Юрко Блогер в гостях у Воробуса - Блог про Львів

Юрко Блогер в гостях у Воробуса

Юрко Блогер

Продовжуємо рубрику інтерв’ю. Сьогодні у мене в гостях – пан Юрко Блогер .

– Доброго дня, пане Юрій, розкажіть нашим читачам чому ви захотіли стати блогером і як давно ви почали займатися блогерством?

Привіт! Цікаве запитання, я свою діяльність не вважаю правильною і продуктивною роботою блогера. Тому не можу сказати що я блогер чи таким став. Це більше такий собі планшетний записник на кожен день. Хоч і графоманом себе не рахую. Перший запис додано – 19 лютого 2010 року. А спонукала мене до цього велика прихильність до сервісів Google і бажання до експерементів.

– Розкажіть про свій блог, яка його тематика, а можливо їх у вас багато?

Мої записи нічим не відрізняються від більшості дописів, що гуляють просторами тенет. Конкретної тематики не має пишу про те що є довкола і чим цікавлюся та що роблю.

– Що можете сказати про стан української блогосфери? На якій стадії розвитку
вона знаходиться?

Мав чудову нагоду спілкування та особистого знайомства з блогерами на кемпах, які влаштовував Lviv Startup Clab за що велике дякую організаторам. І можу сказати лише те що приємно вразило, а саме те що є досить згрупована, креативна, продуктивна та альтруїстична спільнота блогерів які поширюють та наповнюють блоги, інформаційні портали, прекрасним україномовним контентом. Навіть більше того цих людей поєднує не лише їх інтернет діяльність, а і дозвілля, що як на мене сприяє народженню нових ідей яких так мало на сьогодні в українській блогосфері. Мені здається що для українських блогерів все лише розпочалося, це лише старт, ціль є. Тож бажаю всім успіху та творчого натхнення в Новому Році. І знайте, я з задоволенням читаю Ваші дописи.

– Чи буде колись, на вашу думку, українська блогосфера на рівних конкурувати з скажімо російською?

Статистично російськомовного читача більше, як і контенту. Та і мої особисті експеременти мені говорять про те що усі кому цікавий даний контент, мають змогу і можливість його прочитати не зважаючи від мови якою він опублікований. Звісно, якщо він дійсно цікавий та того вартий, а не копі-паст, чи рерайт не зрозуміло чого. Тож чому українській блогосфері не бути конкурентною російській, не бачу для цього обмежень.

– Хто найкрутіший блогер у світі?

Джиммі Вейлз – йому вдалося перетворити свій (колективний, соціальний блог) в вільну енциклопедію.

– З ким із українських блогерів ви знайомі особисто?

Не буду публікувати перелік усіх з ким знайомий щоб когось не забути, не хочеться образити на передодні свята тонку натуру блогера, тож запропоную як альтернативу п.Воробусу взяти інтервю у блогерів, що заразили мене думкою створити справжній, цікавий та тематичний блог. З земляків це Тарас Амброз і його electric.org.ua, Тарас Радзівіл та його fin-guide.com, з сонячного Закарпаття це Сергій Пішковцій та його inspired.com.ua, Іван Паламарчук та wedmid.pp.ua, з рідного Тернопілля Андрій Вовк та його wowkai.blogspot.com.

– Чому ви вибрали саме такий нік?

Все досить просто, я Юрко, завів блог тож чому його не назвати Юрко Блогер.

– Що можете сказати про блог Воробуса і його автора? Як потрапили сюди?

Потрапив до блогу з пошукового запиту про болючу тему міста лева, а саме громадський транспорт. Так склалося, що на сторінках блогу це питання майорить.

Про автора скажу так, це закоханий в своє місто мешканець, який чудово його знає та ще краще вміє та може подати події громади та міста. Який гарно поєднав у своїх дописах спорт, мистецько – культурні події, розваги, відпочинок та молодіжне життя Львова.

– Яка ваша думка про соціальні мережі і зокрема Google +?

Соціальні мережі – це наслідок і продукт інформаційної діяльності людини в тенетах. Мені здається що саме соціальні мережі за декілька років замінять багато звичних на сьогодні сервісів та послуг. Про це зокрема говорять і самі творці соціальних мереж. Google + для мене новий і прекрасний сервіс якого так не вистачало в родині продуктів компанії для того щоб їх об’єднати під одним дахом, сподіваюся що найближчим часом це відбудеться.

Також читайте:   Василь Сухомлинов: «Галицька здоба грає в осмислений футзал»

– Що скажете про зміни у місті, а саме введення нових маршруток і закон про алкоголь? Це добре чи ні?

Зміни в місті чомусь відбуваються дивно і не зрозуміло та добре що вони є, це признак того що життя триває (гроші відмивають та частина їх таки потрапить до їх пункту призначення: дороги, парки, майданчики, притулки, сиротинці і т.д.). Так мені приємно, що змінився вигляд покриття вулиці Городоцької та нажаль не до центру міста, не знаю чому так, напевно гроші скінчилися чи то зима рано прийшла.

