Музей “Писанка” у Коломиї - Блог про Львів

Музей “Писанка” у Коломиї

Музей Писанка

Нещодавно Вашому автору довелося побувати у досить цікавому місці, а саме у місті Коломия, що на Іванофранківщині. І що тут такого скажете Ви?

Місто відоме перш за все тим, що у ньому знаходиться унікальний у своєму роді – музей “Писанка”.

Як мені довелося у ньому побувати, що там цікавого і не дуже читайте далі.

Місто Коломия, проспект Чорновола, 43. Саме за цією адресою знаходить славнозвісний музей.

Він був урочисто відкритий 10 років тому під час міжнародного гуцульського фестивалю, функціонує і до тепер. З кожним днем його колекція поповнюється все більше і більше. За останніми даними у колекції музею зараз понад 6000 різноманітних писанок. Представлені вони не тільки з України, а і з різних країн світу.

Музей – це споруда у вигляді яйця, яка є найбільшою серед подібних скульптур у світі. Що цікаво крім форми яйця варто виділити також те, що саме приміщення виготовлене з скла і не простого, а кольорового.

У загальному висота споруди 14 метрів, діаметр — 10. Даху не має, це і не дивно враховуючи його будову.

Тепер до моєї екскурсії ним, отже:

Так вийшло, що Наша екскурсійна група проїжджала через місто Коломию і ми не могли не скористатися можливістю побувати у Писанці, тим паче що їх так полюбляють на Західній Україні. 🙂

Також читайте:   Сходження Воробуса й компанії на гору Риси. Частина перша

Всі люди, що з нами їхали у музей не заходили, вони обмежилися максимум фотографією біля нього. Причина? Багато людей тут вже були, іншим це було не цікаво, а Ваш автор нікого не слухав і ще з кількома людьми зайшов у середину.

Вхід у музей коштує 5 гривень, хоча ходячи по ньому Я не побачив щоб хтось у нас перевіряв квитки. Можна було ще взяти гіда, щоб провів нам екскурсію, але це задоволення коштувало б 30 гривень ще плюс. Ми відмовилися.

По самому музею скажу, що куди не глянь усюди писанки. Я потім як вийшов на вулицю ще хвилин 15 в голові ввижалися ці яйця. 🙂

На 1 поверсі як і на другому можна придбати собі сувеніри. Ціна звичайно відповідає якості, фотографувати всередині не можна та якщо наглядаючий не побачить, то можете встигнути. 🙂

Обов’язково підніміться на другий поверх. Зайшовши туди, у Вас буде враження немовби Ви зайшли у Куб (пам’ятаєте таке кіно було). 🙂

Все, більше там нічого такого особливо не має. Спустилися ми вниз, вийшли на вулицю, зробили фото на пам’ять і поїхали далі.

Насамкінець додам, що музей брав участь у голосуванні на звання 7 чудес України. За результатами інтернет-опитування він посів 8 місце, а от експерти віддали йому тільки сімнадцяту позицію у рейтингу.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. PVS 15.10.2010 пише:

    Ти впевнений, що фоткати не можна??? Мому братові в 2006р. це успішно вдалося:
    http://vk.com/album6228701_119394121

  2. yAnTar 16.10.2010 пише:

    Фоткати можна, але платно – 10 грн. Інформація 100%-на

  3. G3D 21.01.2011 пише:

    Якщо хто з хороших людей буде — забігайте в гості 😉

  4. Архіваріус 21.01.2011 пише:

    G3D пише: Якщо хто з хороших людей буде — забігайте в гості

    Забігали, та двері чомусь виявилися зачинені. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*