Як Воробуса вкусив кліщ - Блог про Львів

Як Воробуса вкусив кліщ

Кліщ вкусив Воробуса

Продовжуємо тему лісних справ на блозі Воробуса. Правда у черговій публікації будемо говорити не про лісові дари, а шкідників які там «гуляють».

Черговий похід автора блогу у ліс ледь не завершився для мене походом для лікаря. Хоча, багато хто із колег, родичів таки казали мені звернутися до «дохторів».

Так от, коли ми з компанією збирали гриби якимось чином мене вкусив кліщ. Водяться вони переважно там де є ліщина і про це мене активно попереджав один із моїх колег.

Воробус навіть не думав що кліщі – це так серйозно.

Гриби я таки назбирав, файно провів час на природі, а от по приході додому зауважив що в нозі у мене є кліщ.

Як він туди заліз навіть не знаю адже мав в лісі і штани, і куртку. Мабуть таки тоді коли ходив в гості до «дядька Сема».

Здається що там ця комаха мені може зробити? А як виявляється кліщі є переносниками небезпечних хвороб, які їм передають лісові тваринки.

Що ж, все це таке, капітанське, але кліща з Воробуса таки треба було витягати. Надворі вже була пізня година, в поліклініку треба йти аж рано, а спати з паразитом автор блогу аж ніяк не хотів.

Як витягти кліща?

Також читайте:   Зодіакальний гороскоп на 2013 рік

Способі є багато, але найпростіший в домашніх умовах – це покласти обручку навколо паразита, налити туди олії і чекати хвилин зо 15-20-ть. Кліщі олії бояться, тому саме за такий період часу він має здохнути.

Опісля, треба взяти пінцет і акуратно почати розхитувати кліща з одного боку в другий. І коли вже будете впевнені що кліщ вилазить спробувати його висмикнути з тіла.

Будьте обережні щоб під час висмикування частина кліща не залишилася у вашому тілі. Це може викликати нарив, хворобу і так далі. А тоді вже без лікарського втручання обійтися не вдасться.

Коли кліщ видалений треба рану змазати або спиртом, або ж одеколоном. Ну, одним словом, що є під рукою.

Воробус так і зробив і через деякий час ліг спати. Зранку я прокинувся і почав дивитися на місце де був кліщ.

Так от, якщо воно не червоне і таким не буде протягом доби, то все нормально. Якщо ж все напухає, то треба неодмінно звернутися до лікаря.

І взагалі, насамкінець скажу, що якщо є час і можливість, то найкраще кліща йти витягати в лікарню або поліклініку.

Спеціалісти є спеціалісти.

А от похід в ліс зробіть безпечним тоді, коли добре вдягнетесь і будете максимально обережними.

Хай щастить…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*