Чи можлива революція у правописі? - Блог про Львів

Чи можлива революція у правописі?

Правопис

Доброго дня, читачі блогу Воробуса. Це знову Arwenita з своїми домислами.

На цей раз я вирішила порівняти правопис англійської та української мови. Англійський правопис дуже стислий. Правил – мінімум. От же ж безграмотні ті англійці разом з американцями!

Конкретний приклад – вживання великої літери. В англійському лише 9 коротких правил. У нашому – багато сторінок. Поки до останньої дійдеш, забудеш, про що йшлося на початку. На хвилинку, країни, де більшість говорить англійською, є розвиненими та успішними.

А у нас правопис – це один із засобів витонченого знущання над людьми? Краще б замість “индиків”, “етеру” та “членкинь” з “послинями” спростили нарешті це нагромадження правил та численних винятків.

Також читайте:   Ким була загадкова бабуся, яка зустріла Воробуса серед ночі?

Як же ті бідосі (зокрема англійці та американці) правильно пишуть слова без купи правил? Запам’ятовують. Просто запам’ятовують, як пишеться те чи інше слово. Якщо людина багато читає, цей процес йде швидше. На мій погляд, запам’ятовування набагато зручніше, ніж завчання правила, яке потім, під час написання слова, ще треба пригадати і застосувати.

Нешодавно, до речі, я писала пост про новий український правопис: враження та коментарі. Якщо цікаво, то можете про це прочитати ТУТ.

Автор статті: Arwenita.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*