Товариський матч № 1. Словаччина (жінки) – Україна (жінки) – 0:5 - Блог про Львів

Товариський матч № 1. Словаччина (жінки) – Україна (жінки) – 0:5

Впевнена перемога жінок

Перший поєдинок між збірними Словаччини та України розпочався з активних атак з боку української команди. Підопічні Олега Шайтанова постійно шукали шляхи до воріт Червікової.

І на 4-й хвилині вони досягли свого. Після розіграшу кутового м’яч потрапив до Шульги, яка одразу вирішила пробити по воротах, але влучила у руку гравчині збірної Словаччині. А оскільки це відбулося у штрафному майданчику господарок, то логічно, що у ворота словацької команди був призначений пенальті, який реалізувала сама «винуватиця» епізоду, тобто – Шульга. І на цьому українки не заспокоїлись – вони продовжили надалі грати першим номером, постійно комбінуючи біля чужих воріт, а подекуди змушуючи Червікову вступати у гру. Втім, ближче до середини першого тайму голкіпер словацької збірної була змушена знову витягати м’яч з сітки своїх воріт після удару Дударчук. Зробивши рахунок 2:0 на свою користь, «синьо-жовті» не збавляли обертів. Були хороші моменти у тієї ж таки, Дударчук, а також у Павленко та Шульги. Остання, до речі, в одному з моментів якимось дивом не змогла з вбивчої позиції влучити у порожній кут воріт, коли Червікова була вже відіграна. Втім, скоро українки змогли збільшити свою перевагу в рахунку. Цього разу свій «автограф» у воротах збірної Словаччини залишила Гриценко.

Що стосується збірної Словаччини, то у цієї команди по ходу першого тайму було не так багато моментів для того, щоб змусити Сагайдачну працювати на повну силу. Однак, у кількох епізодах Вікторія, яка за відсутності Титової вивела збірну України з капітанською пов’язкою, все-таки вступила у гру. До речі, варто відзначити, що що у словацької збірної на майданчику періодично з’являлась Зіта Банікова, участь якої була під питанням.

Після перерви словацькі футзалістки трохи активізувались, і це було видно по тому, як підопічні Клаудіуша Хірша стали шукати можливості змусити капітулювати Кислову, яка після перерви захищала ворота збірної України. І і кількох епізодах словачки дійсно були близькими до того, щоб відквитати бодай би один гол. Однак, фарт, а також впевнені дії Кислової у воротах нашої команди нівелювали зусилля господарок майданчику. Також слід зазначити, що активність словачок призводила до того, що українки іноді привозили собі не зовсім потрібні фоли. Втім, згодом підопічні Олега Шайтанова знову перейшли до наступу, і вже біля воріт Червікової стали знову з’являтись моменти.

Також читайте:   Євро-2022. Група «А». Представляємо учасників. Нідерланди

Зокрема, могли забити Дубицька, Дударчук, Шевченко, Майбородіна. Однак, забити нашим дівчатам вдалося лише на 36-й хвилині, і то – за «допомогою» словачок. Річ у тім, що Сматанова, перериваючи простріл з лівого флангу, переправила м’яч у власні ворота. Щоправда, за кілька миттєвостей Сматанова могла виправитись, коли у ворота збірної України був призначений дабл-пенальті. Однак, м’яч після удару згаданої вище Сматанової полетів над воротами. Покарання прийшло майже одразу – вже у наступній атаці Гриценко шикарним «черпаком» змогла оформити рахунок 5:0 на користь збірної України. А міг би цей результат стати і більшим, якби Дударчук на останніх секундах матчу змогла забити 10-метровий. Але переможцем у цій дуели стала Червікова.

Отже, у першій товариській грі проти жіночої збірної Словаччини українські футзалістки здобули переконливу перемогу – 5:0. Але це було в Кошице. Подивимось, як тепер буде 6 листопада у Гуменне.

Словаччина (жінки) – Україна (жінки) – 0:5

Голи: Шульга (4 – з 6-метрового), Дударчук (9), Гриценко (16, 37), Сматанова (36 – автогол)
Словаччина (ж): Червікова – Валова, Комлодьова, Вієнерова, Янцова – Седлакова, Банікова, Пагацова, Мацкова – Сматанова
Україна (ж): Сагайдачна (Кислова, 21) – Павленко, Дубицька, Гриценко, Шульга – Кліпаченко, Дичко, Єрьоменко, Дударчук – Майбородіна, Кирильчук, Шевченко

Попередження: Дударчук (16)

На 36-й хвилині Сматанова (Словаччина) не реалізувала 10-метровий.

На 40-й хвилині Дударчук (Україна) не реалізувала 10-метровий.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*