10 найважливіших подій 2017 року в Україні - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2017 року в Україні

Безвіз

Черговий рік завершується, тому наприкінці вже стало хорошою традицією згадувати події, що минули. Розпочнемо з України.

Цікавинок було багато, але серед усіх подій виокремив би 10-ть найважливіших.

1. Продовження війни на Сході нашої країни.

Як це не прикро звучить, але війна з Росією триває й ледь не через день приходять звістки, що загинув один, а й то два українських військових.

Будемо сподіватися, що у 2018-ому мир таки настане в Україні й вже не буде переживань за життя наших співвітчизників та територіальну цілісність.

2. Блокування російських соціальних мереж та сервісів.

У продовження війни на Сході логічним стало рішення керівництва нашої держави про блокування низки російських мереж та сервісів: ВКонтакте, Однокласники, Мейл. Ру, Яндекс, Кіноафіша й так далі.

Спершу думки людей щодо цього рішення розділилися, було багато критики, але вже зараз за бан продуктів країни-агресора забули.

Блокування сайтів

3. Запрацював безвізовий режим.

Інша тема для розмови як довго люди чекали на виготовлення біометричного паспорту, як прогавили свої відпустки, але, тим не менше, ЄС слова дотримав й з червня місяця українці при наявності паспорта нового зразку можуть без візи подорожувати країнами Європи.

Безвізовий режим

4. Атака вірусу Пєтя.

На початку червня в Україні сталася ще одна резонансна подія. Від вірусу «Petya» що вражав файлові cистеми постраждав не один комп’ютер нашої держави. В один прекрасний момент були заражені ПК банків, аеропортів, метрополітену й так далі.

Про бухгалтерські комп’ютери мова навіть не йде.

5. Вибухи на складах у Калинівці.

26 вересня 2017 року почалася пожежа на складах Міністерства оборони України в районі міста Калинівка Вінницької області з подальшою детонацією боєприпасів. З військової частини та населених пунктів в 10-кілометровій зоні було евакуйовано понад 30 тисяч осіб.

Також читайте:   Попередні результати місцевих виборів-2015 у місті Львові

6. Євробачення в Україні.

Після перемоги у 2016 в Стокгольмі нашої співачки «Джамали» 62-й конкурс відбувся у столиці нашої держави місті Києві.

За його підсумками перемогу здобув співак з Португалії Салвадор Собрал. Ця «вікторія» стала першою для цієї країни за останні 53 роки.

7. Новий вихідний день в Україні.

25 грудня – саме цей день став додатковим вихідним для українців. Відповідне рішення прийняла Верховна Рада. Натомість було скасовано «вікно» 2 травня.

8. ДТП у Харкові.

Резонансна аварія відбулася у Харкові на вулиці Сумській 18 жовтня. Винуватиця трагедії Олена Зайцева проігнорувала червоний сигнал світлофору й на високій швидкості зіштовхнулася з іншим авто. Як наслідок, шість людей загинуло, ще багато досі перебуває в лікарні.

Крапка в цій історії ще не поставлена досі.

9. Міхеіл Саакашвілі.

Після того, як президент України звільнив цю людину з посади губернатора Одеської області, був і прорив нашого кордону й затримання й навіть мінімальний майдан.

Так виглядає, що у 2018 році ця справа набере нових обертів.

10. Епопея з Ryanair.

10 липня лоукостер Ryaniar заявив про відмову літати в Україну. Компанія заявила, що київський аеропорт захищає високі тарифи.

Це викликало неймовірний резонанс в Україні. Міністр Володимир Омелян заявив про звільнення Рябікіна, в мережі українці розлютилися, але незрозуміло на кого. Ryanair винен? Бориспіль? Або міністерство?

У 2018 році сторони конфлікту вирішили повернутися до обговорення співпраці.

Ryanair

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*