Скільки треба грошей щоб поїхати цього року на лижі - Блог про Львів

Скільки треба грошей щоб поїхати цього року на лижі

Буковель

Лижний сезон розпочався, а, отже, можна потрохи брати гроші та їхати кататися на зимові гірськолижні курорти, такі як Буковель або Славське.

Скільки грошей треба цього року на одну таку подорож, про це та багато іншого читайте далі.

Розпочну із місць поближче. Отже, нехай ми їдемо в смт. Славське, а саме на гору Тростян. І хоч там снігу зараз ще малувато, але завтра він може нападати і всі туди поїдуть.

Їдемо поїздом зранку, а це Львів – Мукачево о 8 годині з головного вокзалу. Квиток у Славське в найдешевшому класі коштує приблизно 16-17грн. в одну сторону. Якщо вибирати інший клас, то, відповідно, буде дорожче. Я вже не кажу за маршрутки.

Приїздимо до пункту призначення і тут виникає питання чи йти пішки на гору чи все ж їхати. Пішки йти далекувато, отже, вибираємо старий добрий метод – бобік. Одноразовий проїзд на ньому коштує – 15 гривень.

Ага, чуть не забув, лижі. На чому ж ми будемо кататися. Прокатних магазинів є достатньо, тому обираємо собі лижі. Мінімальна ціна на них складає 50 гривень.

Гора. Там треба брати або абонемент на цілий день, або ж купляти спуски. Поки що абонементів ще нема, але за словами керівників курорту вони будуть коштувати в районі 220 гривень. Можна брати і 4 спуски, але це вже для тих людей, які менше катаються.

Також читайте:   Дорога до водоспаду Кам'янка у жахливому стані

Їжа, «горюче». В смт. Славське ціни на харчування десь такі як в середньостатичному львівському кабаку. Вино – 15 гривень, горілка 60-70, все залежить де брати. Якщо ви хочете зекономити, то беріть їжу з собою.

Отже, беремо калькулятор і починаємо рахувати.

17+17+15+15+60+220=344 гривні. І це без їжі, бухла і проживання.

Тепер Буковель. Сервіс там значно кращий, але і ціни, відповідно вищі.

На цьому курорті є така штука як 30 % знижки людям, які приїдуть до 9 години ранку. Ми так і робимо, адже копійка гривню береже.

Отже, дорога приблизно 100-130. Можна їхати як приватним транспортом, так і спеціальними автобусами. Їх у Львові є достатньо. Лижі – прокат 70-100 гривень, це все залежить від того які брати.

Катання. Денний абонемент коштує 336 гривень, якщо є знижка 30 відсотків, то виходить трохи більше чим 200. Харчування і проживання не враховуємо.

Ну, і з собою взяти водку і поїсти, а там чаю раз чи два раза попити за 8-10 грн.

Отже, беремо калькулятора і рахуємо 200+130+100 + різні інгредієнти = приблизно 500 грн. Проживання не враховуємо, але туди люди їздять на кілька днів.

Воробус цього року або наступного планує відвідати ці два курорти і як тільки так зразу поділиться з вами враженнями від побаченого.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. danc1r0k 15.12.2012 пише:

    Воробусе, їду на Буковель на 5 днів: з 24 по 28 грудня. За 2400грн маю цілодобові безлімітні абонементи на 5 днів + проживання у полулюксах у готелі за 500м від підйомників + сніданки + оренда всієї необхідної екіпіровки. Як тобі?

    Якщо цікаво то організатор – мій друг і можливо ще буде організовувати разок поїздку десь у лютому місяці.

  2. Vorobus 16.12.2012 пише:

    danc1r0k, файно 🙂

  3. Вертоліт 16.12.2012 пише:

    danc1r0k, але абонемент на 5ть днів ти купляв окремо ?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*