Що таке ортомолекулярна медицина? - Блог про Львів

Що таке ортомолекулярна медицина?

ортомолекулярна медицина

Зараз на слуху багато різних термінів і далеко не завжди люди розуміють їх значення. Знайома розповіла мені про ортомолекулярні вітамінні комплекси (https://orthomol.life/vitaminyye-kompleksy/), які дають їй можливість жити на повну. Таке словосполучення було мені невідоме, і я вирішила ознайомитися детальніше.

Саме слово «ортомолекулярна» походить від двох слів ортос (грец.) – правильний, хороший і молекул (лат.) – найменша частка речовини. Засновником ортомолекулярної медицини вважається американський біохімік, дворазовий лауреат Нобелівської премії Лінус Полінг. Його ім’я включено в список 20 найбільших вчених усіх часів, складений за результатами опитування вчених (поряд з Галілеєм, Ньютоном, Дарвіном і Ейнштейном). Тільки дві людини – Полінг і Ейнштейн – представляють в цьому списку 20-е століття.

Суть цього методу полягає в підтримці організму за допомогою зміни концентрації в ньому тих речовин, які ми обов’язково повинні отримувати з їжі, тому що не можемо виробляти їх самостійно. Йдеться про вітаміни, мінерали, W3, W6 й інші незамінні амінокислоти.

Ортомолекулярна медицина – це відновлення здоров’я силами самої природи. І при цьому у неї є серйозна наукова база. Величезна кількість досліджень в різних країнах світу доводять її ефективність.

Також читайте:   Воробус прийняв участь у флеш-мобі "Ice Bucket Challenge" (відео)

Незважаючи на те, що всі ми потребуємо певних кількостях мінералів і вітамінів у кожного з нас є свої особливості. Вони залежать від різних чинників: способу життя, схильності до стресу, стану здоров’я, впливу навколишнього середовища.

Іноді потреби в поживних компонентах зростають так сильно, що їх не може покрити навіть здорове і правильне харчування.

Полінг вважав, що дефіцит життєво важливих речовин в сучасному світі практично неминучий. Ось лише деякі причини нестачі мікроелементів:

  • Неправильне харчування
  • Підвищена потреба в деяких речовинах
  • Неефективне засвоєння їжі
  • Вживання деяких медикаментів
  • Алкоголь

У нашого тіла є здатність до самовідновлення, але для цього йому потрібні інструменти, тобто достатня кількість вітамінів, мінералів, амінокислот. Хіба сьогоднішня їжа для цього придатна? Поживна цінність навіть рослинних продуктів в наш час надзвичайно низька. А при напруженому сучасному способі життя людині потрібна підвищена доза певних вітамінів.

ортомолекулярна медицина

Підібрати для себе вітамінний комплекс у залежності від свого способу життя та поточного стану організму можна на сайті https://orthomol.life/. Ортомолекулярна медицина вважає, що таким чином можна постійно підтримувати хорошу працездатність, здоров’я і залишатись повним сил на довгі роки.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*