Без маски у супермаркети й транспорт зась!!! А вони є в аптеках?

Маски

Тема коронавірусу й на далі залишається у топ. Гіршого слова чим це зараз не придумаєш.

Люди бояться заразитися й роблять все можливе щоб уникнути інфекції і я їх розумію. У зв’язку з цим у містах України запроваджуються різні обмеження. Зокрема, сьогодні міський штаб прийняв нові правила, які у мене викликають величезні сумніви.

Пройдемося по них із коментарями.

– заборонено користуватися дитячими і спортивними майданчиками;

Це правильно, адже скільки разів влада міста просила не робити скупчень, їх так і не слухали. Діти й на далі бавилися всі разом, відбувалися скупчення людей і так далі. Особливо це стосується днів, коли в Україні істотно потепліло.

За спортивні майданчики також окрема мова. Сам спортсмен і розумію як хочеться піти поганяти «шкіряного», але ж треба потерпіти. Футбольні батли – це саме те, де можна масово заразитися. А якщо ще й всі в душ підуть, то взагалі…

Цікавить лише як батьки скажуть малим дітям, що на улюблену капельку відтепер не можна йти?

– вживати їжу та напої у парках і скверах;

Та ж сама ситуація що і з дитячими майданчиками. У вчорашньому пості я писав про те, що львів’яни чемні й ніхто не сидить у парках на шашликах. Вчорашня прогулянка на велосипеді повністю підтвердила протилежне. Не знаю як там де, а у парку «Знесіння» був аншлаг. Люди сиділи купами, смажили шашлик, розпивали напої. Це не є нормально у період карантину.

Також читайте:   Симптоми нового штаму коронавірусу

– у місті заборонили вживати їжу та напої у парках і скверах і заходити у громадський транспорт та заклади (супермаркети, ринки, аптеки тощо) без масок;

Ставлюся позитивно, але є одне величезне «але», а де взяти маски? Їх немає ніде. І як мені після цього хтось щось може розповісти? Два дні підряд я ходив аптеками міста й всі як один мені відмовили у продажі масок. Їх банально нема.

І що робити? Платити штраф чи сидіти голодним? Незрозуміла ситуація з цим пунктом.

– носити з собою документи.

А це для чого? У нас що ввели надзвичайний стан у місті? Що за маячня ще?

Люди, не смішіть Бога з вашими штрафами і заборонами. Для того, щоб їх вводити місто має бути забезпечене елементарним, а цього поки що немає. Кого ви будете штрафувати? Людей, які з дня на день залишаться без копійки? На роботу то ж багато хто не ходить.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. Arwenita 30.03.2020 пише:

    Ну… Без трусів в магазин теж не пускають. Ще й поліцію викличуть. Але ж ніхто не кричить: забезпечте мене безкоштовними трусами, і тоді я буду в них ходити.

    Купити матеріал і пошити маску вдома самостійно не проблема. До речі, купити маску в інтернеті зараз теж не проблема. Їх там до кольору до вибору. Це передусім ваша безпека! Крім вас самих про вас ніхто не подбає.

    • Vorobus 30.03.2020 пише:

      шити – це вихід, але ж не всі це можуть зробити

    • The Notorious B.I.G. 31.03.2020 пише:

      Я на “біляках” ходжу голий в магазин “Чарка” по чекуш і нічо ніхто не скаржиться 🙂

  2. Vorobus 30.03.2020 пише:

    труси можна купити, а маски де купити?

  3. Arwenita 01.04.2020 пише:

    Хто зовсім не вміє – завжди може придбати в того, хто вміє.

  4. Пан П 01.04.2020 пише:

    Купити матеріал і пошити маску вдома самостійно не проблема. – от тільки саморобні маски скоріше за все ніяк не захистять вас, як втім і медичні маски теж не 100% гарантія захиту. Більше того маски можуть навіть збільшити ймовірність зараження (особливо саморобні) бо поправляючи їх людина буде частіше торкатись обличчя, часто це відбувається навіть не усвідомлено. А якраз найбільше заражень тою ковідкою відбвається через торкання обличчя, а не просто повітряно-капельним шляхом (як то буває із звичайним грипом), коронавірус важкий і довго не тримається в повітрі, зате осідає на поверхнях де живе довгий час. Тому ідея з носінням масок безглузда і навіть шкідлива.

  5. Пан П 01.04.2020 пише:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2540897602815023&set=a.1488883004683160&type=3&theater – пруфлінк до попереднього комента, тканеві маски ні фіга не захистять, а хочете мати 100% захист від будь-яких вірусів то треба одягати респіратор, а ще краще противогаз, як герої книг та ігр Метро 2033 ))

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*