Де пірнути в ополонку у Львові? - Блог про Львів

Де пірнути в ополонку у Львові?

Ополонка

Ось і дочекалися ми третіх свят.

Вже сьогодні на нас очікує друга Свята Вечеря, а завтра а той третій праник – свято Водохреща. З самого ранку християни йдуть на Службу Божу, опісля якої відбувається освячення води.

Також у цей день за традицією люди стрибають в ополонку. За повір’ям, саме купання в холодній воді дозволяє очиститися від усього лихого.

Особисто я в це мало вірю, але тим не менше, у цій публікації спробую дати поради по локаціях, а саме де можна буде стрибнути в ополонку.

Перед тим як це зробити скажу наступне: добре подумайте чи можна вам це робити, адже на вулиці холодно, вітер продуває й не кожен організм може бути пристосованим до таких умов.

Ну, а якщо ви все ж надумали стрибати, то пам’ятайте, що після купання одразу ж треба розтертися рушником, вдягнутися тепло й постаратися одразу ж втекти у тепле приміщення.

Локації для купання на Водохреща у Львові:

1. Левандівське озеро.

Розташоване воно неподалік Янівського кладовища між вулицями Повітряна та Ганкевича. Там ще є навіть кафе збоку де можна піти погрітися.

2. Винниківське озеро.

Також читайте:   Аеродинамічна труба у Києві: переваги екстремального атракціону

Розташоване за містом. З року в рік туди їздить багато людей. Вхід на озеро безкоштовний в цю пору року й навіть скажу більше, свого часу ваш покірний вже стрибав тут у воду саме на свято Водохреща.

3. Парк Горіховий Гай.

Розташований на вулиці Володимира Великого неподалік коледжу зв’язку. Тут о 9 годині відбудеться купання, потім свячення води, а опісля ще й будуть колядки на озері.

4. Озеро на Погулянці.

Тут забави розпочнуться о 12 годині й триватимуть до самого вечора.

5. Озеро в парку культури.

Знаходиться воно на території парку атракціонів. Звісно, що вони зараз не працюють, але тим не менше, водойму часто використовують для купання на свято Водохреща.

6. Басейн на Високому Замку.

Хто не знає, то на вулиці Замковій знаходиться джерело Святої Діви Марії, а біля неї є басейн де цілий рік люд приходить сюди щоб оздоровитися.

Тут також на свято Водохреща люд полюбляє купатися.

7. Джерело в селі Раковець.

Людей там буде багацько, одразу ж попереджаю, але тим не менше, це чудова нагода покупатися у святих місцях.

Святкуємо Йордан разом…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*