10 найважливіших подій 2015 року в Україні - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2015 року в Україні

Війна на Донбасі

Ну, і нарешті ми добралися до нашої рідної неньки – України. Настав час і в Батьківщині підвести підсумки року що минув.

Подій, як завжди, було багато, але серед всіх виділив би наступні десять:

1. Війна на Донбасі триває.

Щоб там не говорили, що вже в зоні АТО зберігається перемир’я, люди не гинуть, війна то триває. Мир настане тоді, коли ця частина землі повернеться до України, а не буде висіти у повітрі. Сепаратисти ні Росії не хочуть, ні України. Вони собі живуть своїм життям.

Протягом року в зоні конфлікту загинув не один борець за волю країни. Вічна їм пам’ять…

2. Місцеві вибори.

25 жовтня місцева влада перезавантажилася. Майже всі регіони (окрім проблемних) обирали мерів міст, главів районних, сільських рад. В принципі, що прогнозувалося, те і сталося.

У великих містах, де-не-де, були другі тури виборів мера. Зокрема, у місті Львові так змагалися між собою Садовий та Кошулинський. У столиці переміг – Віталій Кличко.

Вибори-2015

3. Володимир Кличко програв Фюрі у боксі.

Це колись мало статися. Серія перемог завершилася і в українського спортсмена. Наш спортсмен програв британському боксеру і втратив усі чемпіонські пояси, які до того завойовував роками.

Кажуть, що у 2016 році буде матч-реванш як і те, що Володя вже старий і йому треба на пенсію.

4. Збірна України з футболу вийшла на Євро-2016.

Ще жодного разу синьо-жовті не проходили через сито плей-офф на європейський чи світовий форум. На цей раз ми зайняли у своїй групі 3-е місце і знову потрапили у плей-офф, де в суперники знову випала Словенія.

Благо, що цього разу все склалося краще не придумаєш. 2-0 вдома, 1-1 на виїзді й команда Фоменка їде у Францію.

5. Теракт під Волновахою.

15 січня 2015 року бойовики самопроголошеної республіки ДНР здійснили артилерійський обстріл автобуса «Златоустівка — Донецьк». Внаслідок цих ударів загинуло 12 осіб, ще 18 було поранено.

Також читайте:   З якими неадекватами доводиться зустрічатися членам виборчої комісії

Цими діями бойовики показали всьому світові чим вони дихають. Згодом вони призналися, що це були свідомі дії, щоб підставити Україну.

Теракт під Волновахою

6. Трагедія з катером «Іволга».

17 жовтня неподалік «Затоки» затонув катер «Іволга» на борту якого перебувало 40 пасажирів. Хоча, по документах перевозити можна було лише 12-ть людей.

Саме через перезавантаженість катера і загинуло, у підсумку, 17 людей.

Катер Іволга

Корупція є і тут.

7. Стрілянина в Мукачевому.

Ще одна резонансна справа, яка змусила громадськість задуматися над своєю безпекою. 11 липня 2015 року неподалік міста Мукачево відбулася стрілянина між бійцями «Правого сектору» з одного боку та міліції й депутата – Ланька з іншої сторони.

Причина конфлікту – контрабанда. Як наслідок, 3 людей загинуло, багатьох поранено, розслідування цієї справи так і не було вирішено.

8. Конституційні сутички під Верховною Радою.

31 серпня 2015 року знову ледве не завершився в Києві масовою бійкою. Вже багато хто навіть почав говорити про черговий майдан. А все тому, що під Верховною Радою почалися сутички через прийняття депутатами у першому читанні законопроекту про зміни до Конституції.

Почалося протистояння між активістами та міліцією.

Як наслідок, 4 особи загинуло і ще біля ста отримало поранення.

9. Різкий стрибок курсу долара.

Чесно кажучи, економіка нашої країни ледь не рухнула. Люд настільки почав панікувати різким стрибком курсу «зеленого», що дехто навіть бува подумував вже втікати з України.

Долар доходив до рівня 30-ти гривень. Це після 12 гривень – просто шок. Благо якось вдалося це все стабілізувати і зараз долар зупинився на позначці 20 з копійками.

Стрибок курсу долара

10. Величезна пожежа на базі під Васильковим.

Тривала з 8 і до 16 червня. Багато хто писав вже заголовки у своїх публікаціях, що Київ у вогні. Це масштабна техногенна катастрофа, спричинена вибухом і наступним займанням нафтопродуктів на нафтобазі.

На її гасіння було витрачено більше 50 мільйонів гривень, шість осіб загинуло, багато поранено.

Пожежа під Києвом

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*