Валерій Легчанов: «Четверте місце збірної України на Євро-2022 – закономірність» - Блог про Львів

Валерій Легчанов: «Четверте місце збірної України на Євро-2022 – закономірність»

Валерій Легчанов

13 лютого відомий футзаліст, тренер львівської ФК «Енергія» та збірної України святкував свій день народження. Саме Валерій Легчанов став черговим гостем пресслужби з якою він поспілкувався про відновлення ігрової кар’єри, виступи збірної України на Євро-2022 і багато іншого. Що з цього вийшло читайте нижче.

❓ Валерій, перш вітаємо вас з Днем народження. Як почуваєте себе в 42 роки? Є ще бажання грати у футзал?
✅ Дякую за привітання. Почуваю себе чудово. Футзал – це улюблена справа мого життя, тому коли маю вільний час, обов’язково граю в улюблену гру. Щодо виступів за команди, то через надмірну зайнятість брати участь у змаганнях не маю часу.

❓ Не один матч ви відіграли у футболці ФК «Галицька здоба». Чи не плануєте відновити виступити за наш колектив?
✅ Чесно, вже зараз не пригадую коли востаннє грав у футболці «пекарів». Питання виступу за ФК «Галицька здоба» відкрите. Можливо вже цього літа повернуся на майданчик у складі «червоно-жовтих».

❓ Чемпіонат Європи у Нідерландах – це вже історія, емоції трохи вщухли, які ваші особисті враження від гри збірної?
✅ Особливої ейфорії немає. Враження від виступу збірної лише позитивні. Хочу подякувати гравцям, а також всім, хто допомагав нам вдало виступити на чемпіонаті Європи. Це стосується як тренерів, лікарів, менеджерів, так і керівництва Асоціації футзалу України.

❓ Четверте місце – це успіх чи, враховуючи гру і календар, «синьо-жовті» могли виступити краще?
✅ Вважаю що 4 місце – це закономірний успіх. Ми довго не могли підкорити рубікон півфіналу і, нарешті, завдяки згуртованості колективу у 2022 році нам таки це вдалося.

❓ Чого не вистачило аби здолати Росію, адже грали непогано.
✅ Думаю що досвіду. Збірна Росії провела не один такий поєдинок, а ми були новачками на такій стадії змагань. Плюс ми швидко пропустили гол, згодом отримали другий. Завдяки п’ятому польовому гравцю вдалося переламати хід гри, але пройти далі ми так і не зуміли. Зараз можна багато говорити про незабитий пенальті, але «синьо-жовті» і без нього мали велику кількість моментів, які потрібно було реалізовувати. Футзальний Бог у той вечір був не нашій стороні. Щастя треба заслужити.

Також читайте:   Інтерв'ю з бомжем (відео)

❓ Провальний перший матч на турнірі, нищівна критика на адресу команди у пресі, що у ці хвилини говорив тренерський штаб гравцям?
✅ Не погоджуюся що матч з господарями був провальним. Знову ж таки треба було реалізовувати свої моменти і не давати жодних шансів супернику. Ми цього не зробили й згодом за це поплатилися. Розчарування було, але розмови на підвищених тонах з гравцями не проводили. Навпаки, ми підтримали хлопців, вказали на їхні помилки і почали готуватися до гри зі сербами.

❓ До речі, а які завдання ставило АФУ перед збірною напередодні форуму?
✅ Локальним було завдання виходу з групи й продемонструвати у матчах із топ-командами що ми теж чогось варті. А вже потім апетити у нас збільшилися й ми хотіли пройти якомога далі. Також цікаво було зіграти з іншими збірними, подивитися які стилі вони проповідують. Ви ж бачите, що зараз у «бий-біжи» вже ніхто не грає. Багато хто веде гру по рахунку.

❓ Як організатори ставилися до команд і чи відчувалося що у місті проходить чемпіонат Європи?
✅ Організатори дуже переживали аби Євро-2022 взагалі відбулося. Днів десять окрім тренувань та готелю ми нічого не бачили, настільки серйозними були карантинні вимоги. Вже потім, коли почали впускати людей на трибуни, по-справжньому відчувалося що у Нідерландах проходить свято футзалу. Користуючись нагодою, дякую нашим фанам, які незважаючи на далеку дорогу, зуміли приїхати на наші матчі. Респект Вам!

❓ І останнє, символічна п’ятірка чемпіонату за версією Валерія Легчанова?
✅ Дуже сильно вона не відрізняється від п’ятірки за версією УЄФА. Воротар – Кирило Ципун (Україна), універсали: Дуглас (Казахстан), Серхіо Лосано (Іспанія), Зікі Те (Поругалія), Афонсу Жезус (Португалія).

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*