Похід Воробуса і компанії на Пікуй. Частина друга - Блог про Львів

Похід Воробуса і компанії на Пікуй. Частина друга

Пікуй

Попивши води біля джерела та відпочивши хвилин зо п’ятнадцять, Ігор Воробус і компанія попрямували далі. Ліс завершувався й ми потрохи виходили на хребет Пікуя.

Істотно похолодало, а на хребті нашу групу зустрів шквальний вітер і туман. Довелося якнайшвидше одягатися в штани, брати на голову шапку й прямувати до вершини. Інколи складалося таке враження, що на Пікую нас чекає сніг, настільки поганою була погода.

Туман

Проте, люди, які йшли зверху розвіяли наші домисли. Снігом і не пахло, єдине, що треба було, так це дійсно одягти теплий одяг.

Був здивований, що дорога на вершину по зеленому маркеру минула настільки швидко. Воробус і компанія зайшли за менш чим дві години.

Пікуй зустрів нас туманом і холодом. Спершу зробити фото було практично неможливо, настільки сильним був вітруган. Дехто із туристів, які окрім нас були там, швидко втікали вниз.

Статуя Христа

Ми ж вирішили почекати й згодом не пожаліли. Поки Воробус і ко- їли, хмари розійшлися, виглянуло сонечко й ми змогли насолодитися класними краєвидами з гори Пікуй.

До слова, про статую Ісуса Христа, яку нещодавно тут встановили. Вона стоїть, за дві зими збереглася у достатньо хорошому стані. Плюс до цього всього тут встановили меморіальну дошку із прізвищами ГЕРОЇВ України.

Надпис

Герої

Ще хвилин п’ятнадцять і наша група почала спуск до села Біласовиця. На цей раз вирішили повертатися не зеленим, а червоним маршрутом. Він був дуже знайомим вашому автору. Хоча, один із моїх приятелів сказав, що добре що ми не робили підйом саме тут.

Також читайте:   Чи бути Українському туризмові?

Ігор Воробус на це все відповів, що це все відносно. Тричі йшов цією дорогою і наче все гаразд.

Спуск по червоному маршруту був важким. Дорога «вбита» туристами, де-не-де є болото й набридливий жереп. Хоча, з іншого боку ми знайшли класне місце для посиденьок.

Так, води там нема й близько, але ж які краєвиди вимальовуються і куча дров.

Посиденьки біля вогню були класними, але треба було йти далі аби встигнути на блаблакар. Вперше вертався з гір завдяки цій системі й залишився задоволеним.

Водій приїхав вчасно, взяв трохи більше грошей чим водій автобуса, яким ми їхали туди, але й заїхали ми до Львова за менше чим дві години.

До слова, по дорозі травму ноги отримав один із членів нашої команди. Хлопчина погано встав на ногу й добре, що він на своїх рідних зумів дійти до пункту призначення.

Спуск

Ось таким у нас вийшов похід на гору Пікуй.

Якщо хтось думає, що це завершення сезону, то ви помиляєтеся. Це лише початок.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*