхи до неї різні.

  58. Пан П 02.11.2011 пише:

    Але дивись, як ми відхились від теми квесту з якої все почалось

  59. adekvat 02.11.2011 пише:

    Ну я свою думку відносно квесту загалом, і відносно даного недоробленого квесту висловив

  60. Пан П 02.11.2011 пише:

    Адекват все йдемо на пиво, Воробуса ще берем . 🙂

  61. patron 02.11.2011 пише:

    adekvat, розумієш у твоєму патріотизмі насправді немає нічого поганого. Це навіть добре! Али ти мислиш не раціонально. Давай розбиратись – квест це передусім “забава”, а мета кожної забави весело провести час. І в даному випадку абсолютно неважливо на яку він тему, а важлива сама його організація!!! А вона була хоч не на ідеальному, але на досить високому рівні!
    Можна зробити квест з українською ідеєю, після якого люди будуть плюватися, або ж з закордонною, після яких у людей будуть тільки позитивні емоції.
    А свій патріотизм потрібно скеровувати в правильне конструктивне русло!!!
    ВІд того що квести стануть українськими, нічого для людей не зміниться по факту у їх житті!!!

  62. patron 02.11.2011 пише:

    А ідею щодо українського квесту підкину організаторам, думаю вони втілять її у життя!

  63. adekvat 02.11.2011 пише:

    patron пише: ВІд того що квести стануть українськими, нічого для людей не зміниться по факту у їх житті!!!

    насправді це сумно 😥

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*