Воробус відвідав “Дуже високу кухню” - Блог про Львів

Воробус відвідав “Дуже високу кухню”

Висока кухня

Не часто Воробус пише про той чи інший генделик, але сьогодні зроблю виключення із правил.

11 січня, у вечір п’ятниці хороші друзі запросили вашого автора сходити у генделик, який має назву – «Дуже висока кухня». Знаходиться він за адресою: площа Ринок. 14 і входить до холдингу «ФЕСТ!».

Спершу не міг збагнути, а де саме розташований цей заклад. Знав що десь під дахом, але де саме? За вказаною вище адресою окрім квартир, розташований ще й популярний заклад «Криївка».

Заходжу у під’їзд, питаю людей чи вони стоять у черзі до «Дуже високої кухні», у відповідь чую що ні, вони про таке ще й не чули. Та й справді, відкрили новий генделик напередодні нового року.

Минаємо чергу, піднімаємося по сходах й так собі думаємо, а де ж та кухня? Минаємо квартири, у яких живуть люди. До речі, цікаво як тут живуть люди. Внизу «Криївка», зверху «Дуже висока». Заклади то культурні, але люди є різні.

Ще якась хвилина і ми відкриваємо двері на стрих. Саме тут знаходиться «Дуже висока кухня».

Інтер'єр

Перше враження – куди я потрапив і як тут підходити до кухарів. Всім же відомо, що у «високій» нема офіціантів, меню й треба на пряму контактувати з кухарями.

Відкрию маленький секрет, офіціанти тут таки є, але їх називають технічний персонал. Приємна дівчинка одразу ж підійшла, привіталася, запитала скільки нас і де хочемо присісти. За мить нас провели до столику, увімкнули свічку й почалася розмова.

Знову інтер'єр

Дівчинка у двох словах розповідала що це за заклад, розповіла про його особливості. Як такого меню у «дуже високій» дійсно нема, лише приблизний список страв, які можуть приготувати.

Також читайте:   Чому Високий Замок треба модернізувати

Що мається на увазі? Справа у тому, поки кликали кухаря нам запропонували вибрати коктейлі. Вони є, як алкогольні, так і безалкогольні. Ціна їх 120-ть гривень. Також є можливість замовити вино, чай, каву. За горілку не питав. До речі, на столі стояла пляшка. Спершу один із моїх приятелів подумав що це самогон, але виявилося що це проста вода.

За мить прийшов кухар і ми почали думати що ж це приготувати. Я хотів чебурек, але згодом зупинився на стейку. У «Дуже високій кухні» є цінова шкала від 50 і до 1000 гривень. Ви кажете офіціанту що хочете, скажімо, стейк на 150-ть гривень і він вам його готує.

Шкала цін

Поки кухар займався своїми справами, ми зробили коротеньку екскурсію закладом.

Сподобалося те, що тут грають пластинки. Я вже давно не пам’ятаю такого. Думав за них забули, як і за касети. Але, як виявилося, вони є. Навіть більше, їх можна придбати.

А ще є кімната з ванною, книжками та великим баром. Це свого роду ретро-кімната.

Якщо чесно, то сюди класно прийти з дівчиною чи жінкою. Тихо, спокійно, ніхто не «гудить».

Стейк приготували досить швидко, а до нього принесли ще картоплю та соус. Скуштував, дуже, дуже й непогано. Навіть кухар за деякий час прийшов і розпитував чи все смачно. Звісно, я б хотів ще зайти на кухню і побути у ролі ревізора, але цього робити не можна. Лише дозволяється дивитися збоку.

Стейк

Ось такий новий генделик з’явився у Львові і його назва- «Дуже висока кухня»

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*