Скульптура “Козак Єдність” на ринку “Південний” - Блог про Львів

Скульптура “Козак Єдність” на ринку “Південний”

Воробус і козак

А завершальною публікацією сьогоднішнього дня буде розповідь про те, як Воробус на території ринку «Південний» натрапив на скульптуру козака.

Чесно скажу скільки разів прогулювався цим ринком, їздив на футбол у зал «Олімп» протягом зими, не бачив що на території «Південного» поставили скульптуру, яка має назву – «Козак Єдність».

Що це за така скульптура, як давно її тут поставили, чи довго її шукав Воробус та багато іншого читайте далі.

Отже, про козака дізнався не з чогось іншого, а з соціальних мереж. Саме в одній із них побачив в хорошого приятеля фото, де він з малим гуляє по ринку й робить фото для свого малого якраз із двометровим козаком.

В цей же день написав приятелю щоб дізнатися де ж знаходиться така скульптура на що він відповів, що на території популярного ринку.

Але, як же так? Я там бував неодноразово й жодного разу не бачив козака.

Поставив собі за мету, що як буду їхати повз ринок «Південний», обов’язково зупинюся, прогуляюся й знайду козака.

Ось час настав, я на території ринку й мої пошуки розпочинаються. Спершу я думав, що козак знаходиться десь біля входу, але його там нема. Є скульптура швейку, але ж мені потрібен козак. Заходжу всередину, ходжу, ходжу й там його нема.

Питаю людей, які проходять повз мене й вони не знають. Може козака поставили тимчасово.

Остання моя надія – це довідкове бюро, яке знаходиться при вході в ринок. Показую дівчині фото й вона одразу ж мені пояснює, що так званий «козак єдність» знаходиться на виході зі сторони вулиці Щирецької.

Також читайте:   Пам'ятник лучнику у Львові

Шукаю, шукаю й нарешті мої пошуки не є без результативними.

Козак Єдність

І справді на виході з ринку стоїть (точніше сидить) скульптура козака. Біля неї синьо-жовтий прапор і підпис «козак єдність».

Що він символізує? Звертаємося до легенди:

За нею: людині, яка приходить до скульптури потрібно сісти козакові на коліна, торкнутися меча й думати при цьому про єдність України. Мовляв, колись давно старий козак-характерник зустрів групу козаків, які після руйнування Запорізької Січі подалися світ за очі. Він наказав воїнам скласти мечі в одну купу і поглядом виплавив з тих мечів одну велику шаблю, яку не міг підняти жоден козак протягом багатьох років. Так і закам’янів старий козак із шаблею у руках, чекаючи того лицаря, який зміг би підняти того меча й прославити Україну на увесь світ і всі віки. А ім’я тому козаку, якому під силу це зробити – Єдність.
Тож завдання кожного українця – сісти на коліна козакові-характернику і подумати про єдність нашої держави.

Саме це й Воробус згодом зробить. На даний момент єдність України як ніколи актуальна.

Інформаційний щит

Будете сміятися, але скульптура козаку стоїть тут ще з 2014 року. Де ж я був раніше? Чи просто її не зауважував?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*