Воробус відвідав “Ніч у Львові” з присмаком скандалу - Блог про Львів

Воробус відвідав “Ніч у Львові” з присмаком скандалу

Цікаві сходи

Вкотре, на цей раз з 15 по 17 липня у місті Львові триває культурно-мистецьке дійство під назвою – «Ніч у Львові».

Це можливість вкотре відвідати те чи інше місце, де відбуваються цікаві екскурсії, дійства посеред вулиці тощо.

З кожним разом, так бачу, ця акція набуває все більшої популярності серед людей. Мав Воробус вільний час, тому теж вирішив сходити на кілька подій.

А чому б і ні? Надворі тепло, літо, можна й кудись перейтися. Щоб самому не було скучно запросив відвідати заходи моїх хороших знайомих.

Серед великої кількості заходів, які відбувалися у нашому місті наш вбір впав на екскурсію боковими навами хорів Гарнізонного храму святих Петра й Павла, а також підняття на вежу Ратуші у вечірній час.

Розпочалося все із площі Ринок, де ми зустрілися, послухали орган серед відкритого неба. Ох, і народу тут зібралося…

Саме тут і почали роздавати брошури а яких є повний перелік заходів, які відбуваються у рамках заходу «Ніч у Львові».

Кілька хвилин і ми прямуємо до храму святих Петра й Павла. Там зустрічаємо таких самих як ми (хочуть здійснити екскурсію). За мить до нас виходить екскурсовод, який запрошує до храму.

Храм Петра й Павла

Саме від цього часу й починається наша подорож боковими наварами. Під час екскурсії нам розповідають про історію храму, які події тут відбувалися чи відбуваються.

Вражає орган, який стоїть посередині храму, а також старовинність будівлі. Буде нагода, обов’язково про все розповім більш детальніше з фотографіями.

Старовинний Орган

Після храму святих Петра й Павла було прийняти колегіальне рішення піднятися на Ратушу. Вдень то я тут часто бував, а от вночі зась. Цікаво як там…

Перед входом до мерії нас зустрічає велика кількість людей. Ця екскурсія також популярна. Починаємо підйом наверх. Інколи людей на шляху так багато, що важко розминутися.

306 сходинок до гори й ми на самому верху. Як красиво побачити Львів в такому ракурсі. Кругом освітлення, люд вгадує де яка будівля знаходиться й так далі. Романтика як не крути…

Також читайте:   Обережно, у Львові падає цегла

Ніч у Львові

Нічний Львів

Це краще чим сидіти вдома за комп’ютером. Добре що організатори проводять такі акції.

Попереду ще два дні подій й обов’язково постараюся відвідати ще які-небудь цікаві для мене заходи.

P.S. А тепер трохи критики. Знаю – це дрібниці, але якщо ми хочемо й далі удосконалюватися, то на такі моменти увагу звертати треба.

Вчора Воробус і компанія влаштували у Міській Раді мінімальний скандал, а все через похибку організаторів. Можливо ми б і не зачепили цю тему якби не побачили велику кількість людей, а це, як таку зрозумів туристи, які обурювалися та діда, якому на всіх начхати.

Причина скандалу? В інтернеті, на брошурах «Ніч у Львові» зазначено, що вхід на Ратушу коштує 10 гривень. Народ прийшов на касу, а там сидить злісний дід і по-хамськи каже, не знає що там пише і як, а в мене 15-ть.

Квитки він дійсно видає по 15-ть гривень, але ж можна якось людям пояснити що так, сяк, сталася помилка. Коли ми почали обурюватися, то він замість того, щоб все пояснити просто втік.

Квиток на Ратушу

А тут 10-ть гривень

Ок, звертаємося до охорони внизу. Вона нічого не знає, діди бідкаються що працюють вже тут роками й ніхто не жаліється. Казали що поліцію викличуть. Але, чого цього так і не зробили.

Аж потім прийшли організатори, пробували зам’яти конфлікт компенсуванням грошей, але ми їх не брали.

Вибачення у нашу сторону таки пішли, але похибку ніхто так і не виправив. До таких речей, на майбутнє, треба ставитися більш серйозніше.

Справа не у 5-и гривнях, а у відношенні людей. От, скажімо, один мій знайомий був дуже обурений, що його обманули у рідному ж місті.

Буде новий день акції «Ніч у Львові» й знову людина прийде із запитанням що вхід на Ратушу 10-ть гривень, а їй скажуть плати 15-ть.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. arhivarius 16.07.2016 пише:

    Ту додаткову п’ятку збирають на будівництво сміттєпереробного заводу. Ініціатива мера Садового.

  2. The Notorious B.I.G. 17.07.2016 пише:

    Дєдушке проста не хватаєт на лікарства :)))))))))

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*