Громадський транспорт і зміни що пропонуються в його діяльності є лише як на мене тестовим етапом, так як без цілковитої зміни продажу послуги, самого сервісу (автобуси, зупинки, графік, водії без цигарки та шансону) не вдасться нічого змінити, ну і в голови громадян варто вбити те, що заплативши дві гривні не варто їхати в переповненому транспорті. А без вищенаведеного викорінити совкові звички буде важко.

Алкоголь і дивна заборона що стосується його продажу 🙂 Ця тема для мене смішна так як можу потиснути руку і п.Садовому і панам депутатам і довести те, що п’яниць менше не стало, випивку продають не дивлячись на їх заборону. Та згоден що все таки частина галицької богемної молоді перемістилася до кнайп (п.Садового і т.д., не кажіть що у Вас таких не має в власності, довести легко, усім зрозуміло як можна мати бізнес не офіційно, і щоб лобіювалося в першу чергу). Тож інколи дратуюся коли не можу придбати пива батькові пізно в вечері вертаючись з роботи, а переплачувати в кнайпі не має бажання та і що в кишеню налиють. Ситуація не змінилася, змінився розподіл бізнесу і коштів зокрема.

– Блогер чогось чи когось боїться?

З слів Олени Білозерської блогер не повинен боятися висловлювати свою думку і подавати громаді достовірні факти. Та все таки має мати в запасі надійних людей, які в разі обшуків, арешту і інших дій зроблять усе щоб довести справу до її логічного завершення і допомогти розставити усі крапки там де потрібно. Особисто не мав такого прикрого досвіду який би змусив мене чогось чи когось боятися.

– Ідеальний блог, на вашу думку, яким має бути?

Мені здається, що український.

– Який найбільш крутий кабак у Львові? 🙂

Не вештаюся кнайпами та з друзями років на декілька збираємося в КОРЗО.

– Як ви відноситеся до шкідливих звичок?

Намагаюся їх позбутися 🙂

– Якби Воробус вас запросив на пиво ви б погодилися?

Ніколи не відмовлявся від цікавого товариства і нового знайомства і від пива зокрема.

– Щоб ви змінили у місті Львові?

Каналізаційні колектори, щоб прибрати сморід.

-Як ви відноситеся до тролінгу?

Рахую що викорінити не можливо, тож в малих кількостях хай собі живуть.

– Ваше хобі?

Подорожі! Люблю відчуття чогось нового і ще не відкритого для себе, це напевно залишилося з дитинства коли пізнавав світ довкола. В Україні для мене найцікавішими є Карпати, та пам’ятки архітектури.

– Сімейний стан, якщо коротенько чим займаєтеся?

Одружений, маємо чудову донечку Ромашку. В родині займаємося вихованням доньки та облаштуванням побуту довкола нас.

– Ваші побажання нашим читачам?

Любіть автора і він Вас тішитиме цікавими дописами!

Дякую панові Юрію за цікаве інтерв’ю, бажаю йому побільше дітей, здоров’ячка і простого людського щастя. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. ELECTRIC 28.12.2011 пише:

    А мені сподобалась нова схема маршруток. Але слід врахувати, що я ними їзджу раз на рік чи на два 🙂

    І дякую Юркові за згадку мене 🙂 Воробус вже брав інтерву :))

  2. Архіваріус 29.12.2011 пише:

    Дуже приємно побачити фото того, у кого Воробус бере інтерв’ю.ВІдразу Можна скласти своє враження про нього. Тепер буду заходити і на його на його блог. :hello:

  3. Taras Radzivil 30.12.2011 пише:

    Приємно було почитати інтерв’ю про Юрка, дякую за згадку… Пересвідчився вкотре, що це розумна і освічена людина… Знімаю капелюха: :hello:

    Тільки от читачів тішиш новими статтями не так часто… Лінь? 🙂

    Щодо змін у місті, то я, наприклад, з кожним днем все більш гордий, що живу тут… Бо, як не крути, місто піднімається… Не без проблем, але все ж піднімається. І, кладучи руку на серце, думаю, кожен це підтвердить… Завжди можна знайти мінуси, прорахунки і недоліки, але ж нічого немає ідеального… Без помилок не обійтись… Тому треба до цього ставитись по-філософськи і думати про хороше…
    Надіюсь, що, відчувши явні проблеми з транспортом в січні, в наступні місяці ми отримаємо кращу ситуацію, ніж є зараз…

    Радий був почути, що любиш подорожувати, так як це одне з моїх хоббі…

    Хотів би від себе додати кілька думок про українськомовну блогосферу і її майбутнє, так як дуже вже часто про це чую… Думаю, тут кожен повинен себе запитати: що для мене важливіше: гроші чи комфорт і задоволення від спілкування… Нажаль, більшість керується лише вигодою, тому спрямовує свій ресурс на іншомовний (читай рус.) трафік. Тим більше, що зараз вся державна машина тягне “недержавне”… Надіюсь, що з часом це зміниться, а наразі “маємо, що маємо”…
    Думаю, потрібно робити “для людей” і люди це оцінять… 🙂

    Маленько порада: шкідливих звичок не потрібно ПРОБУВАТИ позбутися :!:. Їх потрібно просто ВЗЯТИ І ПОЗБУТИСЯ. :music:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*