Анна Шпилевська та її дебютна збірка «Симфонія хаосу» – у Львові - Блог про Львів

Анна Шпилевська та її дебютна збірка «Симфонія хаосу» – у Львові

Анна Шпилевська

Українська література увесь час поповнюється новими талантами. І ось з’явилася ще одна зірка – Анна Шпилевська. Відомою широкому загалу вона стала завдяки виходу дебютної збірки “Симфонія хаосу”.

Творчий шлях письменниці розпочався у рідному місті Рівне, де Анна виграла грант від голови Рівненської облдержадміністрації та облради на публікацію своєї книги. Продовжився він у Львові, де дівчина навчається на п’ятому курсі Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка за спеціальністю етномузикознавство. До того ж вона є солісткою етно-гурту “Трояка ружа”, який здобув популярність не лише у місті Лева, проте й за його межами.

«Симфонія хаосу»“Симфонія хаосу” – це збірка, до якої входять повість, міні-ессеї, поезії та нотатки про життя; цікавими є новели із домішками гуцульського діалекту та містичним колоритом. Про що ж пише Анна Шпилевська? Її розповіді про життя у всіх його проявах, а особливо – про любов, як найвище та найчистіше почуття.

“Читаєш один за одним твори, вміщені до книги, – і наче причащаєшся коктейлем запахущо-гіркуватого подиху прадавніх легенд, інкрустованих у сьогодення; модерних парфумів упереміж із запахом сліз наших юних сучасниць, що переживають найперші драми свого життя…” – такі чуттєві рядки читаємо у передмові до книги авторки, які написала голова Рівненської спілки письменників Лідія Рибенко.

Також читайте:   Чи є ще квитки на концерт "Scorpions" у Львові?

Літературні вечори та зустрічі з письменницею відбуваються доволі часто, проводяться у кав’ярнях та бібліотеках Львова та Рівного.

У п’ятницю, 15 листопада о 17:00, в бібліотеці на вул. У. Самчука, 22, що у Стрийському парку, проводиться літературний вечір-зустріч з письменницею Анною Шпилевською. Запрошуємо читачів блогу Воробуса приєднатися до цієї літературної події. Кожного із присутніх очікує маленький приємний сюрприз!

Зустріч організовує громадська організація, яка активно підтримує письменницю – “CREart”. Творчу атмосферу вечора доповнить спів етно-гурту Трояка Ружа та прекрасний тенор талановитого львівського співака – Юрія Скіпчака.

Декілька слів про організаторів. “CREart” – молода громадська організація, яка існує вже понад рік. Вона заснована студентами Львівського національного університету ім. Івана Франка. Це творче об”єднання активно займається культурою діяльністю. “CREart”-у належить організація Фотосушок та проекту “Наукові пікніки” у Львові, а також проведення літературних вечорів, зокрема з Леоною Вишневською.

Оксана Гірчак,
член ГО “CREart”

Автор статті: Оксана Гірчак.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*