Як Воробус був на Цитаделі - Блог про Львів

Як Воробус був на Цитаделі

Львівська Цитадель

Дуже часто мені задають питання – а де погуляти із коханою людиною, бо старі всім відомі місця вже набридли. Так от, про одне із таких місць сьогодні і розповім.

Вчора вашому автору довелося побувати у досить таки цікавому місці. Називається воно – Цитадель.

І хоч, скільки років Воробус вже живе у Львові, щось не пригадую щоб колись там бував, хіба що ще тоді, коли кота називав дядьком.

Потрапив я туди досить таки випадково, але скажу чесно, мені сподобалося і якщо випаде нагода обов’язково повернуся сюди, бо ж копієчку на пам’ять таки кинув як йшов назад.

Що таке Цитадель?

Це фортифікаційна споруда в нашому місті, а саме у Галицькому районі. Історію вона має велику, там були і фортеці, і бомбосховища, але якщо буду все це переповідати, то прийдеться писати десять частин.

Вид збоку

Тому, сьогодні зраджу своїм традиціям і поговорю про сучасність.

Спершу – як знайти Цитадель?

Якщо ви хочете туди потрапити, то прийдеться шукати вулицю Грабовського (це бічна вулиця Коперніка, трохи вище Головної пошти) або ж доїхати до площі Івана Франка і піднятися до верху вулицею Коцюбинського.

Ваш автор вибрав перший варіант, а вже назад вирішив поблукати і знайшов таки другий варіант.

Зараз на території Цитаделі є як і закинуті вежі, так і діючі споруди. Зокрема, найбільшої популярності тут має п’ятизірковий готель + ресторан «Цитадель Інн». Чим мені він сподобався, що:

Також читайте:   Пам'ятник Шевченкові будуть реставрувати

– по-перше: він знаходиться у центрі міста;

– по-друге: є місце для паркування автівок і то досить таки багато;

– по-третє: дуже тихо і спокійно.

А що ще треба туристу? Він приїхав відпочити, а не слухати як їздять автобуси чи маршрутки.

Йдемо далі… Так от, на територію готелю може зайти кожен охочий, по боках є лавочки, різні скульптурки та гармати. Не знаю правда з чого ці скульптурки зроблені, але сам факт того що вони є не заперечую.

Скульптурка

Пушка

Найбільше мені сподобалася місцина з іншого боку готелю. Коли будете обходити вежу – побачите лавочки, де можна посидіти з дівчиною, друзями і вид на Високий замок.

Тому, якщо захочете колись побачити феєрверки, то не обов’язково треба йти на Високий Замок, а є місця і набагато веселіші.

Пам’ятаю свого часу колега мені розповідав про це місце, але завжди якось не вистачало часу туди сходити. І ще, влітку там, само собою набагато гарніше, бо природа ще та.

Щодо інших споруд на території Цитаделі, то бачив що ще є якийсь банк, збоку закинуті спортивні майданчики, а одна вежа взагалі виглядає така якби там було місце для пейнтболу.

Цитадель

Ось така от вона – Львівська Цитадель.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Syancya 26.02.2013 пише:

    — Тому, якщо захочете колись побачити феєрверки, то не обов’язково треба йти на Високий Замок, а є місця і набагато веселіші.

    Угу, дуже веселе, романтичне місце. Особливо весело стає від згадки, що сидиш на лавочці на території колишнього концтабору, де померло 140 тис. людей

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Звідки оглянути Львів з висоти

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*