Вшанування пам’яті жертв голодомору - Блог про Львів

Вшанування пам’яті жертв голодомору

Вшанування пам'яті жертв голодомору студентами Львівської комерційної академії

Йшов я якось сьогодні по вулиці Пекарській. Аж тут бачу біля головного корпусу Львівської комерційної академії, який знаходиться на прилеглій вулиці, натовп людей. Спершу я подумав, що вже і студенти страйкувати почали у зв’язку із податковим кодексом, чи якась надзвичайна ситуація у навчальному закладі, але підійшовши ближче, мені стало зрозуміло – тут відбувається жалобний захід, присвячений 77-й річниці жертв голодомору 1932-1933 років.

Ваш автор також прийняв участь у ньому, тим паче Львівська комерційна академія є такою мені близькою. Я якраз потрапив на початок. Захід розпочався із хвилини мовчання. Хто був у шапці – всі їх познімали. А це були студенти, керівництво академії, священик, прості люди, які як і я зупинилися віддати шану загиблим. Студенти стояли біля державних прапорів. Згодом почалася панахида, у якій співав хор академії. Тим часом студенти запалили свічки пам’яті про людей, які загинули голодною смертю.

Також читайте:   Катастрофа на Дніпропетровщині

Вшанування пам'яті жертв голодомору у Львівській комерційній академії

Організація подібних заходів – це дуже добре, адже саме ми молодь, та і старше покоління також, повинні знати свою історію, щоб пам’ятати своїх героїв і вшановувати пам’ять тих, кого з нами більше вже не має.

Також нагадаю, що завтра, 27 листопада, о 16 годині по всій території нашої держави відбудуться подібні заходи, які супроводжуватимуться загальнонаціональною хвилиною мовчання і запаленням «свічок пам’яті».

Запаліть і Ви її.

запалювання скорботних свічок

До речі, заходи присвячені 77-й річниці жертв голодомору 1932-1933 років з 25 по 28 листопада пройдуть не тільки у нашій державі, а і ще у 11 країнах, це Хорватія, Іспанія, Вірменія, Австралія, Греція, Канада, США, Португалія, Чехія, Італія. Приємно, що і там за нашу біду пам’ятають.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 26.11.2010 пише:

    Ганебна, нелюдська сторінка в історії соціалістичного суспільства, яке пропагувало рівність та братерство, а насправді було людиноненавистною системою.
    На превеликий жаль мені довелося жити при, так званому розвинутому соціалізмі. І досить довгий період свого життя я провів у омані та брехні.
    А завтра, як завжди, запалю свічку памяті.

  2. Stakeholder 26.11.2010 пише:

    При владі в Україні зараз саме нащадки і продовжувачі ідеології тих хто організовував геноцид українців, і поки їх з ганьбою не викинуть з владних крісел, пам’ять заморених голодом не буде по справжньому вшанована.

  3. Gena Bukin 28.11.2010 пише:

    Згадаємо!!!!

  4. russo turisto 28.11.2010 пише:

    Да, печальная страница в истории нашего государства. Мне лично, стыдно за бывшее руководство страны, и больно за то горе, которое они причинили народу.

  5. Jorgen 28.11.2010 пише:

    russo turisto пише: Да, печальная страница в истории нашего государства. Мне лично, стыдно за бывшее руководство страны, и больно за то горе, которое они причинили народу.

    Хоч і москаль, але ще щось людське в ньому залишилося.
    Руссо турісто, ти би ще освоїв українську мову і сало навчився їсти 😉

  6. YurOK 28.11.2010 пише:

    І все-таки це був геноцид!!!!

  7. russo turisto 28.11.2010 пише:

    Jorgen пише:
    Хоч і москаль, але ще щось людське в ньому залишилося.
    Руссо турісто, ти би ще освоїв українську мову і сало навчився їсти

    Горілочку з українським салом полюбляю.
    Но все-таки предпочитаю общаться на родном языке.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*