Іван Предтеча взяв свята на плечі та й пішов геть - Блог про Львів

Іван Предтеча взяв свята на плечі та й пішов геть

Святковий кіт

Сьогодні надворі 20 січня, середа, робочий тиждень триває, люду ліньки щось робити й так далі.

А ще цього дня всі очікували з нетерпінням, адже саме сьогодні завершується цикл «українського рамадану», який розпочався 1 грудня й тривав близько півтори місяці.

Хто не знає що це таке пояснюю.

У перший день грудня ми святкували свято Романа, потім було Катерини, Андрія, Миколая, Новий рік, Різдво Христове, Марії, Степана, Старий Новий рік, Водохреща тощо.

Можливо й щось забув згадати, стільки вже цих свят було. А що люди роблять в день свят? Все вірно, масово об’їдаються або вживають алкоголь. Ну, або поєднують ці речі.

20 січня народ знову святкує, на цей раз свято – Собор Предтечі та Хрестителя Господнього св. Івана Хрестителя, або в народі Івана Хрестителя, Івана Бражника.

Перш за все блог Воробуса вітає сьогоднішніх іменинників з днем Ангела. Бажаємо вам міцного здоров’я, успіхів у всіх починаннях, нехай ангел-охоронець оберігає, а ви у свою чергу робіть все можливе для того, щоб цей ангел-охоронець не червонів за ваші вчинки.

Тепер до теми сьогоднішньої публікації, яку я почав розвивати на початку. Недаремно є приказка за якою кажуть, що Іван Предтеча прийшов, взяв свята на плечі й пішов геть.

Так от, пора вже, Іване, пора йти, бо так можна й потім не відновитися від цих свят. Люд протягом більше як півтора місяці нічого не робив, а лише святкував.

Також читайте:   Як закоптити шинку?

Ще не встигли прийти на роботу, як вже треба йти на декілька днів на відпочинок. І що робити на ньому? Все вірно, їсти та вживати алкоголь.

Недаремно казав мені один знайомий, цитую його слова: «Куди не подивишся всі п’ють, п’ють і їдять».

Воробус навіть по собі відчув, що набрав зайву вагу. Якби не футбол, то прийшлося би ой як не солодко. А так, потрохи повертаюся до нормального життя, харчування тощо.

Вже більше таких тривалих свят не буде аж до травня місяця, коли ми знову будемо кілька днів вихідними. Проте, там вже набагато легше.

Можна й в гори поїхати або ж на ту ж річку, а не так тупо сидіти вдома та святкувати.

Якщо підводити коротенький підсумок цьогорічних свят, то вони пройшли особисто для мене у спокійній обстановці.

Автор блогу був переважно вдома, час від часу колядував, деколи ходив у гості.

Щодо міста, то Львів, мабуть, відзначав свято Різдва Христового найкраще: був ярмарок, багато туристів, сам президент приїздив, ну і не варто забувати за ялинку та традиційне свято пампуха.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*